• BIST 8458.33
  • Altın 1614.997
  • Dolar 27.5643
  • Euro 28.9735
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 20 °C

Çocuk istismarına 2 kat ceza geliyor

Çocuk istismarına 2 kat ceza geliyor
Adalet Bakanlığı TCK'nın cinsel suçlar başlıklı bazı maddelerinde değişiklik için kanun taslağı hazırladı. Taslakla TCK.'nın 'cinsel saldırı' suçunu düzenleyen 102. maddesinde bazı yenilikler yapıldı.
Yeni kanuna göre cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlal eden kişi şikâyet üzerine 4 yıldan 10 yıla kadar hapisle yargılanacak. Mevcut kanunda bu suçun cezası 2 yıldan 7 yıla kadar hapis olarak öngörülüyor.

TEŞEBÜSE EN AZ 6 YIL
Cinsel saldırıda bir organ ya da cisim kullanılması halinde ceza en az 10 yıl olacak. Saldırı teşebbüste kalırsa 4 yıldan az olamayacak. Mevcut kanunda bu suçun cezası an az 7 en fazla 12 yıl hapis. Taslak çalışmada TCK'nın 'çocukların cinsel istismarını' konu alan 103. maddesinde bazı değişiklikler yapıldı. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi 6 yıldan 10 yıla kadar hapis ile cezalandırılacak. Mevcut kanunda ceza 3 yıldan 8 yıla kadar hapis. Çocuğunun cinsel istismarının bir organ ya da cisim kullanıların gerçekleşmesi halinde ceza 15 yıl olacak. Mevcut kanunda ceza en az 8 yıl hapi. Eylemin 'Teşebbüste' kalması halinde fail en az 6 yıl ceza alacak. Yeni taslak ile kanundan "sarkıntılık" ifadesi de çıkarılıyor. Yerine 'suçun ani hareketle işlenmesi' tabiri getiriliyor. Bu durumda verilecek ceza 3 yıldan az, 6 yıldan fazla olamayacak. Taslakta 'Reşit Olmayanla Cinsel İlişki' suçunu düzenleyen TCK'nın 104. maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre şikâyete bağlı olmaksızın yapılacak kovuşturma sonucu fail 1 yıldan 4 yıla kadar cezası alabilecek. Kanunun mevcut halinde ceza 6 aydan 2 yıla kadar hapis olarak yer alıyor.

İLK 'ENSEST ' DÜZENLEMESİ
104. maddeye eklenen ikinci fıkrayla ensest ilişkiye ağır ceza getirildi. Suçun 'mağdur ile arasında evlenme yasağı bulunan kişi' tarafından işlenmesi halinde şikayet aranmaksızın fail hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis verilecek. Reşit olmayanla ilişkiye giren koruyucu aile ferdi için de aynı hüküm geçerli olacak.
sabah
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39