• BIST 7913.76
  • Altın 1864.371
  • Dolar 28.9774
  • Euro 31.2033
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C

Camilere Karşı çıkan Chp

Camilere Karşı çıkan Chp
Kendi sınırları içinde cami yapılmasına engeller çıkaran CHP’li Çankaya Belediyesi, cemevleri konusunda ise sınır tanımıyor.
Çankaya’da yeni cami yapımı bir yana mevcut camilerde tadilat için bile büyük engeller çıkaran CHP’li belediye, cemevleri konusunda ise sınır tanımıyor. Belediye Türkiye’nin en büyük cemevini yapmak için seferber olmuş durumda. Cemevi yapılması için daha önce Cem Vakfı’na arsa tahsis eden belediye, vakfın inşaatı bitirememesi üzerine bu işlemi de kendisi devraldı.

ŞUBAT AYINDA AÇILACAK

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediye tarafından Turan Güneş Bulvarı ile Ürdün Caddesi arasında kalan bölgede yapılan Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatı hakkında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Kültür Dernekleri yöneticilerine bilgi verdi. Tanık, “Çankaya Belediyesi’nin daha önce Cem Vakfı’na yapmış olduğu bir tahsis vardı. Bu uzun süredir bitirilemeyen bir yapıydı. Yapıyı bitirme potansiyeli ve umudu kalmadığını gördüğümüz için belediye olarak arsa üzerindeki yapılaşmayı belediye imkânlarıyla sonlandırıp oraya bir kültür merkezi olarak ve ihtiyaç olduğu için de cemevi olarak kullanılabilecek bir şekilde yeni bir mimari tasarımdan geçirdik. Önümüzdeki şubat ayına kadar tamamlayıp halkımızın hizmetine açacağımızı düşünüyorum” dedi.

“EN BÜYÜK CEMEVİ OLACAK”

Bütün inançlara ve dinlere saygılı olduklarını söyleyen Tanık, “Pir Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi, Türkiye’nin en büyük ve donanımlı cemevi olacak. Burası önemli bir buluşma ve kültür mekânı olacak. Alevi yurttaşların da kendi ihtiyaçları olan etkinlikleri içerisinde rahatlıkla gerçekleştirebilecekleri bir mekan olacak” ifadelerini kullandı.

İŞTE CEMEVİNİN ÖZELLİKLERİ

4 bin 282 m² arsa alanı üzerinde 4 bin 800 m² kapalı alan olarak inşa edilen cemevi 3 kattan oluşuyor. Giriş katta, cenaze, kurban kesim, taziye ve toplantı amaçlı işlevlerin bulunurken, otopark, kazan dairesi, sığınak, çok amaçlı toplantı salonu, yemekhane, yönetim ve depolama alanları, mutfaklar, gasilhane-morg, soyunma odaları, sergi ve konferans salonu bölümleri yer alırken, birinci katta kırklar meydanı, fuaye alanı, atölyeler, bebek bakım odası, dede odası, sistem odası, ve yine soyunma odaları ile engelli tuvaletleri yer alıyor. Dev bir kubbenin örttüğü çatı katının altında ise inanç müzesi ve kütüphane yer alıyor. Özgün mimarisi ve Hacıbektaş taşı ile kaplanacak dış cephesi ve seçilen yapısal unsurları ile farklılaşan kültür merkezinin çok büyük bir ihtiyacı doldurması öngörülüyor.

YENİ AKİT
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39