Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Kayseri Mahallesi kentsel sit alanı içerisinde yer alan 2’nci etap kentsel tasarım proje çalışmalarını yerinde inceledi.
Ev sahipliği yaptığı çeşitli medeniyetlerin eşsiz bir miras hazinesine sahip Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkarak geleceğe taşımak adına önemli projelere imza atan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi kentin kültür turizmine de katkı sunacak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadim kentin tarih kokan sivil mimari örneklerinin yer aldığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalar ile yeniden ayağa kaldırılan tarihi Kayseri Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.
Büyükkılıç’a, incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı İbrahim Özçekiç eşlik etti.
Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Etap etap yaptığımız çalışmalar hızla devam ediyor. Yap işlet, devret modeliyle otelcilik hizmeti verecek olan etabın çalışmalarının yürüdüğünü görmekteyiz. Aynı zamanda bu bölgede hem tarihi dokuya önem veren hem de kültürümüzü yansıtan çalışmalara ortam sağlamaktayız” dedi.
Tarihi dokuya sahip çıkmak amacıyla çalışmaların süreceğini ifade eden Büyükkılıç, “Tarihi dokuya sahip çıkma duygusuyla gerek ticari mekânlar gerekse tarihi dokular, camilerimiz olmak üzere bu bölgemizdeki çalışmaları sürdüreceğiz. Tasmakıran Camii diye bilinen Necip Fazıl Bulvarı’mızın üzerindeki önemli bir tarihi eserimizi de Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müzle protokol imzalamak üzere inşallah önümüzdeki dönem içerisinde ayağa kaldırma, hem de asli hüviyetine kavuşturma çalışmalarımızı yapacağımızı paylaşmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi kültür turizminin merkezi haline getirmekten keyif alacaklarını belirterek, ”Kayseri’yi sanayi ve ticaretin yanında turizmin de önemli merkezlerinden özellikle de kültürel turizmin bir merkezi haline getirmekten, bu yönüyle geliştirmekten keyif alacağımıza inanıyorum. Yapılan çalışmalar hayırlı olsun” diye konuştu.
Projede neler var?
Yap işlet devret modeli ile alana ilişkin inşai uygulamalar sürerken, proje alanında en fazla 2 katlı müstakil yapılardan oluşan 78 odalı bir otel kompleksi restoran ve kafeteryalarıyla beraber projelendirildi.
Bu proje ile tarihi bir mahalle içerisinde dokuya uygun, tarihi alana saygılı butik otel alanları oluşturulması hedeflenirken, bu doğrultuda başlayan inşai çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projenin restoran ve kafeterya kısımlarıyla otel dışındaki vatandaşlara da hizmet vermesi planlandı. Proje tamamlandığında kadim kente tarihi doku içerisinde butik nezih bir yaşam alanı da kazandırmış olacak.
Başkan Büyükkılıç Tarihi Kayseri Mahallesi’nde 2’inci etap çalışmalarını inceledi

Başkan Büyükkılıç Tarihi Kayseri Mahallesi’nde 2’inci etap çalışmalarını inceledi
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Çopuroğlu: Serbest bölgelerde üretim yapan yatırımcılarımız için önemli bir adımın eşiğindeyiz.Milletvekili Şaban Çopuroğlu: Serbest bölgelerde üretim yapan yatırımcılarımız için önemli bir adımın eşiğindeyiz.
Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Necmeddin Öğe: Tüberküloz düzenli tedaviyle tamamen iyileşebilen bir hastalıktırKayseri Şehir Hastanesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Necmeddin Öğe;
Şahin: Emeklerimizin övülüyor olması gurur verici bir durumCumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Yılın Doktoru’ ödülünü alan Şahin: Emeklerimizin övülüyor olması gurur verici bir durum.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:13 - Esentepe'de Hüsamettin Ç., evinde ölü olarak bulundu
- 15:58 - Kayseri Millet Kütüphanemizde bu anlayışın en güzel örneklerinden bir tanesidir
- 13:45 - Sinan Burhan: Süper Ligde 5 Kulüp Mercek Altında
- 13:36 - Başkan Büyükkılıç,7-24 Kartal kavşağını takip ediyor
- 13:18 - Halit Yağmur sessizliğini sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile bozdu
- 13:14 - MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY "HODRİ MEYDAN" DEDİ
- 13:08 - Kayseri’de uyuşturucu ve hırsızlık suçundan 172 kişi tutuklandı
- 13:01 - MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN DİJİTAL ASİSTANI MEGA BİNLECE VATANDAŞIN TALEBİNE KULAK VERİYOR
- 12:53 - Büyükkılıç, 8. Kayseri Kitap Fuarı’nın Müjdesini Verdi
- 12:49 - Kayserili sporculardan bilek güreşinde 3 Türkiye şampiyonluğu
- 12:46 - Rota Talas Uluslararası misafirleri ağırladı
- 12:44 - Berberler ve Kuaförler Odası'nda Serhat Özkardaş dönemi
- 12:42 - Kayseri Erciyes38 FK-Kilis 1984 FK: 1-0
- 17:20 - BELEDİYE SORUŞTURMALARI: "EN ÇOK İNCELEME AK PARTİ'Lİ BELEDİYELERE"
- 17:13 - Bakan Çiftçi’den milyonlarca sürücüyü rahatlatan APP plaka çıkışı
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00





















