• BIST 10366.16
    • Altın 4349.519
    • Dolar 40.3482
    • Euro 46.9244

      CHP’li Aşkın Genç: Süt üreticileri kazanamıyor

      CHP’li Aşkın Genç: Süt  üreticileri kazanamıyor
      CHP’li Aşkın Genç uyardı: Süt fiyatları maliyete endeksli ve aylık güncellenebilir hâle getirilmeli, aksi takdirde hem hayvancılık çöker hem de gıda güvenliği tehlikeye girer.

      CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, USK’nın açıkladığı çiğ süt fiyatı ile ilgili, “Üretici zarar ediyor, hayvanlar kesime gidiyor, süt üretimi azalıyor, üretici kazanamıyor, tüketici pahalıya alıyor, arada zincirler ise büyümeye devam ediyor.

      genelkurul-001.jpeg

      Süt fiyatları maliyete endeksli ve aylık güncellenebilir hâle getirilmeli, aksi takdirde hem hayvancılık çöker hem de gıda güvenliği tehlikeye girer.

      Çiftçimizin, üreticimizin yükünü görmezden gelen bu anlayış değişmedikçe ne soframız güvence altında olur ne de geleceğimiz” dedi.

       

      Ulusal Süt Konseyi (USK), 1 Ağustos 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere, çiğ süt fiyatını belirledi. Buna göre, çiğ süt tavsiye fiyatı litre başına 18,35 TL oldu.

      CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, açıklanan rakamın maliyetin altında olduğunu belirtti. Gıda güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade eden Genç, şunları kaydetti:

      “Süt fiyatları maliyete endeksli ve aylık güncellenebilir hâle getirilmeli”

      “Ulusal Süt Konseyi 1 Ağustos'tan itibaren çiğ süt tavsiye fiyatını litre başına 18,35 kuruş olarak açıkladı. Seçim bölgem Kayseri'den üreticilerimiz arıyor, bu rakam 20 lirayı aşan üretim maliyetlerinin hâlâ çok altında.

      Üretici zarar ediyor, hayvanlar kesime gidiyor, süt üretimi azalıyor, üretici kazanamıyor, tüketici pahalıya alıyor, arada zincirler ise büyümeye devam ediyor. Süt fiyatları maliyete endeksli ve aylık güncellenebilir hâle getirilmeli, aksi takdirde hem hayvancılık çöker hem de gıda güvenliği tehlikeye girer.

      “Üretici zaten zor durumdayken bir de hastalıkla baş etmeye çalışıyor”

      Üstelik şimdi bir de şap hastalığı alarmı var. 81 ilde hayvan pazarları kapatıldı, SAT1 serotipi yayılıyor. Üretici zaten zor durumdayken bir de hastalıkla baş etmeye çalışıyor. Çiftçimizin, üreticimizin yükünü görmezden gelen bu anlayış değişmedikçe ne soframız güvence altında olur ne de geleceğimiz.”

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00