• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Mert Can Aslantaş'tan eğitim değerlendirmesi:

Mert Can Aslantaş'tan eğitim değerlendirmesi:
Uzaktan Eğitim'de Eğitim Kavramı Uzaklaştı mı? Kişisel Gelişim-Psikoloji Kitap Yazarı Mert Can Aslantaş'tan eğitim değerlendirmesi:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de etkisini hala sürdüren pandemik süreç, hayatımızın bütün alanlarını olumsuz yönde etkilerken eğitim alanı da ilk kez büyük ve ani bir değişime uğramak mecburiyetinde kaldı.

Birçok ülkede pandemi neticesinde okulların tatil edilmesi, ülkemizde de ekseriyetle karşı karşıya gelinen bir durum olmaktan kaçamadı ve eğitim yuvaları zorunluluk gereği tatil edildi. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren öğrencilerimiz "Uzaktan" veyahut genellikle telaffuzda bulunduğumuz "Online" terimleri ile karşı karşıya gelerek, okullardaki ara verdiği eğitimini uzaktan tamamlama gayretine girdi.

Tabii ki geleneksel eğitim yönteminden aniden kopmak zor olsa da olağanüstü bir durum nedeni ile alışılagelmişlerin dışına çıkma durumu gelişti. Bu süreçte teknolojik imkanları olan öğrenciler saatler boyu ekrana odaklanmışken erişimi olmayan öğrenciler ise kitaplar karıştırarak bir adım öne çıkma umudu ile yoluna devam etti.

Uzaktan Eğitim sürecinde öğrencileri en çok yoran durumun ise teknik problemler olduğu kaçınılmaz bir gerçekti. Ayrıca eğitimin online olması nedeni ile saatlerce ekrana kilitlenen öğrencilerde dikkat dağınıklığı, odaklanma güçlüğü ve negatif verim izlenimi oldu.

Sürekli ekrana bakmaktan da zihin yorgunluğu yanı sıra, gözlerde bir hayli yoruldu. Eğitim hayatının vazgeçilmez temel ilkelerinden olan süreklilik ve sürdürülebilirlik teması doğrultusunda geleneksel eğitim yöntemleri kullanılırken alınen verim ne kadar pozitif yönde olsa da, geleneksel eğitimden uzak kaldığımız ve dezavantajlarını her an hissettiğimiz bu günlerde, dezavantajların hızla tespit edilip giderilmesi ve öğrencinin eğitime aynı zamanda da eğitime olan gayretin arttırılması yolunda önemli adımlar atılmalıdır.

Atılan her adımda, öğrenci kavramı her zaman göz önünde bulundurulmalı ve eğitimi bu zorlu dönemde daha da zorlaştırmak yerine toplumu motive edici durumlar geliştirilmeli ve yansıtılmalıdır. Öğrenciyi düşünmeyen bir eğitim sisteminin geleceğinden söz etmenin mümkünatı yoktur.

Öğrenci bir milletin vazgeçilmez dayanağı ve teminatıdır. Eğitimde bu dönemin zorlukları göz önüne alınara kalite arttırılmalı, başrol kavramına öğrenci yerleştirilmelidir. Aksi takdirde öğrenci ve eğitim ilişkisi ve verimliliği hızla düşüşe geçebilir. Unutulmamalıdır ki; eğitim bir toplumun aynasıdır!"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39