• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Anbar'da Kısmet Gıda Market Yeni Yerinde Domates Fide Satışına Başladı

Anbar'da Kısmet Gıda Market Yeni Yerinde Domates Fide Satışına Başladı
Kısmet gıda Market'te fide satışı başladı adres Ambar mahallesi Osman Kavuncu Bulvarı Kayseri.Telefon numarası: 0352 326 30 22-Gsm 05346323841

KISMET MARKETTE FİDE SATIŞLAR BAŞLADI! TANESİ 1 TL, GÜNLÜK TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR..

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bahçecilerde fide dikme telaşı da başladı. Adana ve Nevşehir’den gelen fideler de çeşitlerine göre Ambar yolu üzerinde bulunan Kısmet Gıda ve Markette, bölgenin iklimine uygun nitelikte satışa sunuldu.

k9-002.jpg

YAKLAŞIK 45 ÇEŞİT FİDE BULUNUYOR

Kısmet Gıda İşletme Sahibi Mehmet Ali Çepken, fide de en çok rağbet domates, biber ve salatalık fidesine olduğu söyledi. Özellikle domateste 3-4 çeşit farklı ürünler veren fidelerin bölgeye uygun nitelikte Kayserili üreticilerin hizmetine sunmak için getirildiğini belirten Çepken, bol ürün ve yerli tadına yakın olanların daha çok tercih edildiği ifade etti.

 

2022 FİDE SATIŞLARI BAŞLADI. FİYATLARIMIZ TOPTAN FİYATINA PERAKENDE SATIŞ 1 TL DEN AÇILDI

Köylüler bahçe ve arazilerinde, şehirde yaşayan halk ise evlerinin bahçe ve balkonlarındaki saksılara ekmek üzere sebze ve meyve fidesi satan yerlere yöneldi. Fide fiyatlarının 1 lira ile 2 buçuk lira arasında fiyatlarla satılırken halk özellikle domates, biber, salatalık, patlıcan ve çilek gibi fidelere yoğun ilgi gösteriyor. 15 senedir sebze ve meyve fidesi sattığını belirten fide satıcısı Kısmet Gıda İşletme Sahibi Mehmet Ali Çepken, fide de en çok rağbet domates, biber ve salatalık fidesine olduğu söyledi.

 

 

Çepken, yaklaşık 45 çeşit fide sattıklarını belirterek şunları söyledi: “15 yıldır sebze ve meyve fide işini yapıyorum. Fidelerimiz Adana ve Nevşehir’den geliyor. Salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve kavun gibi yaklaşık 45 çeşit fidemiz var. Her sene yaptığımız satışlarımız bu sene daha da arttı.

k4-031.jpg

Bunun sebebi ise fiyatlara zam yapmadık, taban fiyattan satışlarımız sürüyor.Şu anda fidelerimizin çoğunu köylüler alıyor.” dedi “Sıcak havalar başlamadan fideler ekilirse daha güzel yeşerecektir” Havalar aşırı ısınmadan fidelerin toprakla buluşmasının verimi daha çok artırdığını ifade eden Çepken, “Bahar olduğu için fidan ekiminin tam zamanıdır.Şu anda 1 liraya fide satıyoruz.

k1-029.jpg

 

Direk fide yetiştiricisinden aldığımız için arada komisyoncu yok. Maliyetlerine satış yapıyoruz. Fidelerin 20 ile 30 günlük bir süresi var. Sıcak havalar başlamadan ekilirse fideler daha güzel yeşerecektir.” Diye konuştu.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39