• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Kayseri 8 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ESAT ÖZTÜRK YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

ESAT ÖZTÜRK YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI
30 Mart Yerel Seçimlerinde %59 oy oranıyla Yahyalı Belediye Başkanı seçilen Esat Öztürk, göreve başladıktan bugüne kadar geçen süredeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir yasası ile 12 olan mahalle sayılarının 41'e çıkarak görev ve sorumluluklarının daha da arttığını dile getiren Başkan Esat Öztürk görevinin ilk 15 haftasında yaptığı çalışmalarla Yahyalı' da değişimi başlattıklarını, bu süre içerisinde önem arz eden sorunları kısa sürede çözüme kavuşturduklarını söyledi.
Bu dönemde yollarda bozulan asfaltları yenilediklerini, kavşak ve arazi yollarını düzenlediklerini, ilçede hem görüntü kirliliği hem de tehlike oluşturan metruk binaları yıktıklarını, ayrıca altyapı sıkıntısı çeken mahallelerde KASKİ ile ortak çalışarak alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Öztürk, artık alt yapı sıkıntılarının Yahyalı' da son bulacağını bildirdi. Başkan Esat Öztürk Meydan Projesi ve Ulu Camii çevre düzenlemeleri hakkında da bilgiler verdi. Bir şehrin vitrininin meydanı olduğunu, bu nedenle meydan projesine özel önem verdiklerini, uzman bir ekiple Yahyalı'ya yakışır bir meydan projesi hazırladıklarını söyleyen Başkan Öztürk, Meydan projesi kapsamında Ulu Camii ve çevresinde düzenlemeler yaptıklarını mevcut wc'yi kaldırarak modern bir wc 'yi halkın hizmetine açtıklarını, bunun yanında haldeki dükkanları yıkarak meydan projesini başlattıklarını belirtti. Ulucami üst kısmında yapılacak olan Gençlik ve Kültür Merkezine'de değinen Esat Öztürk, proje çalışmalarının bitmek üzere olduğunu en kısa sürede inşaatın başlayarak Yahyalı’nın eğitim ve kültür merkezine kavuşacağını söyledi.
Yahyalı ekonomisine katkı sağlayacak çalışmalar yaptıklarını da ifade eden Başkan Esat Öztürk, Yahyalı turizmin büyük bir potansiyeli olduğunu, bu potansiyeli kullanabilmeleri için konunun uzmanları ile çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bu bağlamda Yahyalı Belediyesi ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlanma bölümü ile birlikte " Yahyalı-Kapuzbaşı Kırsalı Yerel Olanaklar ve Turizm" çalıştayını düzenleyerek bölgenin kalkınması hakkında araştırmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Öztürk, Yahyalı Meslek Yüksekokulu'nun en kısa sürede tamamlanması için üstlerine düşen her türlü görevi yaptıklarını , üniversitenin Yahyalı ekonomisine büyük canlılık kazandıracağına inandığını ifade etti.
Belediyenin sosyal ve kültürel hizmetleri hakkında bilgiler veren Esat Öztürk, yaz tatilinde çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Yaz Spor Okulu açtıklarını ve 450 çocuğun burada eğitim gördüğünü belirtti. Ramazan ayı boyunca halkla iç içe olduklarını, ramazan ayının maneviyatını paylaşmak adına şuana kadar 15 mahallede iftar yemeği verdiklerini, iftarlarda insanlarla daha iletişim kurarak yakınlaştıklarını hem mahallelerin sorunlarını dinlediklerini hem de bu manevi ayı birlikte yaşadıklarını anlatan Başkan Öztürk, ayrıca ilçe merkezinde şiir dinletisi, stand-up show ve konserlerle Yahyalı'ya ramazan ayına uygun eğlenceli geceler geçirmelerini sağlamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39