• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

EJDER İŞ MAKİNALARI VE İNŞAAT YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM EDİYOR

EJDER İŞ MAKİNALARI VE İNŞAAT YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM EDİYOR
İSMAİL EĞİN: ”SELAMLA MAL ALMA DÖNEMİ BİTTİ”

"ANAHTAR TESLİM FABRİKA PROJESİ YAKINDA HAYATA GEÇİRİLDİ”

Kayseri’de  makine sektöründe üçüncü kuşağı temsil eden başarılı yöneticilerden biri olan  Ejder Maden İnşaat ve İş Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Eğin, firmanın başarılarına yenilerini ekleyerek, devraldıkları bayrağı sonraki kuşaklara teslim etmek için aralıksız çalışmayı sürdürdüklerini belirtti. Üçüncü kuşağın iş hayatında yaşadığı zorlukları ve avantajları kendi özelinde aktararak geleceğe yönelik hedeflerini paylaştı.

e2-098.jpg

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ.

1972 yılından bu tarafa iş makinaları alanında faaliyet gösteren Ejder Maden İnşaat ve İş Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Eğin,  Kayseri News Haber Genel Koordinatörü Ali Burhan'ın Sorularını Yanıtladı..

c12-004.jpg

Pandemi ve artan inşaat maliyetlerinden olumsuz etkilendiklerini  belirten Eğin, inşaat sektöründe 2018 yılında başlayan krizin pandemi ile beraber daha da derinleştiğini söyledi.

e5-009.jpg

KISACA SİZİ TANIYABİLİR MİYİZ?

1970 yılından beri iş makineleri sektöründeyiz üçüncü kuşak.Dört sene öncede inşaat işlerine başlamış bulunmaktayız. Kayseri’de anahtar teslim fabrika ve yurt dışından gelen  yeni makinelerin alt yapısını imal etmekteyiz.  Anahtar teslim projeyi alıyoruz,  işin son safhasına kadar getirerek projeyi teslim ediyoruz. A’dan z’ ye  her şeyini en ufak ayrıntısına kadar yerine getirerek fabrika sahibine teslim ederek işimizi bitiriyoruz.

2022’YE AİT BEKLENTİLERİNİ PAYLAŞTI.

2018 de inşaat sektörüne adım attığımıza önümüzü görebiliyorduk pandeminin başlamasıyla beraber maliyetlerin yükselişi işlerin aksamasına neden oldu. Bizleri olduğu gibi  çok firmayı da zorda bıraktı.

e3-055.jpg

Örneğin iki sene önce anahtar teslim fabrikanın metresi   120 dolara mal edilirken şimdi 150 doları geçti bunun sebebi akaryakıt ve enerji fiyatlarına gelen zamlar oldu. Dolar fiyatlarının artması da  ekstra yük oldu insanların sırtlarına. Başlamış olduğumuz fiyatlar işin sonunda geldiğinde zarar ediyor.

Bir fabrika yapımına başladığımızda geçen seneki fiyatı 1 milyon lira iken bu gün iş bitiminde 3 milyon lirayı buldu.Yani bir senede yüzde 300 zamdan bahsediyoruz. Neden ?  geçen sene Kayseri de  beton fiyatları 300 lira iken bu gün bin liraya çıktı. Demir fiyatları geçen sene 7 lira iken bu gün 15 liraya çıktı. Fiyatlar çok afaki rakamlara ulaştı. Fiyatların ve doların yükselmesiyle inşaat sektörü baya bir zora düştü,  işçilik te arttı.

STOKÇULUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

İnsanlar hesap kitap yaparken günlük hesaplara döndüler neden çünkü yarın fiyatların nereye nasıl gideceği belli olmaz. Dün sorduğumuz şeyi eğer  o gün almazsak bir sonraki gün bir zamla karşılaşıyoruz. Onlar fiyatları önceden bildiği için stokçulukta yapılıyor. Piyasa tamamen sıkıntıda dedem zamanında selamla mal alınıp satılırken bu gün parasız malını kapıdan çıkarmıyor firmalar. Parasını ödüyorsunuz dekontu gönderiyorsunuz para hesaba düşmeden malı çıkartmıyor. Piyasa iyi yöne gitmiyor ne olacak onu da bilemiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin.

e4-019.jpg

MALİYETLER ARTTI KAR EDEMİYORUZ

Bu gün OSB de  kendi arsamda kendi fabrikamda bir iş yapmanın maliyeti 100 milyon lira. Korkunç bir para nedeni şu 6 yıl önce 1 milyon lirası olan bir adam ev araba alır yanında da ufak çaplı bir iş kurabilirdi, ama bu gün bu şartlarda imkansıza döndü.

Konut fiyatlarına gelince biz geçen sene harfiyat  10 birime eşerken bu gün ister istemez 40 birime çıktı çünkü fiyatların artmasından dolayı. Müteahhitler bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyor. Aksi takdirde bir sonraki inşaata başlayamazlar. Daire  ve  kira fiyatları inanılmaz  yükseldi  zor bir süreçten geçiyoruz.

Devletimiz teşvikler veriyor  bunu da inkar edemeyiz ama bunun daha alt tabakaya inmesi lazım. Bu noktada inşallah gerekli tedbirler alınacaktır.

 

YATIRIMLARA TAM GAZ DEVAM EDİYORUZ

Doruk Kağıt'ın ikinci fabrikasını teslim ediyoruz. Parteks’in inşaatını yapıyoruz. Kayseri Döküm Sanayi’nin inşaat işlerini yapıyoruz. Kutesk’in anlaşmış olduğum üç fabrikası var şu an birinin temellerini kazmaya başladık. Tekin Boya’nın işlerini yapıyoruz. İnşallah çalışmalarımız ve yatırımlarımız bizimde sürecek. Yatırım yapacağız ki işsizlik artmasın daha fazla kişiye istihdam sağlayalım daha fazla kişiye ekmek verelim niyetimiz bunlar inşallah niyetimiz hayır olur akıbetimizde hayır olur. Bizim avantajımız bütün inşaatı tek kişiye mühendis ve mimarlarımıza bırakarak güvenilir kişiye vererek sorunsuz teslim alıyorlar”.

e6-008.jpg

Adres: Yenidoğan, Yenidoğan Mah. Kömürcüler Sit. No:42 Kocasinan Kayseri, 

Telefon: 0541 721 38 00

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39