• BIST 10319.96
    • Altın 2465.437
    • Dolar 32.2606
    • Euro 35.0379

      "CHP BALTAYI YİNE TAŞA VURMUŞTUR"

      "CHP BALTAYI YİNE TAŞA VURMUŞTUR"
      CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından ile Sarıoğlan Belediyesi tarafından yapılan bir takım uygulamalar ile ilgili bazı açıklamalar yapılmıştır.

      Yapılan açıklama kapsamında;

      • 25 emekçinin 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde CHP ve diğer partilere destek vermesi sebebiyle işten çıkartıldığı,
      • 4 esnafın Belediyeden kiraladıkları iş yerlerinden kanuna aykırı şekilde tasfiye edilmek istendiği,
      • CHP’ye oy verdiği iddia edilen 5 ev sahibinin kaçak yapılarıyla ilgili ruhsat almaları yönünde ihtar gönderildiği konuları ile ilgili şikayetler söz konusu edilmiştir.

       

      Açıklamalarda belirtilen 25 emekçi Sarıoğlan Belediyesi'ne geçici işçi statüsünde alınan beden işçileri olup belirli süre için çalıştırılan işçilerdir. Çalışma süreleri dolduğunda çıkış işlemleri yapılıp ihtiyaca göre yeniden işe alınmaları mümkündür. Kaldı ki işten çıkartılanlar arasında MHP’li olduğu bilinen kişiler de mevcuttur. Seçim sürecini fırsat bilip rutin ve hukuki bir işlemi hukuksuz gibi anlatmak doğru bir yaklaşım tarzı değildir.

      Belediyeden işyeri kiralayan ancak belirli bir süre geçmesine rağmen işyeri açma ruhsatı almayan ve usulüne uygun çalışmayan esnaflarla ilgili yapılan işlem de aynı kapsamda değerlendirilmelidir. Madem ki her şey kitabına uygun, tahliye kararı ile ilgili mahkeme yolu 

      açıktır. Esnaf kardeşlerimiz CHP’den önce yargı yoluna başvurabilirler.

      Bir diğer konu ise kaçak yapılarla ilgili tutanak tutulmasıdır. Belediyenin Kaçak yapı ile ilgili tutanak tutması ve kanuni süre içerisinde ruhsata bağlanmasını talep etmesi ne zamandan beri hukuksuz olmuştur. CHP kaçak yapılaşmayı teşvik edecekse 31 Mart 2024 seçimlerinde kendi yönetimlerine geçen İlçelerin Belediye Başkanlarına tavsiyelerde bulunabilir. Cumhur İttifakı Belediyelerinin bu konuda tavsiyeye ihtiyacı yoktur.

       

      Kaldı ki Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım 31 Mart 2024 tarihinde Belediye Başkanlığı makamına gelmiş biri değildir. 2019 yılından bu yana 5 yılını doldurmuş ve Sarıoğlanlı hemşehrilerimiz tarafından takdir görerek yeniden seçilmiş bir Belediye Başkanıdır. Hangi yanlışa hangi şekilde müdahale edilmesi gerektiğini bilen ve kanunların verdiği yetkiyle hareket eden bir belediye başkanıdır.

       

      Yukarıda da belirttiğimiz üzere hukuksuz olduğu düşünülen uygulamalarla ilgili Yargı yolu tüm vatandaşlarımıza açıktır. Adaletin kestiği parmak acımaz. Yapılan uygulamalarda hukuk kuralları çerçevesinde olduğu için herhangi bir kaygımız da yoktur.

       

      Diğer yandan Sarız Belediyesi'nde engelli vatandaşlarımızı ve kadın milli futbolcumuzu işten çıkaran, sonra da "Haberimiz yoktu" diyerek yönettikleri belediyedeki kıyımı, basiretsizlikleriyle örtmeye çalışanlar 

      utanacakları yere, çamurlarını bize sıçratmayı tercih ediyorlar. Özürleri yok, kabahatleri boylarından büyük..

       

      CHP’ye tavsiyemiz gerçeğini bilmediği konularda Sarıoğlan Belediyesi'nden bilgi almadan hareket etmemesi ve kamuoyunu yanlış bilgilendirecek açıklamalardan kaçınmasıdır.

       

                                                                 Levent Livdumlu

      MHP Kayseri Yerel Yönetimlerden Sorumlu

                                                                 İl Başkan Yardımcısı

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00