• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

HAVA İKMAL MİLLET BAHÇESİ’NİN TEMELİ SONBAHARDA

HAVA İKMAL MİLLET BAHÇESİ’NİN TEMELİ SONBAHARDA
5 milyon TL’lik bir tasarruf sağladıklarını açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi Projesi’ni Büyükşehir bünyesinde yaparak yaklaşık 5 milyon TL’lik bir tasarruf sağladıklarını açıkladı. Hava İkmal arazisinin kesinlikle ranta açılmayacağını, rantı değil hizmeti esas alan bir anlayışta olduklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Sonbaharda temel atacaklarını kaydetti.

aw693115_01.jpg

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi Projesi ile Kayseri’ye Türkiye’nin, hatta dünyanın en büyük şehir parklarından birisini kazandıracaklarını söyledi. Projeyi tamamladıklarını dile getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacaklarını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Daha önce proje dışarı yapılıyordu. Çalışanlarımıza güvendik ve projeyi biz yaptık. Böylece en az 5 milyon TL’lik kaynağı israf etmedik. İsrafı yatırıma dönüştüren bir anlayışla projemizi kendimiz tamamladık. Projeyi Çevre Şehircilik Bakanlığına sunuyoruz. Muhtemelen sonbaharda temelini atacağız” dedi. 

 

“RANTI DEĞİL HİZMETİ ESAS ALAN BİR ANLAYIŞTAYIZ”

Hava İkmal arazisinin imara açılmasının söz konusu olmadığını da ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Burada herhangi bir şekilde rant sağlayıcı imara açılma söz konusu değil. Yaklaşık 1 milyon metrekarelik alan yeşil alan olacak. 200 bin metrekare civarındaki alanda da macera park, yürüyüş yolları, sulu alanlar, bisiklet yolları, millet kıraathanesi, yeme içme mekanları bulunacak. 80 bin metrekare dini tesis yapılması için Diyanet’e, 20 bin metrekare de Havacılık Lisesi için Milli Eğitim Bakanlığı’na verildi” diye konuştu.

 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPACAK

Hava İkmal Millet Bahçesi’ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağını da belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştük. Yapımını onlar üstlendi. İlk etapta 100 milyon TL kaynak ayrılacak” dedi. Başkan Büyükkılıç, Hava İkmal Millet Bahçesi’nin şehrimizde iz bırakacak bir proje olacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39