• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Kumsmall AVM Turkovac için gönüllü olmaya davet etti

Kumsmall AVM Turkovac için gönüllü olmaya davet etti
Kumsmall AVM Yönetiminden Turkovac’a Destek Çağrısı.

Kumsmall AVM Yönetim Kurulu, Erciyes Üniversitesi’nin geliştirdiği Turkovac aşısına destek isteyerek, Tüm Vatandaşları Turkovac için gönüllü olmaya davet etti.

whatsapp-image-2021-12-02-at-13-56-12.jpeg

Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yalçın tarafından, Kumsmall Avm’de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tarla, yerli aşı olan Turkovac için gönüllü çağrısında bulundu. Başkan Yunus Tarla Turkovac için yeterli gönüllü sayısına ulaşılması gerektiğini söyleyerek, “Erciyes Üniversitemiz’de Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin ekip liderliğinde başlayan, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Enstitüsü Başkanlığı desteğiyle Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından yeni tip koronavirüse karşı geliştirilen Covid- 19 aşımız Turkovac’ta artık son adımlar atılıyor.

İnaktif aşı olan Turkovac’ın Faz-1 çalışması 44 gönüllü üzerinde yapılmıştı. Faz-2 çalışmasının ardından bugün kullanımdan önce son basamak olan Faz-3 çalışmasını yürütmektedir. Gönüllülerde yapılan çalışmalarda başarılı sonuçlar elde edildiği takdirde Turkovac tercihi herkese açılacaktır. Haziran 2021’de Faz-3 çalışmaları başlayan Turkovac için yeterli gönüllü sayısına ulaşılması gerekiyor.

Bunun için de yetkililerimizden sık sık gönüllü olmak isteyenlere çağrılar yapılıyor. Bu dönemde halkımızın önemli bir bölümü aşılarını olmuş ya da hastalığı geçirmiş olduklarından dolayı aşımızın bu aşamada beklenenden yavaş ilerlediğini görüyoruz.

Ancak araştırmalarımızın neticesinde gördük ki, henüz hiç aşı olmamış ya da 2 doz Sinovac aşı olmuş olan çok sayıda vatandaşımız var. Kumsmall Avm Yönetimi ve Kayseri Mobilyacılar ve Sanayiciler Derneği (KAYMOS) olarak aşının memleketi olan Kayseri’den 18-59 yaş arası, Covid-19 geçirmemiş, hiç aşı olmamış veya 2 doz Sinovac yaptırmış tüm vatandaşlarımızı yerli aşımız Turkovac için gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi.
Gönüllü olmak isteyen vatandaşlara irtibat numarası veren Başkan Tarla, “Erciyes Üniversitesi 0352 438 00 67, Şehir
Hastanesi 0352 315 77 77 irtibat numaralarından iletişime geçebilir. Milli üretim, Milli aşımıza destek diyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39