• BIST 12433.5
    • Altın 7346.92
    • Dolar 44.0931
    • Euro 51.1048

      Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi başlangıcında ağaçlar koruma altına alınıyor

      Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi başlangıcında ağaçlar koruma altına alınıyor
      Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi öncesinde alternatif güzergahlarda bulunan ağaçları naklederek koruma altına alıyor.

      Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi çevresinde yürütülen çalışmalarda, yüzlerce ağacın yeni yerlerine taşınması planlanıyor.

      whatsapp-image-2026-03-11-at-12-22-40-pm.jpeg
      Büyükşehir Belediyesi, kent ulaşımını daha konforlu ve güvenli hale getirecek Kartal Kavşağı ve Bağlantı Yolları Projesi öncesinde sahadaki hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında, proje sürecinde trafik akışının aksamaması için planlanan alternatif güzergahlarda bulunan ağaçlar, taşınarak korunuyor.

      Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi çevresinde gerçekleştirilen çalışmalarla, alternatif ulaşım yolları üzerinde bulunan çam ağaçları özel ekipmanlarla sökülerek uygun alanlara naklediliyor. Böylece hem proje sürecinde gerekli yol düzenlemeleri yapılırken hem de kentteki yeşil dokunun korunması sağlanıyor.


      Ağaç nakil çalışmalarında günlük 10 personel görev alırken, sahada 1 kepçe ve 1 adet ağaç sökme ve nakil aracı kullanılıyor. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar kapsamında şu ana kadar 135 ağacın nakli tamamlanırken, proje çerçevesinde toplam 305 ağacın yeni yerlerine taşınması planlanıyor.


      Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir estetiğini ve doğal dokuyu koruma anlayışıyla yürüttüğü bu uygulama sayesinde hem ulaşım yatırımlarını hayata geçiriyor hem de çevreye duyarlı bir yaklaşım sergiliyor. Çalışmaların planlanan program doğrultusunda tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00