• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Başkan Özcan, Erbakan Haftası’nda sanayileşmenin altını çizdi

Başkan Özcan, Erbakan Haftası’nda sanayileşmenin altını çizdi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kayseri Başkanı Ali Özcan, Erbakan Haftası’nda sanayileşmenin altını çizdi.

ASKON Kayseri başkanı Ali Özcan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili anısını da anlattı: “Ben üniversitede iken resmi üniversite başkanlığını yaptım. O sırada şu an Anadolu Gençlik Derneği başkanı olan Salih Turhan ağabeyim vesilesi ile hocamıza takdim edildim. Baş başa bir görüşme oldu. O anları hiç unutamıyorum. Hocamızın çok sayıda konferansını, programını takip ettim. Çok önemli dersler aldım. Bunlardan biri olan Anadolu’daki iş dünyasının gelişmesi faaliyetlerini bir uçtan karşılamaya çalışıyorum. Hocamızın da belirttiği gibi sanayileşmede 3 mesele vardır. Birincisi fabrikalar yapacak fabrikalara sahip olmamız gerekmektedir. Yani ileri teknolojiye sahip olmaktır. Günlük ihtiyaçları pratik yollardan karşılamak yerine gerçek sanayileşmeye yönelmeliyiz. İkincisi kurulan tesislerin dengeli dağıtılmasıdır ki burası bizim derneğimizin de kuruluşunun temel noktalarından bir tanesidir. İstanbul- İzmit yolunda adım atacak yer yokken Anadolu’muzun geniş sahalarında ise boşluklar yoğunluktadır. Erbakan bu nedenle Anadolu’nun sanayileşmesini sağladı. Üçüncüsü ise devletin sanayileşmede öncülük görevini yapamamış olmasıdır. Türkiye’nin nerelerine hangi sanayi tesislerinin kurulmasının planlaması yapılmalıdır. Buradan hareketle sanayiyi ileriye taşımaya gayret edeceğiz.” dedi.

Ali Özcan, “Sanayileşmemiş bir ülke güçlü olamaz. Milletimizin yeniden yeryüzünde güçlü bir ülke olması için mutlaka sanayileşmiş bir ülke olması mecburiyeti vardır. Sanayileşmede asıl mühim olan 500 tane makarna fabrikasına sahip olmak değil, o makarna fabrikasını yapacak fabrikaya sahip olmaktır. Sanayileşmede mühim olan 10 tane malın montaj fabrikasını kurup dışarıdan getirilen parçaları monte etmek değil, o parçaları burada üretmektir. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimiz zaman başarılı olacağız. Bu vesile ile Necmettin Erbakan’ı bir kere daha rahmetle ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39