Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Derviş Güneş Ortaokulu öğrencilerinin daveti üzerine ‘Türkiye’de Yönetim’ konulu derse konuk olarak yerel yönetimler hakkında bilgiler verdi.
Han Mahallesi’ndeki Derviş Güneş Ortaokulu öğrencileri, dilekçe yazarak Başkan Yalçın’ı okullarına davet etti. Davete kayıtsız kalmayan Başkan Yalçın da çocukların isteklerini yerine getirerek sürpriz yaptı. 5. sınıf öğrencilerinin ‘Türkiye’de Yönetim’ konulu dersine giren Başkan Yalçın, öncelikle çocuklara davetlerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Dilekçeleri alınca çok mutlu olduğunu belirten Başkan Yalçın sohbet havasındaki derste yerel yönetimler olarak bilinen belediyelerin işleyişi ve hizmetleri hakkında bilgiler verdi.
“Sizler ülkemiz için çok önemlisiniz”
Başkan Yalçın ülkenin geleceği için kendilerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemiz daha ileri ülkeler arasında yerini alacaksa bu sizin sayenizde olacak. Atatürk de Mimarsinan da Fatih Sultan Mehmet de çocuktu. Bizim için güzel bir örnek. Sizin okulunuzda da seçimlerde oy kullanıldı. 1 Nisan’da da en fazla oy alan aday olarak yeniden belediye başkanı seçildim” dedi.
Yatırım ve hizmetlerden kesitler anlattı
Çocuklara kitap okumalarını tavsiye eden Başkan Yalçın, şunları söyledi:
“Evimde 5 bin 500 tane kitabım var. Sürekli okurum. Bu yüzden hayatta hiç başarısız olmadım. Kitaplar birilerinin başarı hikayelerinin bizlere tavsiyeleridir. O nedenle sürekli okumak gerekir. Sizler için sabahtan akşama akşamdan sabaha 7/24 açık kütüphaneyi yapmıştık. Mahallelerde camilerin altına kütüphaneler yaptık. Binaların altında 100 kütüphane projemizde sayı 50 apartmanı geçti. Yani eğitim ve öğretime çok önem veriyoruz. Jandarma içindeki alanda çok büyük mir millet bahçesi yapıyoruz. Bu yaz tamamlanarak hizmete girecek. Sizlere dersten sonra günlük dağıtacağız. Yazmak önemli. Bunlara yaşadıklarınızı yazabilirsiniz. Mesela Fatih Sultan Mehmet’in günlükleri ortaya çıktı. Yelkenli ve kayık çizdikleri görülmüş. Sonra da karadan gemileri yürüterek İstanbul’u fethetti. Yani bir zamanlar hayalini gerçekleştirdi.”
Başkan Yalçın çocukların sorularını da yanıtlarken, kendilerine gezi otobüsüyle ilçe turu, halı sahadaki eskiyen çimin yenilenmesi ve Talas Millet Bahçesinde piknik sözü verdi.
Başkan Yalçın'dan ‘Türkiye'de Yönetim’ dersi

Yatırım ve hizmetlerden kesitler anlattı.
Etiketler: Başkan Yalçın'dan ‘Türkiye'de Yönetim’ dersi
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler


ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 18:03 - Serdar Turan’a yeni görev
- 16:34 - TALAS’TA KIŞA HAZIRLIK GÜNLERİ BAŞLIYOR
- 15:56 - BAŞKAN AKAY 'A' TAKIMINI AÇIKLADI
- 15:54 - MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN İLDEM BÖLGESİ’NDE KAPSAMLI ASFALT ÇALIŞMASI
- 14:31 - Kayseri’de boşandığı eşi tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı
- 14:29 - Başkan Büyükkılıç, Şehit Komandolar Caddesi’ndeki peyzaj çalışmalarını inceledi
- 14:27 - Kayseri’de sosyal medyadan tabanca ve pala paylaşan çocuk yakalandı
- 14:23 - Büyükşehir’den Sarız’a 27 Milyon TL’lik ulaşım yatırımı
- 14:22 - Kayserispor 9 maç sonra iç sahada kaybetti
- 14:19 - Kozaklı'da Dünürünü pompalı tüfekle öldürdü
- 16:50 - Otomobile binerken silahlı saldırıya uğrayan Mehmet Koçyiğit öldü
- 16:48 - Otomobil bariyerlere çarptı: 3 yaralı
- 16:43 - Dayısını öldürüp gömdü, polise teslim olup suçunu itiraf etti
- 16:26 - “SAHAFLAR ÇARŞISINA GELİN”
- 16:13 - Kocasinan Belediyesi, “kendi kendine yeten bir belediye” oldu
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00