• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

BERAT ALBAYRAK’A ŞANS TANINMASINI İSTEDİ

BERAT ALBAYRAK’A ŞANS TANINMASINI İSTEDİ
Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Gazeteci Sinan Burhan, Eylül ayı itibari ile kabine değişikliğini beklediğini söyledi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Gazeteci Sinan Burhan, TV1  Haber Müdürü İsmail Şahin’in hazırlayıp sunduğu ‘Editörün Gözünden’ programının canlı yayın konuğu oldu.


“DAMAT OLARAK DEĞİL, EKONOMİ KARNESİ İLE DEĞERLENDİRELİM”
Haber Müdürümüz İsmail Şahin, Sinan Burhan’a kabine değişikliği ve Berat Albayrak’ın durumunu sordu. Berat Albayrak’ın damat olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını belirten Burhan, bu dönemde milli ekonomi politikalarının kararlılıkla uygulandığını söyledi. Burhan, “Berat Albayrak’ın damat olması önemli değil. Berat Albayrak’ı ekonomi karnesi ile değerlendirelim” dedi.


BAŞARILI OLDUĞU KANAATİNDEYİM
Burhan, “Bazı kulislerde, bazı kapalı kapılar ardında sayın Berat Albayrak’la ilgili eleştiriler yapılıyor. Bunun üstünü örterek değil de üstünü açarak konuşmak gerekiyor. Ben Berat Albayrak’ın çok başarılı bir ekonomi bakanı olduğu kanaatindeyim. Sayın Berat Albayrak döneminde milli ekonomiye geçiş olmuştur.

Sayın Berat Albayrak’ın ‘Damat’ olarak eleştirilmesi yanlıştır. Sayın Berat Albayrak’ı bence performansı ile değerlendirmeliyiz. Daha geleli 1 buçuk sene oldu. Bakın, dolar ve euro düşüyor. Faizler düşüyor. Ben Berat Albayrak’a süre verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Lütfen Berat Bey’i ekonomi karnesi ile değerlendirelim. Berat Albayrak ekonomide başarılı olursa, faizler düşerse, milli üretim olursa, milli sanayi olursa biz Sayın Berat Albayrak’a niye karşı çıkalım? Damat olması bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan sayın Berat Albayrak’ın performansıdır. Berat Albayrak’a süre verildiği takdirde ben başarılı olacağı kanaatindeyim. Ha, süre verilir ve başarısız olursa zaten millet oyunu vermez. Burada bir önyargı var. Bu önyargıyı bizim kabul etmememiz lazım.

Lokantacı, iyi lokantacılık yapıyorsa onu lokantacılığı ile değerlendiririm. Terzi, iyi terzicilik yapıyorsa onu terziliği ile değerlendiririm. Terzinin anası- babası kim diye sormam.  Ekonomide, milli bir ekonomi varsa, milli üretim yapılıyorsa, ülkenin ekonomik pastası büyüyorsa sıkıntı yoktur. Bakın Berat Albayrak geldi ve cari açık azaldı. Eskiden israflar vardı.

Berat Albayrak bu israfları önledi. Hazinede mali disiplini sağladı. Eskiden her bakan bildiğini yapıyordu. Kamuda israf vardı. Berat Albayrak döneminde bir israf sözkonusu değil. Dolayısıyla Berat Albayrak’ı biz ekonomik performansı ile değerlendirelim. Ve kendisine süre verelim. Ben başarılı olacağı kanaatindeyim. Damat olması önemli değil. Önemli olan ehliyetli ve liyakatli olması. Buna bakalım. Başarılı olursa destekleriz. Eğer başarılı olmazsa desteklemeyiz” şeklinde konuştu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39