Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; Talas Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen Atlı Okçuluk İkinci Eleme Yarışlarında dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.
Akçakaya mahallesindeki belediyeye ait Model Uçak Pistinde hafta sonu gerçekleştirilen atlı okçuluk hedef ve kabak vurma yarışmaları büyük heyecana sahne oldu. Yediden yetmişe her yaştan sporseverin yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda sporcular atlarıyla ter döktü. Yarışmanın sonunda düzenlenen törende konuşan Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Hazar Akçeken; "Bize böyle bir imkanı sağladıkları için Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyorum. Atlı okçulukta Kayseri’de daha nice yarışmalarda buluşmak üzere" dedi. Daha sonra kürsüye gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da sözlerine bugünlerde Türk büyükleriyle ilgili kitaplar okuduğunu belirterek şunları söyledi;
"Selçuklu hükümdarlarından Alaaddin Keykubat ve eşi Hunat Hatun ile ilgili kitaplar okuyorum. Her ikisi de iyi birer at binicisi. O dönemde fetihlerde atın yeri ayrı. 8 yüzyıl sonra bize bu bilgiyi bizzat göstererek aktaran kardeşlerimin kıymetini daha çok anlıyorum. Kayseri’de belediyeler olarak sadece yol, su, asfalt ve kaldırım gibi hizmetleri yapmakla kalmıyoruz. Artık kültür ve sanat bu işin bir parçası oldu. Ben Talas’ta hiç kimse hobisiz kalmasın diye söylemiştim. Mutlaka herkesin bir hobisi olsun. Belediyeler arasında işleri paylaştık. Büyükşehir Belediyesi Kayserispor’u aldı. Melikgazi Belediyesi salon sporlarını aldı. Kocasinan Belediyesi minder sporlarını aldı. Biz de tabiri caizse uçanlarla kaçanları alalım dedik. Yani model uçak, yamaç paraşütü gibi hava sporlarıyla atlı sporları aldık. Çünkü Ali Dağı bu sporların en uygun olduğu bir merkez. Türk tarihi at sırtında yazıldı. Okçuluk Türk tarihinin en önemli galibiyet sembolüdür. Türk devletlerinin başarısının altında bu güzellik var.”
Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Yarışmada gençler kategorisinde İbrahim Efe Gökçe birinci, Muhammet Emin Kılıç ikinci, Arda Güler üçüncü olurken, erkeklerde Yunus Gür birinci, Ali Pınar ikinci, Nazmi Uslu üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda ise birinciliği Banu Sencer, ikinciliği Hayriye Demirtaş, üçüncülüğü Vildan İsmet Yöndemli kazanırken, yıldızlarda Burak Akpınar birinci, Berra Hazal Öztürk ikinci oldu.
Başkan Yalçın: "Talas'ta hobisiz hiç kimse kalmasın"

Başkan Yalçın: "Talas'ta hobisiz hiç kimse kalmasın"
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
YEMLİHA PATLICANI SATIŞIMIZ DEVAM EDİYORYemliha patlıcanına göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkür ederiz,Kayseri'de yemliha patlıcan satışlarımız başlamıştır: 0507 183 00 40.
Melikgazi’nin 58 mahallesinde ilaçlama çalışmaları sürüyorMelikgazi Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı 58 mahallede ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Okandan:16 ilçede güçlü teşkilat yapısıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruzAk Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan:16 ilçesinde güçlü teşkilat yapısıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.
Büyükşehir'den Argıncık'a 25 Milyon TL'lik Ulaşım YatırımıKayseri Büyükşehir Belediyesi, Argıncık Mahallesi 6316 Cadde’de yol genişletme, altyapı yenilemenin ardından sıcak asfalt çalışmalarını başlattı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:38 - Kaliteli Yemliha Patlıcan Satışı:0507 183 00 40
- 16:29 - YEMLİHA PATLICANI SATIŞIMIZ DEVAM EDİYOR
- 15:25 - Kayserispor, ikinci etap hazırlıklarına kulüp tesislerinde başladı
- 15:18 - Melikgazi’nin 58 mahallesinde ilaçlama çalışmaları sürüyor
- 15:04 - Okandan:16 ilçede güçlü teşkilat yapısıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz
- 14:59 - Büyükşehir'den Argıncık'a 25 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı
- 14:56 - TALAS’TA SAĞLIK HER İŞİN BAŞI
- 14:52 - KOCASİNAN BELEDİYESİ ŞEHRİN TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROTOKOLE İMZA ATTI
- 14:48 - Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, 50 Takım Hedefiyle Spor Turizminin Gözdesi
- 21:13 - DEVELİ’DE 15 TEMMUZ RUHU LOKMA İKRAMIYLA YAŞATILDI
- 21:01 - Boğularak hayatını kaybeden Caner Mengütaş, son yolculuğuna uğurlandı
- 20:58 - Kayserispor'da loca yenileme dönemi başladı
- 20:54 - Başkan Büyükkılıç, Kartal Katlı Kavşağı şantiyesinde çalışmaları değerlendirdi
- 20:51 - Sarımsaklı Mahallesi'nde asfalt başladı, sosyal tesis açılışa hazırlanıyor
- 20:46 - Kayseri’ye gelirken kazada yaşamını yitiren gurbetçi aile son yolculuğuna uğurlandı
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00





















