CUMHUR İTTİFAKI'NA SESLENDİ: "TEK ADAM REJİMİ EKONOMİK VE SİYASİ KRİZLERİ ÇÖZEMEZ"
EKONOMİNİN DURUMU ORTADA GENEL BAŞKANIMIZ ALİ BABACAN'A AYAĞA KALDIRACAK
KADINLAR YALNIZCA SEÇMEN OLARAK GÖRÜLÜYOR
14 Mayıs'ta 13.Cumhurbaşkanı ve 28.dönem milletvekillerinin seçileceği seçimler öncesi, Kayseri'nin ilk kurucu il başkanı ve sevilen iş insanı Begüm Mısırlı Kayseri Deva Partisinden Aday Adaylığını açıkladı.
Siyasi hayatımda yeni bir sayfayı araladığımın farkındayım diyen Başmısırlı Kayseri'ye ve ülkeme güzel hizmetler edeceğimi, bu toprakların güzel insanlarının bana vereceği sorumluluğu DEVA Partisi çatısı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en iyi şekilde yerine getireceğime inanıyorum. DEVA Partisi nasıl iddialı bir partiyse, milletvekili aday adayı olarak ben de iddialı bir aday olduğumu şimdiden bildiriyorum" dedi
Başmısırlı sözlerini şöyle sürdürdü..
KAYSERİ NEWS HABER KOORDİNATÖRÜ ALİ BURHAN'IN SORULARINI YANITLADI
DEVA Partisi, 14 Mayıs'ta ilk defa seçime girecek. Sözlerimin başında Deva Partisi'ndeki tüm aday adaylarımızı kutluyorum.
İlimizdeki tüm siyasi parti aday adaylarına da başarılar diliyorum. Çünkü her birimiz ülkemize, ilimize hizmet için siyasi partilerin içinde yer alıyoruz.
Biliyorsunuz Genel Başkanımız Ali Babacan'ın teveccühü ile Kayseri'nin kurucu ilk kadın başkanıyım. Bu vasfım benin için her zaman çok önemli olmuştur. Adaylık sürecimde Kayseri halkının ve İncesu, Yeşilhisar, Develi, Tomarza, Hacılar ve Pınarbaşı parti teşkilatlarımın özellikle gelerek başkanım bu yola sizinle çıktık, sizinle baş koyduk bu süreci de sonuna kadar sizinle götürmek istiyoruz dediler.
Bunun üzerine Ankara'da aday adaylığımızı açıkladık. Bu benim için son derece önemli ve onur verici. Çünkü buradaki en önemli şey inandığınız yolda birlik beraberlik içerisinde tüm teşkilatlarımızla hareket edebileceğimizin bir göstergesi oldu. Bende onlarla beraber adaylık sürecinde yol almaya başladım..
Ben her zaman söylerim. İl başkanının yada vekillerin sahada olması gerekiyor. Buna inandığım içinde dün itibarıyla adaylığımın açıklanması ile beraber sahadayım, sahada olmaya da devam edeceğiz..
Biz her zaman partimizin yanındayız. Partimizin aldığı tüm kararları ben şahsen saygıyla karşılamışımdır adaylık sürecinde de alınacak kararları aynı şekilde takdirle karşılarım. Çünkü bizde siyaset uzun soluklu ve bu siyasette biz her zaman var olmayı istiyoruz. Deva Partisi genel başkanımızın tüm söylemlerini tüm ürettiği projelerin politikaların da yanındayız destekçiyiz. Bundan sonrada izleyeceğimiz yol partimizin politikalarıdır.
EKONOMİNİN DURUMU ORTADA
Gece gündüz demeden seçim çalışmalarına başladık. İlk olarak gece çalışanlarımızı ziyaret edelim istedik. Otogara gittik hakikaten üzücüydü otogarda hiç hareketlilik yoktu. Herkesin genel sıkıntısı şu ekonomik kriz, bu halkın belini bükmüş durumda artık ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ek işe girerekten hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor. Günlük 150 TL ye çalıştıklarını söylüyorlar. Bu asgari ücret dahi etmiyor.
Deva Partisi Ali Babacan denildiği zaman akla ilk gelen ekonomi olduğu için Begüm hanım lütfen ekonomiyi düzeltelim bir an önce eski refah günlerimize gelelim istiyorlar.
Gençler ise tamamen mutsuzlar bir gelecek göremediklerini kendi meslek alanları ile ilgili iş bulamayacakları inancındalar bunlar bizi üzüyor. Sonuçta ülkenin değişime ihtiyacı var. Meclisin çok sesli olmasını istiyoruz. Tek adam rejiminden çıkılmalı. Bunun için tüm siyasi partiler var gücüyle çalışmalı. Halkın iradesi üzerinde irade yoktur bizde gücümüzü halkımızdan alacağız. Onların vereceği oylarla tek adam rejimine son vereceğiz.
KADINLAR YALNIZCA SEÇMEN OLARAK GÖRÜLÜYOR
Siyasi partilere bir çağrım olacak. Lütfen liste hazırlarken liste başlarında kadınları görmek istiyorum. Neden liste başlarında kadınlar yok neden siyasi partilerin tüzüklerinde kadın ve genç kotası derken bizleri arka sıralara atıyorsunuz. Kadın siyasette olmalı. Teşvik edilmeliler ve listelerin başında görmek istiyorum. Toplumun temel taşları kadın seçmenlerimizin bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyorum..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.