Melikgazi’ye yakışır hizmetler sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için büyük bir gayretle çalışan Melikgazi Belediyesi, insan ve çevre sağlığını tehdit eden larva, sivrisinek ve haşerelere karşı ilçenin dört bir yanında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte sağlığı olumsuz yönde etkileyen canlıların üremesinin önüne geçmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilaçlama çalışmaları titizlikle yürütülüyor.
İlaçlamalar yıl boyunca periyodik aralıklarla yapılıyor
Yeşil alanlarla yoğun ilaçlama faaliyetleri sürdürerek Melikgazililerin sağlıklı ve rahat bir yaz geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan alanları steril hale getirmek ve özellikle yaz ayları başlangıcında artan larva, sivrisinek ve haşerelerin üremesine karşı önlem almak için ekip arkadaşlarımız yoğun bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Belediyemiz tarafından belirli periyodlarla gerçekleştirdiğimiz ilaçlama çalışmalarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun şekilde devam ediyor. Melikgazi genelinde yaptığımız ilaçlama çalışmaları ile zararlı canlıların taşıdıkları bakterilerin sebep olabileceği sıtma, tifüs gibi olası hastalıkların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Vatandaşlarımız tarafından yoğun olarak kullanılan noktaların yanı sıra foseptik, rögar, çöp konteynerleri, mazgallar gibi zararlı canlıların üremesine sebep olan alanlarda ilaçlama yapıyoruz. Çalışmalarımız esnasında ekolojik sisteme zarar vermeyen, biyolojik dengeyle uyumlu ilaçlar ve son teknoloji alet ve araçlarımızla etkin hizmet sağlıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlığı için gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da büyük görev düşüyor. Zararlı canlıların olumsuz etkilerini önlemek için çöplerin ağzının açık şekilde bırakılmaması, yiyecek ve içeceklerin açıkta bırakılmamasına dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
İlaçlama çalışmalarının periyodik aralıklarla yıl boyunca süreceğini belirten Başkan Palancıoğlu, yaptıkları bilinçli mücadele ile çevre ve toplum sağlığına yönelik koruyucu önlemlerin devam edeceğini söyledi.
Havaların ısınmasıyla Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Havaların ısınmasıyla Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler


ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 14:54 - 1181 Adet hap ele geçirildi
- 14:49 - Kayseri'de 120 kişi yakalandı
- 13:56 - 20 ilde FETÖ'ye operasyon; 50 gözaltı
- 13:42 - Okul servisleri ve toplu taşıma araçlarına kamera ve acil durum butonu takılacak
- 13:36 - BAŞKAN BAĞLAMIŞ'TAN 15 TEMMUZ MESAJI
- 13:34 - PALANCIOĞLU “647. MİMARSİNAN EVLİYALAR PİLAV ŞENLİĞİ"NDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ
- 13:28 - KOCASİNAN’DA 30 METRELİK BULVAR HİZMETE AÇILDI
- 13:24 - Yalçın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
- 13:14 - Erciyes’te mahsur kalan dağcı kurtarıldı
- 13:12 - Başkan Büyükkılıç’tan Kapuzbaşı Şelaleleri’ne ziyaret
- 19:11 - Okandan:"çabamız sadece ve sadece Türkiye'nin hayrınadır"
- 19:07 - Altınoluk mahallesinde üzerine toprak kayan işçi yaralandı
- 19:01 - 'Yan bakma' kavgasında öldürülen Hakan'ın annesi: Adalet istiyorum
- 18:59 - Kayseri Büyükşehir itfaiyesi, Haziran’da 977 olaya müdahale etti
- 18:57 - Büyükşehir Belediyesinden bayrak seferberliği
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00