• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

"CHP’nin genel başkanına bir kağıt tutuşturuyorlar, diyorlar ki ‘Efendim saman ithal ediyoruz.'"

"CHP’nin genel başkanına bir kağıt tutuşturuyorlar, diyorlar ki ‘Efendim saman ithal ediyoruz.'"
"Türkiye, kendi kendine yeterli bir ülkedir"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Saman ithal ediliyor' sözlerine ilişkin, "Türkiye, kendi kendine yeterli bir ülkedir. Kimsenin bu ülkede benim üreticimi, köylümün moralini bozmaya hakkı yoktur. Klavye silahşörlerinin, bir kısım medyanın yalan yanlış haberlere ne hakkı vardır, gıda maddeleri üzerinden kimsenin de spekülasyon yapmaya hakkı yoktur” dedi.
Bir dizi programa katılmak üzere Kayseri’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ilk olarak Kayseri Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Şehmus Günaydın ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Pakdemirli, daha sonra Melikgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda katıldığı sektör toplantısında Kayseri’nin meşhur pastırmasını keserek tadına baktı. Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, 193 ülkeye tarımsal ürün ihraç edildiğini belirterek, “Sürekli Kayseri’nin dertleriyle dertlendik. Son bir buçuk yıl içerisinde başlayan ekonomik taarruzla birlikte her sektörde olduğu gibi tarım ve orman sektöründe ekonomik koşullar etkilendi. Biz de mümkün mertebe çiftçimizi koruduk. Son 17 yılda tarımsal hasıla yüzde 486, bitkisel üretimimiz yüzde 20 artmış. 193 ülkeye bin 827 tarımsal ürün ihraç ediyoruz. 45 dakika şarj ile 7 saat çalışabilen elektrikli prototipini geliştirdik. 2001’de 1,8 milyar TL destek veriyorken, 9 kat artışla 2019’da destekleri 16,1 milyar TL’ye çıkardık. 2020 yılında tarımsal desteklemelerimizi bir önceki yıla göre yüzde 36 artış sağladık. Türk tarımı yıllık ortalama büyüme oranı birçok Avrupa ülkesine göre ileride. Bu başarı iktidarımızın başarısı değil. Destek bizden, gayret sizden, bereket Allah’tan. 193 ülkeye tarımsal ürün ihraç ediyoruz, 5.3 milyar dolar dış ticaret fazlası olan ülkeyiz” dedi.

“Gıda maddeleri üzerinden kimsenin spekülasyon yapmaya hakkı yoktur”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Saman ithal ediliyor" sözlerine de cevap veren Bakan Pakdemirli, “Bu günlerde polemik başladı, ‘Efendim Türkiye saman ithal eden bir ülkedir.' Hakikatleri bükmeye çalışanlar var ülkede. Bu akıl tutulmalarını yaşıyor olmaktan vazgeçmemiz lazım. Tarım, siyaset üstü bir meseledir. CHP’nin genel başkanına bir kağıt tutuşturuyorlar, diyorlar ki ‘Efendim saman ithal ediyoruz.’ Baktım İsviçre’den 32 kilo getirilmiş. Türkiye, kendi kendine yeterli bir ülkedir. Kimsenin bu ülkede benim üreticimi, köylümün moralini bozmaya hakkı yoktur. Klavye silahşörlerinin, bir kısım medyanın yalan yanlış haberlere ne hakkı vardır, gıda maddeleri üzerinden kimsenin de spekülasyon yapmaya hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.
Vatandaşa sağlıklı besinler yedirmek adına bazı ürünleri piyasadan kaldırma kararı aldıklarını belirten Pakdemirli, “Nar ekşisi, bir de nar ekşisi sosu var. Pekmez var, bir de şuruptan yapılma pekmezvari ürünler var. ‘Her zaman bu milletimize daha sağlıklı besinler yedirmek adına bazı tedbirler alalım. Ürünlerin üretilmesini tamamen yasaklıyoruz, piyasada olanlar için geçiş süresi tanıyalım’ dedim. Bu ürünleri piyasadan kaldıralım istedik. Böylelikle gerçek ürünler üretenin de katma değerleri mutlaka artar. Bunu unutmayalım” şeklinde konuştu.
AK Parti döneminde tarımsal desteklerin 12 misli arttığını hatırlatan Bakan Pakdemirli, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tarımsal destekler 12 misli arttı AK Parti iktidarı döneminde. İnşallah önümüzdeki yıllarda da üreticimizin yanında olacağız. Toplamda 44 milyar TL hayvan üretim desteği verdik. Avrupa Birliği’nde toplam hayvan varlığında birinci sıradayız, büyükbaş hayvan varlığında ikinci sıradayız. AK Parti iktidarı tarımsal toprakları koruyor, performansı son derece iyi.”

"Elektrikli traktörü bu sene çiftçimize ulaştırmayı düşünüyoruz"
Çiftçileri bu yıl elektrikli traktörle buluşturmayı düşündüklerini ifade eden Bakan Pakdemirli, "Elektrikli traktör geliştirdik. İnşallah bu sene sonlanmadan bantlardan da çıkmak üzere. 105 beygir gücünde, manevra ve dümenleme kabiliyeti olan bir prototip geliştirdik. İnşallah çiftçimize bu sene sonlanmadan seri üretim olarak ulaştırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Toplantında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, “Kayseri’nin hak ettiği potansiyeli sağlamak Ankara’dan beklentimizdir” dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da, “Çok önemli bir paradoksu yönetiyorsunuz. Hitap etmediğiniz bir kesim yok. Bunun itinayla yönetildiğini biliyoruz. Bu çalışmaların sektörümüze çok ciddi artılar sağlayacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı. Vali Şehmus Günaydın da Bakan Pakdemirli’ye teşekkürlerini iletti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39