• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Ahmet Davutoğlu’nun partisine Kayseri'den Katılanlar Belli Oldu

Ahmet Davutoğlu’nun partisine Kayseri'den Katılanlar Belli Oldu
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nde Kayseri’den tanınan bazı isimler de yer aldı.

HSYK eski Üyesi ve aynı zamanda Kayseri Barosu eski Başkanı Ali Aydın, partinin 154 kişilik kurucular kurulunda yer aldı.  Yine aslen Kayserili Pınarbaşılı olan ve İstanbul’da yaşayan iş adamı Abdullah Teber de kurucular kurulunda görev aldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor  Aynur Adeviye Erşahin’in de Kayserili olduğu ifade edildi.

ABDULLAH TEBER KİMDİR:

1950 yılında Kayseri Pınarbaşı’nda doğan Abdullah Teber, İlkokul Ortaokul ve Lise tahsilini Kayseri’de tamamladı. 1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine-Motor bölümünden mezun oldu. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başlayan Teber, Milli Eğitim Bakanlığı’na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedikten sonra, 1976 yılında İzmir’de Yedek Subay olarak Askerlik hizmetini tamamlamıştır.  1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.’yi kurarak ticaret hayatına atılan Abdullah Teber, ürettiği ürünlerin %65’ini dünyanın 36 ülkesine ihraç etmektedir. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş. Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara’yı kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığını ve üyeliğini sürdürmektedir. Tebplast A.Ş.’yi dünyanın en büyük şirketlerinden İsveç-Rosti ile birleştiren Teber, halen Rosti-Tebplast’ın Onursal Başkanlığını yürütmektedir. Kafkas kökenli bir aileden gelen Teber, 30 yıldır İstanbul’da ikamet etmektedir. Abdullah Teber, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyesi ve 3 dönem de başkanlığını yapmıştır. Beylikdüzü Bakır ve Prinçciler Yönetim Kurulu Başkanlığı, BAKSAV (Bakır ve Prinçciler sanayi sitesi vakfı) mütevelli heyet başkanlığı, BEYSİAD (Beylikdüzü sanayici ve işadamları derneği) üyesi, İGEDER ( İstanbul geri dönüşümcüler derneği) Başkan yardımcısı, Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma derneği üyesi, Ankara Kuzey Kafkas kültür yardımlaşma derneği üyesi ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesi olan Abdullah Teber evli ve 2 çocuk babasıdır.

 ALİ AYDIN KİMDİR?

Ali Aydın, 1965 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinin Ovakent Kasabası’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’den 1990 yılında mezun olmuştur. Öğrenim dönemi sırasında gazete muhabirliği, dergicilik faaliyetleri ile de ilgilenmiş olan Aydın; Avukatlık mesleği yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmuş ve insan hakları alanlarında çalışmalar yapmıştır. 1991 yılında and içerek Ankara’da serbest avukatlığa başlamış ve 1993 yılından itibaren mesleki faaliyetini Kayseri’de sürdürmüştür. Kayseri Barosu Başkanı olarak görev yapmakta iken 22.10.2010 tarihinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği görevine başladı. Üç çocuk babası olan Ali Aydın’ın eşi öğretmen olarak görev yapmaktadır.

 

Kayseri Olay

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39