• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Mart Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı

Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Mart Ayı İl Divan Toplantısı Yapıldı
AK Parti KAyseri Milletvekili Taner Yıldız: - "Türkiye'nin geleceği berrak, şeffaf ve önü açıktır" - Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan: - "Vazgeçemediğimiz talepleri ısrarla gündeme getireceğiz"

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Mart Ayı Divan Toplantısı'nda konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız; "Türkiye’nin geleceği son derece berrak, şeffaf ve hamd olsun önü açıktır. Bizim Türkiye’nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler tabi ki buna muvaffak olamayacaklardır" dedi. 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “İslami sınavların bırakın kaybedilmesini, insani sınavların kaybedildiği bir ortamda bulunuyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Birleşmiş Milletler bundan sonra belki acılarıyla daha ön planda tutmak zorunda kalacaktır. Bizler bunlara kayıtsız kalamayız. Bizler; bunlarla alakalı görmemiş, duymamış, hissetmemiş gibi yapamayız. O yüzden ‘acı evrenin temelinde var’ derler ama bunu kadın üzerinde uygulamaya çalışmanın çok farklı insanlık suçu olduğunu söylemek isterim" dedi. Performans uygulamasının mutlaka oluşturulması gerektiğini, eğitimcilerin de düşüncelerinin dikkate alınmasını dile getiren Yıldız, "Türkiye’de eğitim sisteminin birçok tartışılan yönü vardır. Ama her birimizin ortak paydada mutabık kaldığı konu her birimizin performansıyla alakalı konulardır. Bunun istisnası bakanlar, milletvekilleri, siyasetçiler de değildir. Bunun istisnası yoktur; öğretmenler, doktorlar hangi meslek grubu olursa olsun her birimiz doğru yaptığımız kadar güçlendiğimiz, yanlış yaptığımız kadar zayıfladığımız bir dünyada yaşıyoruz. O yüzden performans rakamlarının mutlaka oluşturulması lazım. Bunun usulleri tartışılır ama hiçbir kimse bunun dışında değildir. O yüzden bunlar üzerinde yapılan çalışmalar, vereceğiniz tavsiyeler tecrübenin mutlaka yansıması olacaktır. Bunu da son derece dikkate almak gerektiğini söylüyorum" dedi. 
"Türkiye'nin geleceği son derece berrak" 
"Türkiye'nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler buna muvaffak olamayacaktır diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız sözlerini şöyle tamamladı; 
"15 Temmuz’da tarihinden aldığı hafızalarla beraber yüreğinden korkular alınmış kadınımız bu darbeye karşı kendi göğsünü siper etti. Bunun çok net örneklerini hep beraber bu iletişim dünuyasında gördük. Kadının; Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne gönül veren herkers Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkı koymuşlardır. Türkiye’nin geleceği son derece berrak, şeffaf ve hamd olsun önü açıktır. Bizim Türkiye’nin geleceğinden ümidimizi kesmemizi isteyenler tabi ki buna muvaffak olamayacaklardır." 
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ise konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, "Kültür ve medeniyet değerlerimiz kadına cenneti ayaklar altına serecek yücelikte değer vermiştir. Onlar; bütün bir topluma dayanak, korunak, sığınak olmuşlardır. Öncüdürler, örnektirler. Kucaklarında sadece çocuklarını değil, onlarla birlikte aklı, anlayışı, şefkati, fedakarlığı büyütmüşlerdir. İlmi, estetiği, duyguyu, şefkati, cesareti, güveni büyütüp beslemişlerdir. Yeri gelmiş Fatma Bacı’nın önderliğinde Anadolu Bacıları olarak iş dünyasında ve sosyal hayatta örgütlenmiş, yeri geldiğinde de Nene Hatun, Şerife Bacı olup onur ve özgürlük mücadelesinde erkekleriyle, evlatlarıyla yan yana, omuz omuza en ölümcül direnişin kahramanı olmuşlardır" ifadelerini kullandı. 
“Öğretmenler MEB’in performans uygulamasından huzursuz” 
Öğretmenlerin gündeminde olan konuları aktaran Kalkan, eğitimcilerin performans uygulaması sisteminden rahatsız olduğunu, çocuklara okutulacak kitapların kontrol edilmesi ve sınıf öğretmeni ile branş öğretmeni maaşları arasındaki farklılığın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Kalkan; "Eğitim kamuoyu çok dinamik bir yapıya sahiptir. 1 milyona yaklaşan eğitimci sayısı ile devletimizin en büyük hizmet üreten kitlesi durumundadır. Her yıl değişik şekillerde gündeme getirilen öğretmenlere yönelik uygulanması düşünülen performans uygulaması sistemi eğitimcilerin neredeyse tamamı tarafından eleştirilmektedir. Biz eğitimciler elbette çalışan ile çalışmayan eğitimcinin ayırt edilmesini istiyoruz. Fakat bu tespit öğretmenlik onurunu tartışmaya açan ve ayağa düşüren yöntemlerle olmamalıdır. Öğretmeni velilere, öğrencilere, meslektaşına onaylatmak, ona not verdirmek şimdiden eğitimcilerle alay edici ve onur kırıcı davranışların sergilenmesine neden olmaktadır. Son günlerde Kayserimizin ülke gündemine hiç de hoş olmayacak şekilde gelmesi bizlerti çok üzmüştür. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, yetkililere ısrarla işinizi ciddiye alın tavsiyesinde bulunuyoruz. Öğrenciler ve okullar para kazanacak yerler olarak görülmemelidir. Talim Terbiye Kurulu’ndan geçen kitaplarad bile hata olmaktadır. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ders kitapları arasından defalarca sayfa koparmak zorunda kalmışlardır. Her iki olayda da daha dikkatli davranılması gerektiğini düşünüyoruz. Sınıf öğretmenleri maaş karşılığı 18 saat derse girerken branş öğretmenlerimiz 15 saat karşılığında maaşlarını hak etmektedirler. Yapılan iş aynı, bakanlık aynı, ülke aynı fakat ücretler farklı. Bu farklılık çalışma barışını bozmaktadır. Beklentimiz, bu adaletsiz uygulamanın biran önce ortadan kaldırılmasıdır” diye konuştu. 
İl Divan Toplantısı'na katılan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Şube Başkanı Aydın Kalkan'ın görüşlerini dikkate alacaklarını belirtti. Bir diğer AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis Atçı ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, son 15 yılda kamuda, siyasette kadınların sayısının arttığını söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39