• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Okandan: "Kocasinan teşkilatımızın kapısı her daim açık"

Okandan: "Kocasinan teşkilatımızın kapısı her daim açık"
Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan Kayserinews.com'a Genel Koordinatörü Ali Burhan'a kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Kayserinews Ali Burhan: Sizleri tanıyabilir miyiz ? Siyasi geçmişinizden bahseder misiniz ?

Başkan Hüseyin Okandan: ''Siyasete arkadaşlarımızın ısrarları ve hassasiyeti üzerine Bismillah diyerek başladık. Tabii birtakım görevler yaptık. Esasen yaklaşık 12 yıl önce burada, Kocasinan'da başladık. Bu süreçten sonra yaklaşık 3 yıl kadar Melikgazi ilçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevi yaptık o dönemde bizim için çok kıymetli. Hakikaten Kayseri'de çok ciddi sayıları ulaştık. 

70274528_682701458902413_6122019299654631424_n.jpg

Birçok kardeşimizi siyasete kazandırmak için Gençlik kollarına kazandırmak için elimizden geleni yaptık. Allah'a hamdolsun hali hazırda o günden bugüne gelip de hala teşkilatlarında görev alan kardeşlerimiz var. Gençlik kolları Başkanlığından sonra normal hayatımıza dönelim gibi bir düşünceniz hasıl oldu. Ama tabi teşkilatımız bir görev verdiğinde bizde geri çevirme olmaz. Ardından şahsıma İl Gençlik kolları Başkanlığı tevdi edildi. 2011-2014 yılları arasında gençlik kolları il başkanlığı görevi yaptım. Bu süreçte de tek isteğimiz Kayseri'de özellikle gençlik kollarında yoğurulan gençlerin önem kazanmasıydı.

Gençlerin her zaman itibar görmesi için gayret ettik. Akkışla'dan Hacılar'a Bünyan'dan Özvatan'a Felahiye'den, Yahyalı'ya kadar ilçe ilçe gezdik. Çünkü biz şunu biliyoruz. Biz ne kadar kendi kalitemizi artırırsak, bizim siyasete kazandıracağımız gençlerin de özverisi o kadar fazla olacak. O yüzden ben her zaman gençliğin en önemli özne olduğunu düşünüyorum Tabii bununla beraber gençlik kollarında yaklaşık 9 yılımızı geçirdik. Bu arada tabii evlendik. Çoluk çocuk sahibi olduk. İki tane kızım var. Bir yandan babalık vazifemizi ve eşlik vazifemizi yapmaya çalışıyoruz. Gençlik kolları Başkanlığından sonra artık işimize bakalım dedik.

 Ancak teşkilat bize, burada birikmiş bir tecrübe var. Bunu il yönetiminde değerlendirmemiz lazım dediler. 2-3 yıl kadar da il yönetiminde Hüseyin Cahid Özden ile birlikte görev aldık. Ardından Melikgazi ilçe teşkilatında Gökhan Ülke'nin Başkanlığında kurulan yönetimde, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı olarak 8 ay boyunca görev üstlendik. 27. dönem milletvekilliği seçimlerinde de bir takım istişareler nihayetinde de aday adaylığı durumu söz konusu oldu.

Tabii ki bu bizim planımız da olan bir şey değildi. Başvuruya 2 gün kala kıymetli büyüklerimiz böyle bir yola başvurmamız gerektiğini söylediler. Ne olursa olsun biz kimse olmasa da biz varız deme amaçlı o yola çıktık. Benden önceki başkanlarından Ali Ekşi, milletvekili sıralamasında da yer almıştı. Biz listede olmasak dahi Ali abimizle beraber yine gece gündüz koşturmaya gayret gösterdik. O dönem mahallelerimizde sorumluluklarımızı yerine getirdik.

71095429_759346897819114_6563192512029130752_n.jpg

 Hiçbir görevimiz olmamasına rağmen gece 04.30 a kadar sandıklara tek tek sahip çıkma adına gelen tutanakları kontrol edip tek tek sisteme girip Hakim Bey'e teslim ettik. Siyasete ara verdiğim süreç oldu. Bu süreçte ticaretimize eğilim gösterelim dedik. Ancak  Ensar Vakfı Başkanlığı görevi tevdi edildi. 

Ensar Vakfı, 40 yıllık mazisi olan ve Sayın Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da gerçekten önem verdiği bir vakıf. Bu vakfın biraz daha hareket kazanması, ivme kazanması için gayret gösterdik. Allah'a çok şükür 5 aylık süre içerisinde yurdumuzu inşa ettik. 80 kadar talebimizi okuttuk onların kayıtlarını aldık Tabii onunla yetinmedik. Vakıf merkezimizi kiraladık. Oranın restorasyonunu yaptık. Bu noktada özellikle şunu dile getirmek istiyorum.

Biz bunları yaparken belediyeden, sağdan soldan hiçbir yerden destek almadan yaptık. Allah'a hamd olsun şu an hizmet vermeye devam ediyor. 

Bir yılını devirde. Şu an ikinci yıl öğrenci kayıtlarını aldı. Vakıf hizmetleri çok keyifliydi. İnsanın gençlere hayır hasenat noktasında destek olması bizim için çok elzemdir. Bu arada tabi parti çalışmalarından uzak kaldık. Bir akşam Parti Teşkilatından telefon geldi. 

Kocasinan İlçe Başkanlığı için ismin Ankara'ya gitti, görüşme yapman gerekiyor dediler. Vakıf işlerimiz var dedik ancak siyasi büyüklerimiz öyle uygun görünce Ankara'ya gittik, mazbatımızı aldık ve görevimize başladık.'' dedi. 

Kayserinews Ali Burhan: Vefa Programlarından bahseder misiniz ?

Başkan Hüseyin Okandan: ''Vefa programları başlamadan yaklaşık 4-5 ay önce Yönetim kurulu kararı ile bir liste çıkartmıştık. Şimdiye kadar partimizde görev almış abilerimizi iş yerlerinde zaten ziyaretlere gidiyorduk. Tabi vefa programları dile getirilince şimdiye kadar görev almış yönetim kurulu üyelerimizi, Kadın Kolları Başkanlarımızı, Gençlik Kolları Başkanlarımızı Kocasinan'ın vefa programına dahil ettik. Ama ben şunu açıkça söyleyeyim. Vefa toplarında bir aile ortamı oluşuyor. Bu bir güzelliktir.

Yaklaşık 315 kişilik bir davet söz konusuydu. Tabii ki katılamayan, şehir dışında olan veya hasta olduğundan dolayı katılamayan partililerimiz oldu. Katılamayan kişilerinde listesini çıkardık. Allah nasip ederse de o abilerimizi, kardeşlerimiz iş yerlerinde, evlerinde ziyaret edeceğiz. Ben göreve geleli yaklaşık 10 ay oldu. Bu odanın kapısı hiç kapanmamıştır.'' dedi. 

 

Kayserinews Ali Burhan: Mahalle ziyaretleri ve programlar hakkında bilgi verir misiniz ?

Başkan Hüseyin Okandan: ''Mahalle teşkilatlanmalarını çok önemsiyoruz. Benim hayalim dediğim bir sistem vardı. Her mahallenin Başkanı, başkan yardımcısı, yönetim kurulu üyesi olup onların her hafta bir araya gelerek toplantı yapması ve bu toplantı raporlarını da teşkilatımıza bildirdiği bir sistem hayalimizdi.

Bunu da yüzde 90 oranında tamamladık. Bununla birlikte her mahallemize giderek, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Geçtiğimiz hafta Şeker Toki bölgesindeydik. Dün Talatpaşa'ya gittik. Yarın başka bir yere gidiyoruz. Bu şekilde devamlı mahalle ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Hemşerilerimizin isteklerini ve taleplerini dinlemek ve bir çare üretmek adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz.'' dedi.

Kayserinews Ali Burhan: Hüseyin bey net bir soru  Kocasinan ilçe başkanlığına Yeniden "Aday Mısınız" ?

Başkan Hüseyin Okandan: Şimdiye kadar görev yaptığım; Melikgazi Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Kocasinan İlçe Başkanlığı için aday olmadım. Tekrardan da bir yere Adayım demem. Bizim düşüncemiz şudur.

Genel Merkezimiz neyi takdir buyurursa biz orada görev yaparız. Bana derlerse ki, Amarat Mahallesi'nin Başkanı olacaksın, bizim gönlümüz razı gelir, gider Amarat'ta çalışırız. Sandık müşahiti ol derlerse, oluruz. Hiç bir zaman şuraya adayım, bura olursa gönlümüze hoş gelir diye tabirimiz yok.

Biz şuanda İl Başkanımız Şaban Çopuroğlu nezaretiyle, onun bütünleştirici tavrıyla elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın görevlendirdiği bir İl Başkanı orada var olduğu sürece bizim herhangi bir söyleme dahi girmemizin ben doğru olmadığını düşünüyorum.

Eğer göreve devam derlerse, devam ederiz. Eline sağlık derlerse de seve seve de görevimizi devrederiz.'' dedi. 

Kayserinews Ali Burhan: Yeni Parti İddiaları Hakkında Neler Söylersinizi?

Başkan Hüseyin Okandan: Partimizden kopanların hali ortada. Yeni parti kuracaklara en güzel yanıtı Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor. Bu trenden inen, bir daha binemez. Kendi kararlarıdır. Ama şunu unutmamak lazım. Şahsi menfaatleri doğrultusunda, bir makam hırsı doğrultusunda bu davayı yarı yolda bırakıp gidenlere Allah iyi demez. Babamın oğlu da olsa ben aynı şeyi söylerim. Bu birlikteliği çok tasvip etmiyorum. Varsa çürük elmalar gitsin. Bizim davamız sağlamdır. Biz bizden ayrılanları gördük. Onlarında halini gördük. Bu millet 15 Temmuz'u gördü, Gezi olaylarını gördü, 17-25 Aralık olaylarını gördü, kapatma olaylarını gördü. Abdüllatif Şener'leri de gördük. Erkan Mumcu'ları da gördük. Ertuğrul Günay'ları da gördük. Bunları da görüceğiz. Onlar zannetmesinler ki o gölge kendisinden değil. O gölgeye sebep olan bir güneş var. Bu güneşi unutuyorlar. Güneş söndüğü zaman kendi gölgeleri de kalmaz. Karanlıkta boğulurlar. Biz ne olursa olsun davamızdan şaşmayacağız. Bu davanın bekçileriyiz. Allah nasip ederse bu davanın en iyi yerlere gelmesi için çalışacağız.'' dedi.

70418855_2708170522550232_7414728920160796672_n.jpg

Kayserinews Ali Burhan: Yoğun programınız arasında ailenize nasıl zaman ayırabiliyorsunuz ?

Başkan Hüseyin Okadan: ''Hakikaten en zor soruyu sordunuz Ali Bey. Allah, eşimden razı olsun. 6 yıllık evliyiz.  İnsanın ailesi ile birlikte zaman geçirmesi güzeldir elbette ama biz hemen partide toplantılara başladık .Çocuğumuzun doğacak son hafta, doktor Fatma hanım evde olmam gerektiğini söyledi. Bende bir miting var, 3 gün sonra da seçim var. Nasıl evde otururum dedim. Bizim çocuk sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı dedesi olarak bilir. Bir yere gideceğimiz zaman Hanım çocuga der ki, bak Tayyip dede görevlendirmiş o yüzden gidiyor dedi mi akan sular durur. Bizi göremeyen çocuğumuzun, eşimizin hakkı var. Ama bizi yolcu ederken, ''Allah işini rast getirsin.'' diyen hanımımız olduğu sürece çocuklarımıza baktığı sürece bizde bu dava da koşturmaya devam edeceğiz.''   

Kayserinews Ali Burhan: Son olarak okuyucularımıza ve Kocasinan Halkına neler söylemek istersiniz ?

Başkan Hüseyin Okandan: ''Kocasinan gözümüzün nuru. Allah nasip ettiği sürece 400 bin nüfusun, 93 mahallenin, 156 Bin hektarlık arazinin her köşesinde ki mesele, bizim meselemiz. Kimse, merak etmesin. Burada bir kardeşleri Kocasinan'ın derdiyle, dertleniyor, Her daim kapımız açık. Vatandaşımızın dertlerini çözmek için, hangi kapının aşındırılması gerekiyorsa, biz o kapıyı aşındırmaya devam edeceğiz. Bu vatan bizim, bu memleket bizim. Herkes kendi kapısından meshüldür. Biz Kocasinan için çalışmaya devam edeceğiz. Kocasinan'ın Ebiç'i de bizim, Yemliha'sı da bizim. Hiçbir meseleye yabancı kalamayız. Buraya gelen veya mahallesine gittiğimiz vatandaşın evvela derdini dinlemeliyiz. Dinlemeyi bilmeyen anlayamaz. Anlamayan çözüm üretemez. Biz önce dinleyeceğiz, anlayacağız. Çözüm yolu varsa da çözeceğiz. Bizim siyasette yapacağımız en iyi iş bu olur. Kurumlarımızın hepsi de can siperhane bu gayretin içerisinde. Belediye Başkanlarımız canla, başla mücadele ediyor.'' dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39