• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Kayseri OSB'de Bakanlık seçime onay vermedi

Kayseri OSB'de Bakanlık seçime onay vermedi
Kayseri OSB'de seçim ertelendi.

Organize Sanayi Bölgesi Mali Genel Kurulu 18 Mayıs Çarşamba günü OSB Fuar alında yapılacak. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, daha önce Mali Genel Kurul’da seçim kararı da alacaklarını ve aynı gün OSB yönetim kurulunu da seçmek istediklerini açıklamıştı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, yönetim kurulu seçimleri için mevzuata aykırı olacağı yönünde görüş bildiren Bakanlıktan onay çıkmadı.

 

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus İmamoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından mevzuata aykırılık olduğu gerekçesiyle seçim kararına onay gelmediğini açıklayarak, 18 Mayıs Çarşamba günü sadece OSB Mali Genel Kurulu’nun yapılacağını söyledi. Başkan İmamoğlu bakanlığa konuyla ilgili itirazda bulunduklarını ifade ederek, süreci Anadolu Haber’e anlattı.

OSB’de seçim ertelendi

Başkan Yunus İmamoğlu, Bakanlıktan mevzuata aykırı olacağı yönünde karar çıktığında itirazda bulunduklarını belirterek, “İtiraz olunca Bakanlıktan bizleri uyardılar. Biz de bakanlığa tekrar sorduk, görüş aldık. Seçimlerin Mali Genel Kurul’da yapıldığı takdirde mevzuata aykırı olunacağı söylendi. O nedenden dolayı da vazgeçtik” dedi.

Seçime sanayici karar verdi

Yakın zamanda seçim olması yönünde yine sanayiciye soracaklarını söyleyen Başkan İmamoğlu, “18 Mayıs Çarşamba günü sadece mali genel kurul yapılacak.  Ama biz yine seçim olsun mu diye sanayicimize soracağız. Eğer seçim olması yönünde bir kanaat, talep gelirse gününü de belirleyeceğiz. Seçimleri de mali kurulda alacağımız tarihe göre 15 gün ile bir ay arasında yaparız diye umut ediyoruz. Seçim kararı ise sanayicimizin isteğine bağlı. Bizler soracağız sanayicimiz ne derse ona göre hareket edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

“Zaten başkanım, neyin adaylığı?”

Seçim olması takdirde aday olup olmayacağı yönünde açıklamalarda da bulunan İmamoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü.

“Seçim olmadan adaylık havada kalırdı. Eğer seçim kararı çıkarsa o zaman karar veririm.  Şu anda başkanım zaten neyin adaylığını yapacağım ki? Daha öncede aday olmayı düşünüyorum demiştim. Ama sadece o kadardı. Daha istişare yapmamıştım arkadaşlarımla, yönetimimle. O yüzden düşünüyorum diye cevap vermiştim. Ama seçim olmadığı halde şu anda bir başka adaylık söylemi biraz yanlış olur. O gün ne getirir, ne geliştirir ona göre karar veririm.”

kayserianadoluhaber 

>>Dilek Bayram

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39