• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner’ Hayatını Kurtardığı Bebeğin Hem İsim Babası Hem De Kirvesi Oldu

Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner’ Hayatını Kurtardığı Bebeğin Hem İsim Babası Hem De Kirvesi Oldu
Kayseri’de yedi çocuk annesi Didem Taşkan, yedinci hamileliğinde, hem kendisi hem de bebeği ölümün kıyısından döndü.

Kayseri/Necmettin ÇUHADAROĞLU/ÖZEL HABER

Kayseri’de yedi çocuk annesi Didem Taşkan, yedinci hamileliğinde, hem kendisi hem de bebeği ölümün kıyısından döndü. 6 aylık hamileyken karnındaki bebeğin eşinin rahme yapışması (Plesanta Perkreota ) rahatsızlığından dolayı bebeği almak istediler. Son anda bebeğini aldırmaktan vazgeçen Anne, kolundaki serumla gittiği Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner’in başarılı operasyonuyla tekrar hayata tutundu. Aile de jest olsun diye bebeklerine hem Doğum uzmanının ad ve soyadını verdi. Hem de sünnet düğününde kirvesi yaptı.
Didem Taşkan, 7’nci çocuğuna 6 aylık hamile iken hayatının şokunu yaşadı. İki hastanede kontrol olan anneye hem kendi hem de bebeğinin hayatının riskte olduğunu söylendi. Bebeğinin rahme yapışık olduğu belirtilerek aldırması gerektiği iletildi. Çaresiz bir şekilde hastaneye giden anne Didem Taşkan, bütün işlemlerin yapılmasının ardından bebeğini aldıracakken bir anlık duygu ile vazgeçti. Aile karar alarak daha öncede kızlarının doğumunu gerçekleştiren Kayseri’de Özel bir hastanede doğum uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Gökalp Öner’in kapısını çaldı. Dr. Öner, ailenin endişelerini gidererek riskli ve zor bir ameliyatla doğumu gerçekleştirdi. Anne ve bebeğin hayatını kurtardı. Aile de bebeklerine hocaya jest olsun diye ad ve soyadını vererek kirvesi yaptı.
KJ:(DİDEM TAŞKAN-ANNE)
Anne Didem Taşkan yaptığı açıklamada, “Altı aylık iken bebek rahme yapışık dediler. Mutlaka almamız gerekiyor, bu bebek mümkün değil yaşamayacak, benim de yaşamayacağımı söylediler. Ben o esnada hastaneye girdim, bebeği aldırmak için bütün işlemler gerçekleştirildi. O esnada ben çok duygulandım ve vazgeçtim. Kolumla serumla birlikte Gökalp Öner hocamın yanına gittik. Oda hiçbir sıkıntı olmadığını, doğumu gerçekleştirebileceğini, korkabilecek hiçbirşeyin olmadığını söyledi. Allah kendinden bin kere razı olsun. Gerçekten çocuğumuzu bize bağışladı. Önce rabbime şükürler olsun. Sonrasında kendisinin bize ilgisi alakası herşeyiyle yardımcı oldu. Çok memnunuz oğlumuzun adını da Gökalp Öner koymaya karar verdik. Bugünde kirvesi düğünümüze katıldığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
5 erkek ile 2 kızının olduğunu belirten Anne Didem Taşkan, “Bu 7’nci gebeliğimdi. En küçük bebeğimiz bu. Allaha çok şükür rabbimiz bize bağışladı. Tabi ki doktorumuzun büyük önemi var bu konuda. Kendisi çok ilgilendi. Yakın takipte bulundu. Şimdi de düğünümüze katıldı. Bize şeref ve onur verdi.” Diyerek mutluluğunu dile getirdi.
KJ:(İBRAHİM TAŞKAN-BABA)
Eşinin riskli hamileliğinde çok zor bir durumla karşılaştıklarını belirten Baba İbrahim Taşkan ise “Hastaneye gittiğimizde oradaki doktor benimle hiç görüşmedi. Eşime bilgi vermiş. Ben görüşmek istedim ama görüşemedik. İki doktora gittik riskli gebelik olduğu ortaya çıktı. Daha sonra Gökalp Öner beyin yanına gittik. İlk kızımızın da doğumunu kendisi yaptırmıştı. Bize sıkıntısının olmadığını ve doğumunu yaptırabileceğini söyledi. Bizde hocamıza güvendik.” İfadelerini kullandı.
KJ:(DOC.DR.GÖKALP ÖNER-KADIN DOĞUM UZMANI)
Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökal Öner’de riskli bir operasyon sonrası bu şekilde anne ve bebeğinin hayatını kurtardığı için çok mutlu olduğunu belirterek “11 ay önce Gökalp Öner Taşkan bebeğin doğumunu gerçekleştirmiştik. Didem hanımın riskli bir gebeliği vardı, biraz endişeliydi. Endişelerini gidererek güzel bir şekilde doğumunu gerçekleştirdik. Onlarda jest olsun diye benim adımı ve soyadımı bebeklerine verdiler. Bugünde sünnet töreninde kirvesi benim. Düğünü gerçekleştiriyoruz. “ dedi.
Doç. Dr. Öner, hayatını kurtardığı bebeğin kirvesi olmaktan da onur duyduğunu ifade ederek “Gökalp bebek çok var ama hem ismimin hem de soy ismimin olduğu ilk bebeğim. Sünnetini de iki hafta önce yaptırdık. Bugün de törenini gerçekleştiriyoruz. Darısı düğününe inşallah. Ailemiz çok mutlu. Gökalp Öner bebeğin mutluluğu da gözlerinden belli oluyor. “ dedi.
1 yaşındaki Gökalp Öner Taşkan’ın sünnet düğününe çok sayıda davetli katıldı.

NECMETTİN ÇUHADAROĞLU HABER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39