• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Başkan Hüseyin Akay: "Hedef kızıl elma dedi"

Başkan Hüseyin Akay: "Hedef kızıl elma dedi"
Kayseri Şeker Koordinasyon Toplantısında Hedef Büyüttü.

aw601817_01.jpg

Kayseri Şeker tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, Kayseri Şeker’e bağlı Şeker Fabrikaları ile iştiraklerinin yıllık faaliyetleri, bir sonraki yılın hedefleri ve yatırımların görüşüldüğü Koordinasyon toplantısı yapıldı. 
Koordinasyon toplantısına, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü ve Genel Müdür yardımcıları, İç denetim Başkanı, Kayseri Şeker İştiraklerinin yöneticileri, Bölge Müdürleri, Birim müdürleri, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı ile Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal Şeker Fabrikalarından yöneticiler de katıldı.

 
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Koordinasyon toplantısı yapmış olduğu konuşmasında; Krizlerin yaşandığı bir dönemdeyiz ancak krizlerin de birer fırsat olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu Nedenle krizleri fırsata çevirmeyi, Türk tarımı İçin Türk çiftçisi için Türkiye ekonomisi için, Türk Milletinin daha güçlü olması için istiyoruz. Çünkü şeker sektörünün durumu ortada ve içler acısı durum arz ediyor. Kriz de zaten bunun bir ifadesidir. Bunu biz en iyi şekilde kendi gücümüzle nasıl değerlendirebiliriz bunu ortaya koymamız lazım. Bu konuda yapılması gereken önemli işler olduğunu söyledi. 
Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü; 
“Koordinasyon toplantılarında topyekûn işimizin mahiyetini öğreniyoruz. Herkes kendi işini icra ediyor olabilir ama bu yapılan işin bütün içerisinde neye yaradığını, yaptığı işin bütüne nasıl katkı sağladığını bilmek açısından da bu tür toplantılar çok faydalıdır. 2012 yılından beri pek çok şeyi birlikte gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Uluslara arası kuruluşlar seviyesine gelmek kolay bir iş değil. Bizim iş ortaklarımız dünyanın en büyük şeker üreticisi firmalarla Kayseri Şeker’i aynı statüde değerlendirmektedirler. Bunlar Kayseri Şeker’in geldiği noktanın önemli göstergelerinden birisidir. Elbette her sene duvarın üzerine yeni tuğlalar ekleyerek ve işimizi sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışarak bu noktaya geldik. 8 senenin sonunda da belli bir noktaya geldik. Ama 2012 yılında hayal ettiğimizi henüz gerçekleştiremedik. Kayseri Şeker ‘in SPK’ya tabi olması ve hisselerinin Borsa İstanbul’da alınıp satılmasıydı. Bu seneki özelleştirmeler sonucu Kayseri Şeker’in Turhal Şeker Fabrikasını bünyesine katması bu işi tetiklemiştir. Ocak ayında yayınlanan tebliğ sayesinde Kayseri Şeker gibi statüde bulunan kuruluşların işlemlerinin SPK ile ilgili işlemleri onaylanmış oldu. Dolayısıyla bu kuruluşlar SPK mevzuatına tabi hale geldiler. Bu Kanunun çıkmasını sağlayan hükümetimiz ve en çok emeğin sahibi Kayseri Milletvekilimiz Mustafa Elitaş’tır. Bu nedenle Kayseri Şeker ve statüsündeki kuruluşlar adına Hükümetimiz ve Sayın Milletvekilimize teşekkür ediyorum. Şimdi artık bu yolda yürüyeceğiz. Bu sayede Kayseri Şeker daha kurumsal bir şirket olacak. Uluslararası şirketler Kayseri Şeker’i daha yakından bilip tanıyacaklar. Daha yakın ilgi gösterme ihtiyacı duyacaklar. Daha şeffaf bir şirket yapısı oluşacaktır. Asıl önemli olanı da Borsa İstanbul’da Kayseri Şeker’in hisselerinin alınıp satılabilmesidir. Bunu çok önemli olarak görüyorum. Zamanın bize getirmiş olduğu bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Kayseri Şeker’in Kızıl elmasına ulaşabilmesi yeni fabrikaları bünyesine katabilmesi için kaynak oluşturmak için bu gelişmenin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39