• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kazım Yücel, seçimde aday olacak mı? İşte kararı!

Kazım Yücel, seçimde aday olacak mı? İşte kararı!
“Kocasinan’da her an bir bağımsız aday çıkabilir."

AK Parti ile MHP’nin Kayseri ittifakı netleşti, Kocasinan’dan aday olan Kazım Yücel ittifak kapsamında adaylıktan çekilmek zorunda kaldı. Peki Yücel, yerel seçimlerde aday olacak mı? Bu konuda ne düşünüyor. İşte Kayseri siyasetinde son aylarda dikkat çeken isim Yücel’in bu konuda merak edilen sorulara verdiği yanıtlar.

AK Parti ile MHP’nin Kayseri ittifakı netleşti. Buna göre AK Parti Büyükşehir ve beraberindeki 12 ilçede MHP ise 4 ilçede aday çıkardı. Bu durum MHP cephesinde bazı tartışmaları da alevlendirdi. Örneğin Kocasinan’da Kazım Yücel’in aday gösterilmemesi tepki topladı. Bu gelişme ile birlikte Yücel ismi İYİ Parti ile anılmaya başlandı.

Peki son günlerde ismi İYİ Parti ile anılan Kazım Yücel, başka partiden daha doğrusu İYİ Parti’den aday olacak mı? Yücel bu ve diğer merak edilen sorulara yanıt verdi.  Yücel, “Ailemin rızası olmadı, benimde böyle bir kanaatim oluşmamıştı” dedi.

 “HEM İYİ PARTİ’DEN HEM DE CHP’DEN TEKLİF GELDİ, CUMHUR İTTİFAKINDAN DA GELMESİNİ BEKLERDİM”

Yücel, “İYİ Parti için kesin bir karar verdim. Bu teklifleri ben ailemle görüştüm. Ailemin de rızası olmadı. Zaten benimde böyle bir kanaatim oluşmamıştı. MHP camiasında sevilen birisiyim. Ben bunu kaybetmek istemiyorum. İYİ Parti’nin tekliflerini olumlu kabul ediyorum. Aynı teklifler bana CHP’den de gelmişti. Ben aynı teklifin ben nereden gelmesini beklerdim biliyor musunuz? Cumhur İttifakında gelmesini beklerdim.”dedi.

“BAĞIMSIZ ADAY ÇIKABİLİR”

“Kocasinan’da Kazım Yücel üzerinde bir ittifak yapılması gerekirdi” diyen Yücel, “AK Parti’ye samimiyet çağrısı yaparken, “İYİ Parti ve CHP meclis üyeliklerinde mutlaka yer alır” ifadelerini de kullandı. Yücel, “Her an bir bağımsız aday çıkabilir.” iddiasını da ortaya attı.

“KOCASİNAN’DA KAZIM YÜCEL ÜZERİNDEN DE  İTTİFAK YAPILMALIYDI”

Yücel, şunları söyledi, “İttifak düşünülüyorsa Kocasinan’da Kazım Yücel üzerinden de ittifak yapılmalıydı. Ama talimatlar üzerine başkan seçiyoruz. Madem cumhur ittifakıydı, cumhur ittifakı içerisinde 2 aday üzerinden yapılmalıydı. Kamuoyu bunu beklemişti. Diğer partilerin tekliflerine hiç zaman evet demedim. Dün itibari ile kararımı verdim. MHP’nin içerisindeyim. Bu parti içerisinde destekse destek, muhalefetse muhalefet, meclis üyesi ise meclis üyeliği ile projelerimize ideallerimize bu şekilde devam etmeyi düşünüyoruz. Önümüzde 1 aylık daha süreç var. Çok şeyi değiştirebilir. Ak Parti Kocasinan bölgesinde MHP’nin oyunu alacak ise elini çok samimi uzatmak zorunda. İYİ Parti ve CHP meclis üyeliklerinde mutlaka yer alırlar. Bu konuda bazıları yanlış düşünüyorlar. Her an bir bağımsız aday çıktığı zaman bu bağımsız aday iddia ediyorum AK Parti içerisinde çok ciddi bir oy alır. MHP’ye zarar verir. İYİ Parti ve CHP’den de oylar geldiği zaman bir örneği yok denilen Kocasinan’da bir örnek olur.”

“AK PARTİLİLERİN KAPALI KAPILAR ARKASINDA AYRI HESAPLAR YAPTIĞINI DA BİLİYORUM”

Tabanda ittifakın sıkıntılı olduğunu dile getiren Yücel, “AK Partililerin kapalı kapılar arkasında ayrı hesaplar yaptığını da biliyorum” dedi.

Yücel, “Genel merkez nezdinde yapılan ittifakın tabanda da anlatılması lazım. Bu süreçte MHP olarak biz cumhur ittifakını anlatmak durumunda kalırken, cumhur ittifakının diğer tarafı olan Ak Parti’de bu ittifaka destek olup anlatması lazım. Sadece kendi cenahları ile dolaşıp el sıkışıp tokalaşmakla bence bu işi başarmaları oldukça zor. Ben biliyorum ki bizim cenahla da üç-beş kare resimle bu ittifakı gerçekleştirdiklerini düşünüyorlar. Ben bu işin tabanda böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. MHP’nin ittifaka desteğinde bir sıkıntı görmüyorum. Ama Ak Parti bazında kendi kapalı kapılar arkasında ayrı hesaplar yaptığını da biliyorum. Ak Parti’nin bize ittifak konusunu anlatmalı. Bizde tabandaki seçmenimize bu ittifakı anlatmamız lazım. 16 ilçenin bize 4 tanesinin verilince biz vatandaşımıza ve MHP tabanına anlatma konusunda bir çare aramaya başlıyoruz. Genel merkezimizin kararı doğru ama vatandaşların sandık başında nasıl oy verecek tabi ki bizden aldıkları doneler ışında oy verecek.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN ADAYLARI MHP MECLİS ÜYELİKLERİ İÇİN OY İSTEYECEK Mİ?”

 Yücel, açıklamasında ittifaka atıfta bulunarak, “Ak Parti’nin adayları MHP meclis üyelikleri için oy isteyecek mi ?” sorusunu da yönelterek, şunları söyledi, “Biz Ak Parti’den yerel yönetimlerde çok ciddi bir destek almıyoruz. Kendi bildiği bilgiler üzerinde hareket ediyorlar. Genel merkezin almış olduğu kararın yeterli olduğunu düşünüyorlar. Bu seçimler bir geçsin. Biz kendi belediye meclis üyelerimizi ve belediyelerimiz tesis edelim diye düşünüyorlar. Ama şu noktayı kaçırıyorlar. İYİ Parti’nin bir önceki dönem MHP’nin durumuna geleceğini göz ardı ediyorlar. İYİ Parti’nin Kayseri’de bir tabanı oluştu. CHP’nin ittifak olduğu için bir oy oranı var. Birde Ak Parti’ye çok ciddi bir tepki var. Bu tepkinin de buraya geçtiği düşünülürse bir önceki dönemde MHP meclis üyelerinin yerinde İYİ Parti’nin meclis üyelerinin olma ihtimallerini görmelerine rağmen Ak Parti bunun görmemezlikten geliyor. Biz bunları görmelerini, bu konuda bize ihtiyaçlarını olduğunu ve bizleri de desteklemeleri gerekir. Memduh Büyükkılıç, Ahmet Çolakbayrakdar ve Mustafa Palancıoğlu seçim arenasına çıktıkları zaman şunu söyleyecekler mi? Biz Ak Partinin metropol belediye başkan adayları olarak kendimize oy istiyoruz. Meclis üyeliklerinde de MHP’nin meclis üyelerine oy verin diyecek mi? zannediyorum demeyecekler. Ama biz şunu söyleyeceğiz. MHP meclis üyelerine destek verin ama belediye başkan adaylarına oy verin diyeceğiz. Bizde ki, özveriye bakar mısın. Bizdeki samimiyete bakar mısın. Bu samimiyetin aynısı karşı taraftan bize gelecek mi? ben bu ittifakın Kayseri tabanına anlatılmasını istiyorum.  Ben MHP’nin elinin samimiyetle ve ciddiyetle sıkılmasını istiyorum”

MHP’DEKİ O BULUŞMADA NE KONUŞULDU?

 MHP İl Başkanı Serkan Tok ve Milletvekili Baki Ersoy ile bir araya geldikleri ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla ilgili de konuşan Yücel, “İYİ Parti konuşulmadı, sadece sohbet ettik.” dedi.

Yücel, “Sayın İl Başkanım Serkan Tok ve milletvekilimiz Baki Ersoy ile sürekli görüşürüz. Hiçbir anlam taşımayan, hiçbir görüşmenin yapılmadığı yemekte bir araya geldik. Bana göre teşkilatın bir araya geldiği, içinde arkadaş sohbetlerinin olduğu, Ankara sohbetlerinin olduğu bir görüşmeydi. Herhangi bir İYİ Parti görüşmemiz olmadı. Yemekten sonrada bir tatlı ikram edildi. Tam o arada bir kare fotoğraf çekilmiş. Bir tatlı yiyip tatlı konuşuyoruz yorumları oldu ama biz zaten her zaman tatlı konuşuyoruz. “ şeklinde konuştu.

 “19 ŞUBAT 2019 TARİHİNE KADAR ÇOK ZAMAN VAR”

  “Koltuk sevdam yok” diyen Yücel, hazırladığı projeleri hayata geçirmek için vatandaşa söz verdiği dile getirdi ve yine akıllarda soru işaretleri bırakacak bir ifade kullanarak, “19 Şubat 2019 tarihine kadar çok zaman var” dedi. Yücel, “Ben bu projeleri söz veriyorum hayata geçireceğim. Ben derdimiz halkıma anlatacağım. Bugün biraz dinlenmemiz gerekiyor, biraz sabır göstermemiz gerekiyor. 19 Şubat 2019 tarihine kadar çok zaman var. Öncelikle mücadelemi partimin içerisinde vermem lazım. Ben partimi meclise taşıyacak projeleri ortaya koymam lazım. Bu projelerimi Ak Partililer nazlansa da biz dışarıdan da olsa içerden de olsa onların anlayacağı dilden ifadelerimizi kullanacağız. Kocasinan’da insanlarımızı mutlu edeceğiz.” dedi.

kaynak kayseri olay

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39