• BIST 4.768,56
  • Altın 1255.913
  • Dolar 20.1457
  • Euro 21.572
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C

Kılıçdaroğlu Taraf soruşturmasına karşı çıktı

Kılıçdaroğlu Taraf soruşturmasına karşı çıktı
Yıllar önce AK Parti'ye yapılacağı iddia edilen darbeyi önceden haber veren Taraf gazetesi geçtiğimiz hafta da "AK Parti'nin cemaati bitirme planı" başlıklı bir haber yayınladı. MGK kararını yayınlayan Taraf'a soruşturma açıldı. CHP
TARAF'A SUÇ DUYURUSUNA KARŞI ÇIKTI


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski Bakanlardan Mehmet Gölhan'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin ardından Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Taraf Gazetesi'ne yönelik üç devlet kurumunun aynı anda suç duyurusunda bulunması ve yayınlanan haberlerle ilgili hem Mehmet Baransu hem de Taraf Gazetesi'ne yönelik soruşturma başlatılmasıyla ilgili sorusuna, "Gazetelerin ve gazetecilerin özgürlüğünü sınırlarsanız, halkın haber alma hakkını sınırlamış olursunuz. Taraf önemli bir gazete yayın yapıyor. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz gazetecilerin özgürce yayın yapması demokrasinin temel koşullarından birisidir. Buna herkesin özen göstermesi lazım. Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyoruz" cevabını verdi.

Geçtiğimiz yıllarda Ergenekon ve Balyoz davalarının başlamasına sebep olan belgelerin Taraf tarafından yayımlanmasından rahatsız olan Kılıçdaroğlu, aynı Taraf "MGK'da Gülen'i bitirme kararı" manşetiyle çıkınca gazeteye destek oldu. Kılıçdaroğlu, Taraf'ın yayımladığı belge sonrası gazeteye soruşturma açılmasıyla ilgili açıklama yaptı.



Kemal Kılıçdaroğlu, Taraf Gazetesi'yle ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Suç duyurusunda bulunulması, iktidarın halktan gizlediği bazı gerçeklerin halk tarafından öğrenilmesini engellemeye yöneliktir. O açıdan doğru bulmuyoruz" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39