• BIST 9079.97
  • Altın 2324.301
  • Dolar 32.363
  • Euro 34.9365
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ENSOTECH ENERJİ GÜNEŞ ENERJİSİNDE YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

ENSOTECH ENERJİ GÜNEŞ ENERJİSİNDE YATIRIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
OKANDAN”GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNİN ÜRETTİĞİ ELEKTRİĞE DEVLET 10 YIL ALIM GARANTİSİ VERİYOR”

Yenilenebilir enerji alanında yatırımlarına devam eden  ENSOTECH Güneş Enerji Sistemleri  kısa sürede pazardaki en büyük oyuncular arasında girdi. Ensotech Enerji şirket ortaklarından  Hüseyin Okandan, temiz enerji konusunda önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kayseri News Genel Koordinatörü Ali Burhan’a enerji sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi..

 dddddd-018.jpg

YERLİ, YENİLENEBİLİR VE DOĞA DOSTU ENERJİ KAYSERİ’DE 

Tükenmeye yüz tutmuş, çevreye zarar veren ve ülke ekonomisini dışa bağımlı hale getiren fosil yakıtlar yerine çevre dostu, doğadaki kaynakların değerlendirilmesiyle elde edilen ve ülkelerin ekonomik kalkınmasına yardımcı olan yenilenebilir enerji kaynaklarının  önem kazandığının altını çizen  Ensotech Enerji  şirket ortaklarından Hüseyin Okandan, sözlerini şöyle sürdürdü.

 

FİRMANIZ HAKKINDA BİLGİLER VERİR MİSİNİZ?

SOLARAPEX Güneş Enerji Sistemleri  Türkiye’nin devlerinden bir tanesi bizimde markamız.

Yenelsis Enerji A.Ş’nin güneş enerjisi alanındaki markası SolarAPEX, kurulduğu günden bu yana müşterilerine, Güneş Enerjisi Sistemleri kapsamında kurulum öncesi, kurulum sırası ve sonrası olmak üzere üç aşamalı anahtar teslim hizmeti vermektedir. Yenelsis Enerji A.Ş 1949 yılından beri maden, inşaat ve enerji sektörlerinde hizmet veren Özderici Grup'un bir iştirakidir. Biz de İç Anadolu bölgesinde Ensotech Enerji olarak iş ortaklarındanız.

HİZMET ALANLARINIZ NELERDİR ?

SolarAPEX markası adı altında da Ensotech Enerji olarak da gerek ıps hizmeti gerek kurulum hizmetleri ve akabinde bakım onarım ve temizlik hizmetleri veriyoruz.

Derdimiz özellikle ülkemizin en büyük arzı olan enerji ihtiyacını karşılayıcı milli bir hizmetin hayata geçirilmesi. Burada öncelikli olan sanayi şehri kayserimizde özellikle tüketimin gün geçtikçe yoğunlaştığı ve arttığı sanayi bölgelerimizde kendi enerji arzını karşılayabilecek firmalarımıza doğru fizbıl yatırımları  yaparak gerek ülkemizin gerek sanayicimizin ihtiyaçlarını karşılayaraktan solar güneş enerjisi sistemlerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz.

TÜRKİYE AVRUPA ÜLKELERİNDE GÖRE  NE DURUMDA?

Ülkemiz yer altı yer üstü kaynakları bakımından çok zengin. Güneş enerjisi açısından da çok zengin bir ülke. Bizden çok daha az güneş alan Avrupa ülkelerine baktığımızda bizden daha önce bu enerjiyi kullandığını görüyoruz. Son 10 yılda enerji bakanlığımızın çatı üzerinde güneş enerjisi sistemlerine müsaadesi ile beraber solar sektöründe ülkemizin varlığını görüyoruz.

214121630-842553629970148-2800889833252719207-n.jpg

Neden önemli!

Üretim maliyetlerine baktığımızda enerjinin çok büyük bir yeri olduğunu biliyoruz. Bir çok üretici için büyük bir maliyet oluşturduğunu biliyoruz. Biz buna yeşil enerji diyoruz yenilenebilir enerji diyoruz. Fosil yakıtlar kullanılarak doğaya zarar veren bir sistem değil Allah’ın verdiği nimeti enerjiye çevirip hem doğayı katletmeden hem de karbon salınımının  önüne geçip hem ağaçları koruyarak hem de ağaçları tüketmeyerek temiz bir enerji ile işimizi yapıyoruz. Bir yandan doğaya çevreye saygılı olurken bir yandan da enerji ihtiyacımızı minimum seviye karşılayabiliyoruz.

TALEP PATLAMASI YAŞANIYOR MU?

Çok fazla talep var. Kayseri de ve İç Anadolu bölgesinde yapmış olduğumuz bir çok tesis var ve halada devam eden tesislerimiz var. Yeşilhisar,  İncesu,  Bünyan ve bir çok mahallede yatırımlarımız mevcut. Kayseri dışında Niğde,  Nevşehir Yozgat,  Sivas ve Maraş’ta yine aynı şekilde hizmet veriyoruz.

MÜŞTERİLERİNİZE HANGİ İMKANLARI SUNUYORSUNUZ?

SolarAPEX, Güneş Enerjisi Çatı, Cephe ve Saha Sistemleri kapsamında kurulum öncesi, kurulum sırası ve sonrası olmak üzere üç aşamalı anahtar teslim hizmeti veriyoruz. Sektördeki tecrübesini ve donanımlı ekibini, kullandığı kaliteli ve doğru malzeme ile sentezleyerek doğru ve güvenilir projelere imza atıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiği sayısız proje ve uygulama sonrası verdiği hizmetler ile sektörde kendini kanıtlamış olmasının yanı sıra, çözüm odaklı yaklaşımı ile yatırımcılarının her birinin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ederek proje bazlı özel imkanlar da  sunuyor.

Büyük sigorta firmaları tarafından güvence edilen ürün ve tesis performans garantisi ve finansal çözümler konusunda sunduğu ayrıcalıklı hizmet anlayışı ile farklılığını ortaya koydu. SolarAPEX olarak, doğayı korumayı, dünyamızı daha yaşanılır bir yer haline getirmeyi esas edinerek bu ulvi görevi layığı ile yürütmeye devam ediyoruz.

YATIRIM KAÇ YILDA KENDİSİNİ AMORTİ EDİYOR ?

Yapılan yatırımın 5-6 yıl amortisman dönüşü var.1 milyon dolarlık güneşe yatırım yapan bir firmanın yıllık getirisi 250 bin dolar civarında yıllık getiri sağlıyor. Birden fazla fabrika sahipleri önce birine yapalım deneyelim diyor. Sonuçtan memnun kalınca çok geç kalmışız diğerlerine de hızlıca yapalım diyorlar, çünkü yapılan bu hizmet en büyük ihtiyaçlarını karşılıyor. Gün geçtikçe değişen ce güncellenen  teknolojide  her zaman en son panelleri kurmaya  çalışıyoruz. Buda verimliliğin kat sayısını biraz daha artırıyor. O yüzden yaptığımız yatırımcılarımız gayet memnun inşallah gün geçtikçe de yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımların ülke bazında artarak hem doğaya hem çevreye hem havaya aynı zamanda devletimizin de bu ihtiyacını karşılayacak olan enerjiye vesile olurlar.

 

KAÇ KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORSUNUZ?

Doğrudan ve dolaylı olarak 70 kişiye istihdam sağlıyoruz. Onların ailelerini de düşünecek olursak bayağı kişiye vesile oluyoruz. Gün geçtikçe de bu sektörde istihdam sayısının arttığını görüyoruz. Açıkçası fosil enerji kaynaklarının ülke bazında sağlanan istihdamdan  çok fazlası yenilenebilir enerji kaynaklarını kuran firmalarda sağlanıyor. O yüzden istihdamda katkı vermenin aynı zamanda  üretime katkı vermenin aynı zamanda doğaya ve devletin arzını karşılamaya katkı vermenin mutluluğu içerisindeyiz. Yaptığımız işi seviyoruz inşallah her geçen günde buna talep ve istek daha da artıyor  inşallah daha güzel yarınlar için yenilenebilir enerji kaynakları bizim için çok önemli.

YATIRIMCIYA ÇAĞRINIZ OLACAK MI?

Burada şunun ön görülmesi lazım bizler devletimizin varlığı olmasa bunları yapamayız. Çünkü bu gün bu tesisi kuran yatırımcı 10 yıl boyunca devlet alım garantisi sağlıyor.5-6 yılda amorti eden bir sistemde hem ihtiyacını karşılıyor ve kurulmuş tesislerin 30 yıllık sürede herhangi bir işçi dahi çalıştırmadan bu sistemle enerji arzını karşılamak bence gayet mantıklı bir sistem o yüzden çok düşünmeye gerek yok.

ADRES: ENSOTECH ENERJİ OYMAAĞAÇ MAH.5063 SK.2 BLOK NO:3/ P. KOCASİNAN KAYSERİ

KOCASİNAN YUVALI PROJEMİZ.

dji-0866-boyut.jpg

 YEŞİLHİSAR PROJEMİZ

 

dji-0741-boyut.jpg

BALIKESİR PROJEMİZ

vvvvvv-012.jpg

KAYSERİ SMC METAL

smc-metal-yts-300-kw-kayseri.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39