• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Güneş Milletvekili Nergiz ile görüştü

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Güneş Milletvekili Nergiz ile görüştü
Kocasinan Zirat odası başkanı abdulkadir güneş ve ziraat odaları başkanları milletvekili Hülya nergiz'le görüştüler.

KOCASİNAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ABDULKADİR GÜNEŞ ANKARA'YA ÇIKARMA YAPTI  HER DAİM ÇİFTÇİLER İLE İÇİ İÇE OLAN GÜNEŞ,AK PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ HÜLYA NERGİZ'E BİLGİLER SUNDU.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ‘’görüşmeler neticesinde varılan nokta konusunda bir açıklama yaptı. Milletvekili Nergis açıklamasında;

Türkiye’deki bütün Ziraat Odası Başkanlarının kendi bölge vekilleri ile görüşme çalışmaları kapsamında kendisini ziyaret eden, Kayseri Kocasinan, Melikgazi, Akkışla, Develi, İncesu, Felahiye, Tomarza, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Bünyan, Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanları ile makamında görüşerek, bölgede yaşanan sorunlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmuşlar, mevcutta elimizde yürütülen projelerin tamamlanması ve genel sorunlar ile alakalı talepleri görüşülmüştür.

Daha önceki ziyaretlerinde, (13 Kasım 2019) Oda Başkanlarımızın görüşmelerde dile getirdiği,  İlimizdeki çiftçilerimizin yaşadıkları rekolte düşüklüğü, doğal afetlerden etkilenme ve ekonomik sebeplerle oluşan mağduriyetler gibi konularda sürekli çözüm arayışında bulunmuş olan Vekilimiz,  bu kapsamda bölge Vekillerimiz ile birlikte Tarım Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa AKSU, Tarım Bakanımız Sayın Bekir PAKDEMİRLİ ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Nurettin NEBATİ (08.01.2020) nezdinde görüşmeler yapmış, bölgedeki çiftçilerimizin sorunlarını gündeme getirerek, çözüm arayışı için gayret sarf etmiştir.

Son günlerde de (03.01.2020) DSİ Genel Müdürlüğünde devam etmekte olan sulama projeleri ile alakalı görüşmelerini de Sayın Nergis sosyal medyada paylaşmıştır. 

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat ALBAYRAK’ın yaptığı açıklamalarla,  beklenen müjde çiftçilerimize ulaşmıştır.  Tarımsal Kredilerdeki faiz indirimi müjdesi gelmiştir. Ziraat Bankasında %9’a kadar düşen kredilerdeki faiz desteği oranı değiştirilmiş ve resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Hayvancılıkta kullandırılan kredi limitleri arttırılmış. Doğal afetlerden etkilenen veya ekonomik sebeplerden dolayı kredi geri ödemelerinde sorun yaşayan tüm tarımsal faaliyetleri devam eden üreticilerimize yapılandırma imkanı getirilmiştir.

Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin tümü için,         %9 faiz oranı ile 5 yıla kadar uzun vadeli olarak yeniden yapılandırabilecektir.  Böylelikle çiftçilerimizin önünün açılabileceği bir süreç sağlanmış olacaktır.   

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39