• BIST 12197.32
    • Altın 6579.67
    • Dolar 49.3889
    • Euro 55.321

      İncesu’da bağ bozumu yapıldı, aspir yağı üretimi incelendi

      İncesu’da bağ bozumu yapıldı, aspir yağı üretimi incelendi
      Kayseri’nin İncesu ilçesinde üzüm hasadı gerçekleştirilirken, aspir hasadından elde edilen ürünler de yağa dönüştürülüyor.

      Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, ilçede bağ bozumu etkinliğine katılarak üzüm hasadı yaptı, aspir yağı sıkım tesisinde incelemelerde bulundu.

      Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbaş ve İncesu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Temizsoy ile birlikte İncesu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kurulan ve işletilen aspir yağı sıkım tesisini ziyaret etti.

      İncesu Ziraat Odası Başkanı Yaşar Karaçavuş’tan tesisin faaliyetleri hakkında bilgi alan Saklav, hasat sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Saklav, ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte ilçedeki üzüm bağlarında düzenlenen bağ bozumu etkinliğine katılarak hasat yaptı. Üreticilerle bir araya gelerek taleplerini dinleyen Saklav, üzüm üreticilerine bereketli bir hasat sezonu diledi.

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00