Yenilikçi ve vizyoner yaklaşımıyla birbirinden farklı, nitelikli projeleri hayata geçiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tasarruf ve sıfır atık konusunda diğer belediyelere örnek olacak AB destekli bir projeyi daha hayata geçiriyor.
Melikgazi Belediyesi'nin Avrupa Birliği kapsamında uyguladığı “İklim Değişikliğiyle Mücadele için Dijital Belediye Hizmetlerinin Artırılması - DigiEdu” isimli projesi için Litvanya'ya giden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Druskininkai Belediyesi’nde kapanış toplantısını gerçekleştirdi.
Vatandaşların, belediyelerin dijital hizmetlerinden istifade etmelerini sağlayarak hem kolaylık sağlayacak hem de şehir içi araç kullanımını azaltarak doğaya katkıda bulunacak projenin yaygınlaştırılması için “Proje Yaygınlaştırma ve Deneyim Paylaşımı Programı” kapsamında çalışmalar gerçekleştirmek üzere Litvanya’da bulunan Başkan Palancıoğlu, Melikgazi’de hayata geçirdiği ve hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında da heyeti bilgilendirdi.
Druskininkai Belediye Başkanı Richard Malinauskas ve heyet üyelerinin bulunduğu toplantıda Başkan Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak ilçemize değer katacak pek çok projeyi hayata geçirdik. Yenilikçi ve vizyoner belediyecilik anlayışımızla birbirinden farklı ve nitelikli projeleri de ilçemize kazandırmanın gayretindeyiz. İçerisinde yaşadığımız doğa bize sunulmuş büyük bir nimet ve ne yazık ki zaman zaman insan eliyle tahribata uğruyor. Dolayısıyla bu durum birçok iklim krizini beraberinde getiriyor. Belediyeler olarak bu krizin önüne geçebilmek için vatandaşlarımızı sıfır atık ve tasarruf konularında yönlendirmemiz, teşvik etmemiz son derece önemli. Bu kapsamda alternatif enerji kaynakları, geri dönüşüm ve dijitalleşme gündemimizde yer alıyor. Avrupa Birliği’nden güneş enerjisi, alternatif enerji kaynakları ve geri dönüşümle ilgili destek alarak önemli hizmetleri Melikgazi’mize kazandırdık. Bu kapsamda elektrikli geri dönüşüm aracı satın aldık, elektrikli şarj istasyonu kurduk ve özellikle sulama suyuyla ilgili de güneş enerjisi santrali kurma imkanımız oldu. Şimdi ise “Dijital Eğitim ve Belediyecilik” ile ilgili ikinci nitelikli projemizi tamamlamak üzere Litvanya’yız. İklim Değişikliğiyle Mücadele için Dijital Belediye Hizmetlerinin Artırılması - DigiEdu” isimli projemizi tamamlayarak belediyemizin hem tasarruf sağlaması hem de sıfır atık konusunda öne çıkmasını sağlıyoruz. Diğer belediyelere örnek olacak güzel projelerimizden birini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Druskininkai Belediye Başkanı Richard Malinauskas’a ve kıymetli heyet üyelerine ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Kayseri’mize, Melikgazi’mize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Palancıoğlu AB destekli ikinci projesini tamamlıyor

Palancıoğlu, Druskininkai Belediyesi’nde kapanış toplantısını gerçekleştirdi.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Başkan Büyükkılıç: "91 Milyonluk Yatırımla Yahyalı'nın Suyu Güvence Altında"“Kayseri’mizin Her Köşesine Hizmet Götürmeye Gayret Ediyoruz”
Kayseri’de DEAŞ Operasyonu: 2 GözaltıKayseri’de terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
Kayseri’de zirve Bünyan’ınORC Araştırması açıkladı: 30 Büyükşehirde En Başarılı İlçeler belli oldu, Kayseri’de zirve Bünyan’ın.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 13:21 - Büyükşehir'den 19 Mayıs'a Özel Üç Dev Organizasyon
- 13:16 - Başkan Büyükkılıç: "91 Milyonluk Yatırımla Yahyalı'nın Suyu Güvence Altında"
- 13:14 - Kayseri’de DEAŞ Operasyonu: 2 Gözaltı
- 13:11 - Kayseri’de zirve Bünyan’ın
- 13:06 - Tomarza’da dolu yağışı etkili oldu
- 13:01 - Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 Yaralı
- 12:55 - HAYIRSEVERLER ŞEHRİ KAYSERİ’YE YENİ BİR ESER DAHA
- 12:34 - Melikgazi Belediyesi, 30 tırlık malzemeyi Gazze’ye gönderdi
- 12:25 - “GÖNLÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK”
- 18:06 - Büyükkılıç: “Toplumun Önündeki İnsanlar Özel Hayatına da Dikkat Etmeli”
- 17:56 - Büyükkılıç, belediye olarak Kayserispor'a her zaman destek verdiklerini söyledi
- 17:52 - Okandan: Güçlü teşkilat yapımız ile çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz
- 17:45 - 31 Yıl Hapisle Aranan Firari Hükümlü Kadın Yakalandı
- 17:39 - CHP'li Aşkın Genç, “Küçük esnaf borç altında eziliyor"
- 17:29 - Kayseri’de Kuvvetli Yağış Uyarısı
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00






















