Bir zihin ihtiyacı, bir beyin ihtiyacı var. Onları da tatmin etmek adına kültür ve sanatta güzel işler yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Ressam Hasan Bağdaş’ın yağlı boya çalışmalarından oluşan “Avusturalya’dan Anadolu’ya” temalı sergisi açıldı. Talas Belediyesi fuaye alanındaki serginin açılışına Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda sanatsever katıldı.
“Anadolu topraklarından çıkan bir başarı”
Burada konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ressam Hasan Bağdaş ile 15 yıl önce tanıştıklarını belirterek, “Kendisiyle Büyükşehir Belediyesinde yolumuz kesişti. Tanıştıktan sonra Sarız nere, Avusturalya nere diye muhabbetimiz başladı. Avusturalya’da güzel sanatlar okumak, oradan mezun olmak, ülkenin çeşitli yerlerinde bugünküyle birlikte 28 sergi yapmak, sonra uluslararası düzeyde 15 ülkede sergi açmak, Anadolu topraklarından yetişmiş güzel bir insanın, uluslararası bir ressamın başarısı hakikaten göz ardı edilemez. Eline, gönlüne sağlık” diye konuştu.
“Sergiye ev sahipliği bizim için onur”
Günümüzde belediyecilik hizmetlerinin çok genişlediğine dikkat çeken Başkan Yalçın, şöyle konuştu:
“Belediyecilik sadece yol, su, elektrikten ibaret değil. Tabi ki kaldırım ve asfalt da bunların içerisinde mutlaka yapılacak, ama insanın fiziki ihtiyaçlarından bir de gönül ihtiyaçları var. Bir zihin ihtiyacı, bir beyin ihtiyacı var. Onları da tatmin etmek adına kültür ve sanatta güzel işler yapmaya çalışıyoruz, ama en güzeli sanatçılarımızın böyle mekanlar bulması ve bu mekanları ararken bizim ev sahipliği yapmamız. Bu, bizim için bir onurdur. Kendisine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımıza emeği geçti dedi. Bu bizim görevimiz. Sergimiz hayırlı olsun.”
Ressam Hasan Bağdaş da serginin açılışından dolayı Başkan Yalçın’a şükranlarını sunarken, katılımcılara da teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Avusturalya’dan Anadolu’ya temalı serginin açılış kurdelesi kesildikten sonra ressam Hasan Bağdaş, sanatseverlere tablolar hakkında tek tek bilgiler verdi.
Başkan Yalçın: “İnsanın fiziki ihtiyaçlarının yanında gönül ihtiyaçları da var”

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, belediyeciliğin yalnızca yol, su, elektrik yapmaktan ibaret olmadığını belirterek, “İnsanın fiziki ihtiyaçlarından bir de gönül ihtiyaçları var.
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kocasinan Erkilet'te Şüpheli ÖlümKocasinan İlçesi Erkilet mahallesinde Şüpheli Ölüm,Kayseri'de şüpheli ölümün perde arkası!
Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralıKaza Yeniköy mahallesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:54 - Kocasinan Erkilet'te Şüpheli Ölüm
- 16:25 - Kayseri’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
- 16:17 - Özvatanlı İş insanı Ahmet BİNGÖL,Başkan Halit Demir'i ziyaret etti
- 15:54 - KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKAN ADAYI ALİ ALKAN:
- 15:52 - ALİ ALKAN:
- 15:39 - Hacılar’da taşın çarptığı 3 yaşındaki Kağan toprağa verildi
- 15:07 - BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KOCASİNAN MUHTARLARIYLA İSTİŞAREDE BULUŞTU
- 14:24 - Kayseri'nin yeni emniyet müdürü Ergen, Çiçek’i ziyaret etti
- 14:17 - GRUP ŞANTİYE MELİKGAZİ KIZ YURDUNU COŞTURDU
- 13:07 - Kayseri'de kaçak av denetimi: 2 kişi hakkında işlem başlatıldı
- 12:58 - KTB Başkanı Recep Bağlamış’tan seçim çağrısı
- 09:47 - EMRE AYAN DÖNEMİ
- 09:38 - Atilla Bilici’den Erbekler ailesi için açıklama
- 09:33 - Kayseri YENİ Parti’nin 4 ilçesinde yeni başkanlar belli oldu
- 15:41 - Başkan Büyükkılıç: Kayseri, Anadolu’nun hafızasıdır, önsözüdür
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00




















