• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

CAMİ KEBİR ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE…

CAMİ KEBİR ESNAFINA BÜYÜK MÜJDE…
ORTA ANADOLU’NUN EN BÜYÜK TEKSTİL KENT PROJESİNİN TEMELİ ATILDI..

t1-043.jpg

Başkan Mustafa Ejder, Kayseri News Haber Genel Koordinatörü Ali Burhan'a inşaat ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN MUSTAFA EJDER” 30 AY İÇERİSİNDE KARKAS OLARAK TESLİM EDECEĞİZ”

Cami Kebir Toplu Yapı Kooperatifi tarafından  yaptırılacak olan “Tekstilkent” konfeksiyoncular sitesinin temeli atıldı.

t3-050.jpg

Cami Kebir Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Ejder, TOKİ’den ihale yoluyla  aldıkları Tekstilkent hakkında açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve  Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a  destekleri için teşekkür eden Ejder şunları söyledi..

“Kayserinin yıllardan beri böyle bir siteye ihtiyacı vardı. Böyle bir site olmamasının sorunlarını çok yaşadık". Kayseri’de tekstil ve konfeksiyon imalatı varken Antep, Konya ve  Ankara’da konfeksiyon imalatı yapılmıyordu. 40 şehre toptan ürünler satıyorduk. Bu bir elin parmakları kadar azaldı. Konya Antep ve  Ankara bu sektörde önümüze geçti. Kayseri müşterilerini kaybetti.

Bu durumunun belli başlı sebepleri var. Cami Kebir Mahallesi’nde park sorunları hat safhada bu müşterileri olumsuz etkiliyor. Buraya gelen müşteri park sorunu yüzünden başka illeri tercih ediyor.

Biz Kayseri olarak yeniden pazarda söz sahibi olmak istiyoruz. Geç kalınmış olsa da şehrin önemli bir yerinde Tekstikent  projesi oluştu.TOKİ’den ihale yoluyla aldık.

Site kurulduğu  zaman hareketlenme sağlayacak. Çevre illerin yeniden Kayseri’yi tercih edeceklerini düşünüyorum.TOKİ’de ihaleye girdik ve Allah nasip etti ihale bizde kaldı.

t2-134.jpg

Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde.. Raylı sistem çalışmaları bittiğinde inşaat çalışmalarımıza hız vereceğiz.

500 bin metrekare üzerinde inşaat alanımız var. Orta Anadolu’nun en büyük  Tekstilkent  projesi olacak.  80 bin metrekare inşaat sözleşmesi yaptık. Önümüzdeki sene 160 bin metre yapılacak. 30 ay içerisinde karkas olarak teslim edeceğiz. Üyelerimizi de sıkıntıya düşürmemek istiyoruz.

Bu arada Cami Kebir esnafının tamamının gücü buraya yetmedi. İşletme sermayesinden yatırım sermayesine para ayıramayacak güçte olan esnaflarımız vardı. %20 kadar da siteye yatırımcı aldık. Kiralık dükkanlar oluşması için. İnşallah sitemizi en kısa zamanda bitireceğiz Kayseri de faaliyete geçireceğiz. Yurt dışı bağlantısı olan tekstil imalatçılarına da ağırlık verdik.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39