KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi, uluslararası ilişkiler ve kültürel diplomasi kapsamında önemli bir ziyarete daha ev sahipliği yaptı. Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Pirkko Mirjami Hamalainen, beraberindeki 30 kişilik heyetle Kayseri’yi ziyaret etti. Kültür Yolu gezisi kapsamında, Türkiye'nin en önemli açık hava müzelerinden biri konumunda olan Kayseri Kalesi içerisinde yer alan Arkeoloji Müzesi gezildi. Müze gezisi sırasında, Kayseri Müzesi Müdürü Gökhan Yıldız tarafından heyete kapsamlı bilgiler verildi.
Finlandiya Büyükelçisi Hamalainen, “Öncelikle burada inanılmaz olan şey gerçekten çok uzun bir tarihinin olmasıdır. Burada Kayseri’nin merkezinde bu tarihin hepsini bulabilmek bir hazine gibidir. Tarihin bütün katmanlarını barındıran şu kaleye bakın, bu çok etkileyici. Kayseri’nin tarihi çok iyi yansıttığını biliyorum. Burası ticaretin insanları birleştirmenin, medeniyetin önemli bir merkezidir. Burada bulunmak ve burayı ziyaret etmek gerçekten harika” ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Hamalainen ve heyetine, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı’na bağlı Turizm Şube Müdürü Fehmi Gündüz de eşlik etti.