• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Başkan Çopuroğlu'nun görmediğini düşündüğüm küstürülmüş kesimler?

Başkan Çopuroğlu'nun görmediğini düşündüğüm küstürülmüş kesimler?
Kayseri'de AK Partiden kopmalar başlar mı?

AK Parti'den istifa ederek yeni oluşum çalışmalarına hız veren "Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu Kayseri'de Karşılık bulur mu?" diye sorarken anlattığım 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaşadığı vefasızlık örneği üzerine bir çok mesaj aldım.

Kayseri de vefa gösterilmediği için Abdullah Gül'ü destekleyenlerde oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seçim dönemlerinde açık ve net bir şekilde destek göstermediği için eleştirenlerde.

En dikkat çekici mesajlar ise Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın karşılık bulacağını ifade eden mesajlar. Geçmişte AK Parti Kayseri Yönetiminde yer almış bazı isimlerin yeni oluşumu destekledikleri ve yönetiminde yer alacakları, hatta bunun bir adım ötesine geçerek oluşacak İl Yönetimi için isim belirleme görüşmeleri yaptıklarına dair bilgiler edindim.

Ali Babacan'ın yaptığı bir açıklamada "Sayın Abdullah Gül'de yaptığımız çalışmalara destek vermekte" sözü ile Kayseri'nin yeni oluşumda Ali Babacan ile beraber hareket edeceğini burada hazırlanan listenin ise Abdullah Gül'e yakın isimler olabileceğini tahmin ediyorum.  

AK Partide bulunan kırgınlar ne olacak ?

Ben yeni oluşuma AK Parti İl Başkanlığı ve İlçe Teşkilatları tarafından düzenlenen "Vefa Programlarının" etkisi ne olur diye düşünüyordum ki , geçmişte partide görev almış bir çok kişinin kırgınlıklarının bu programlar ile hat safhaya ulaştığını fark ettim. 

İl Yönetiminde yer almış bir kişi ile yaptığım görüşmede ifade ettiği "Yahu adına "Vefa" demişler. Yemişim vefasını. Bunlar partisine davasına hizmet etmiş insanları eski yeni diyerek ayrı ayrı protokol tertip ederek salonda dahi ayırıma gidiyor. Toplantıya giriyorsun yüzde elli seni zaten tanımıyor bir merhaba yok.

Toplantı sırasında  göstermelik tebessümler. Ertesi gün olduğunda sokakta karşılaştığında selam vermemek, tanımamak için kırk takla  ve bu iş yol değiştirmeye kadar gidiyor. Ne vefası kardeşim. Bunların yaptığı olsa olsa dostlar alışverişte görsün den öteye geçmez" sözleri kırgınlığını ortaya koyma adına önemliydi. 

Bana göre  vefa programları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının yerine getirmek adına düzenlenmiş etkinlik listesine yazılan bir yemeğin ötesine geçememiş görünüyor.

AK Parti İl Yönetimi kırgınları iyi toparlayamaz süreci iyi takip edemezse önümüzdeki süreçte epey bir zorlanacak gibi. AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu'nun görmediğini düşündüğüm partisine kırgın, dava arkadaşlarına küsmüş bir kesim var.

Bu insanları kazanmadığı sürece AK Parti'den hemen bir kopuş süreci başlamaz ama kendisini bekleyen kongre süreci ve sonrasında oluşabilecek yeni oluşumlara AK Partiden transferi kolaylaştıracaktır. Duyduğum kadarı ile de İl ve İlçe Kongre süreçleri belirlendikten sonra AK Partide görev almış bazı isimlerin Ali Babacan tarafından kurulacak olan yeni partide yönetime girecekleri ve bu isimlerin şimdiden netleştirildiği.

Buda demek oluyor ki, AK Partideki kopmalar kongre sürecine bağlı gibi görünüyor..

Habibullah Efendigil

Gastepress.köşe yazısı

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39