• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

Ladin Mobilya Sedat Böyük Cumhurbaşkanımız süreci çok iyi yönetiyor

Ladin Mobilya Sedat Böyük Cumhurbaşkanımız süreci çok iyi yönetiyor
İş İnsanı Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük, Cumhurbaşkanımız süreci çok iyi yönetiyor.

LADİN MOBİLYA YÖNETİM KURULU BAŞKANI SEDAT BÖYÜK, MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN 2021 YILINI DEĞERLENDİRDİ 2022 YILI BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI.

“SANAYİCİ  AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATIYOR”

2021 yılının ülkemizde neredeyse tüm sektörler için oldukça zor geçen ve olumsuz sonuçlarla karşılaştığımız bir yıl olduğunu belirten Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük, Kayseri News Haber Genel Koordinatörü Ali Burhan'ın sorularını yanıtladı.

ladin-3.jpg

2022 yılından daha umutlu olduklarını belirten Ladin Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Böyük,” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  süreci çok iyi yönetiyor.

Sorunları  kişiselleştirmemek lazım yani ne oluyor bu zamlara diyerek bunun faturasını eğer liderimize kesersek haksızlık etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Başta Kayserili  hemşehrilerimiz olmak üzere, ülkemiz ve tüm İslam Âleminin Ramazan Ayını tebrik ediyorum diyen Böyük sözlerini şöyle sürdürdü:

l12-001.jpg

MOBİLYACI UMUDUNU KAYBETMEDİ

2021 yılının Türk Lirası'ndaki değer kaybı, artan döviz kurları ve yüksek enflasyonun gündemi belirlediği zorlu bir süreç olduğunu söylemek isterim. Hammadde konusunda yaşanılan tedarik sorunu dışında 2021 yılının ikinci yarısından itibaren genel olarak olumlu bir tablo çizen mobilya sektörü, 2022 yılının ilk çeyreğine  umutlu  girdi.

 2022 yılından her şeye rağmen umutlu olduğumu belirtmek isterim. Bizim sanayicilerimiz ve iş alemi bir çok kriz görmüş ve atlatmış bir yapıya sahip.

Bu anlamda bu dönemi de en az hasarlar atlatacaktır. 2022 yılı bu anlamda 2021'in özellikle bu son dönemine göre daha olumlu seyredeceğine inanıyorum.

 

EMTİALARDAKİ ARTIŞ BÜYÜMEYİ YAVAŞLATTI

Pandemiye bağlı olarak ham madde fiyatlarının aşırı artması  ve  enerji fiyatlarının katlanarak  artması akabinde hammaddeye yansıması kaçınılmaz oldu.  Bunlarla sürekli savaş halinde bir 2021 yılını geride bıraktık.

Şu anda  2022 yılının ilk çeyreğinde hammadde fiyatlarının artışını çok daha fazla  katlanarak görmeye başladık. Küresel artışı sanayiciler olarak bizler  çok daha yakından takip ederek fiyatlarımızı  ayarlayarak takip ettik.

İşlerimizi bu durum durdurmadı ama yavaşlattı. Sonuç olarak asgari ücrete gelen yüzde 51   artan emtia fiyatlarına karşı yeterli oldu mu olmadı. Ne olursa olsun emtianın tüketicisi yine de halk olduğu için orada sert bir dalgalanma yaşandı.

l2-004.jpg

Gerek gıda  fiyatlarında gerek mobilya ev gereçlerinde araçlarda konutlarda daha öncekilere benzemeyen çok sert hareketler oldu.

Buna  şöyle bir tarif yapabiliriz normal seyrinde giden gemimiz inanılmaz fırtınalı bir denizde yol almasına benzetiyorum. Akıllı politikalarla en azından  buraya kadar sorunsuz getirdik.

 

”ZAMLARIN FATURASINI CUMHURBAŞKANINA KESERSEK HAKSIZLIK ETMİŞ OLURUZ “

Cumhurbaşkanımız süreci çok iyi yönetiyor. Sorunları  kişiselleştirmemek lazım yani ne oluyor bu zamlara diyerek bunun faturasını eğer liderimize kesersek haksızlık etmiş oluruz.

Bence Türk milleti bu konuda çok bilinçli ve uyanık neden sonuç ilişkilerini bilerek şu anda süreci takip ediyor. Türk milletinin akıllı sabırlı ve dikkatli davranışlarının sonuçlarını alacağımızı düşünüyorum.

"SABREDİN PANİK YOK

Bir iş adamı olarak hiç paniğe gerek yok global küresel  bir  sorun varsa bizim birbirimize olan sadakat ve samimiyetimize daha çok ihtiyaç var. Bu krizi de aşacağımız inanıyoruz.

Önümüzdeki  yıllarda işler biraz daha rayına oturabilir. Rayına bindiğinde bu günleri konuşurken sabrımızın birlikte hareket etmenin faydasını nasıl sağladığımızı yine birlikte konuşacağız.

Türkiye’nin stratejik konumu gereği Avrupa ve Amerika pazarında bizler için yeniden fırsatlar oluşuyor. Olumsuz gibi gözüken ekonominin içinden  dikkat edersek avantajlı durumlar var onlara dikkat etmemiz lazım.

Bizler ihracatı artırarak yurt dışı satışlarımızı daha da güçlendirerek bu krizi avantaja dönüştürebiliriz".

ladin1.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39