• BIST 4.758,66
  • Altın 1257.841
  • Dolar 20.093
  • Euro 21.5737
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 21 °C

ERCİYES TÜRK KURULTAYI YAPILDI

ERCİYES TÜRK KURULTAYI YAPILDI
SANATÇI OZAN ARİF: -“ERCİYES YAVAŞ YAVAŞ ESKİ RUHUNA KAVUŞUYOR”

tg.jpg

 Erciyes Türk Kurultayı Erciyes Dağı Tekir yaylası bölgesinde yapıldı. Kurultaya katılan sanatçı Ozan Arif, Erciyes’in yavaş yavaş eski ruhuna kavuştuğunu söyledi. 
Erciyes Türk Kurultayı bu yıl da Erciyes Dağı Tekir yaylası bölgesinde yapıldı. Kayseri’den ve çeşitli illerden gelenler çadır kurarak renkli görüntüler oluşturdu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından kurultayın açılışı yapıldı. İşadamı Necip Dinçer’in açılış konuşmasının ardından Ozan Arif ve İsmail Türüt, kurultaya katılanlara konser verdi.
“ERCİYES YAVAŞ YAVAŞ ESKİ RUHUNA KAVUŞUYOR”
Kurultay için Erciyes’te bulunan Ozan Arif, burada yaptığı açıklamasında Erciyes’in yavaş yavaş eski ruhuna kavuştuğunu belirterek, “Kurultaylar her Türk’ün gönlünde farklı fırtınalar yaratır. Bugün son derece heyecanlıyız. Kendisini bu milletin evladı olarak görenlerin gönüllerini cem ettiği bir ortam var burada. Bayram havası esiyor. Bayraklar dalgalanıyor, birbirlerini tanımayan insanlar tanışıyor. Memleketin içine düştüğü çıkmazları konuşuyoruz, sıkıntıları konuşuyoruz. Adını bile ismimizden alan bir ülkede Türk isminin mağdur edildiğini dertleşiyoruz. Önemli bir iklimde bu kurultayın manası çok daha derinlere gidiyor. Bunu idrak eden gönüller ile burada istişare etmeye geldik. Bunda da başarılı olduk diye düşünüyoruz. Gelemeyen insanlar hep gönüllerinin burada olduğunu söylüyor. Yavaş yavaş burası eski ruhuna kavuşuyor. Fevkalade bir ortam var burada.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Arif, ülkenin sıkıntıda olduğunu söyleyerek, "Bütün Türkiye, Türk milleti sıkıntıda. Cumhurbaşkanlığı da bunun parçasıdır. Biz Türk milletinin derdini burada figan etmeye, haykırmaya geldik. Fakat maalesef bu milletin başına Türküm bile demekten imtina eden insanların da aday olduğunu görüyoruz. Üzgünüz bu konuda. Türk milletinin seçme imkanı yoktur. Belli üç tane aday var. Birini tanımıyoruz ama iki tanesini çok iyi tanıyoruz. O yüzden bir şey diyemiyoruz” diye konuştu.
İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddete de değinen Arif, “Sadece Filistin de Gazze de değil, Irak'ta Türkmen kesiliyor ondan hiç haberimiz yok. 30 küsür tane konsolosluk görevlimiz esir alınmış. Dünyanın başka yerlerinde, Kırım’da Müslüman Türk evlatları vatansız bırakılmış, Ukrayna’ya sıkıştırılmış orada bile kabul görmüyor. Doğu Türkistan da keza aynı. Yani bütün ümmedi muhammedin her tarafta sancısı var. Ben Gazze’dekilerin de sancısını çekiyorum ama birileri de 'Türküm' diyen Türkmenlerin sancısını da yüreğinde duysun” kelimelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39