• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Nurdağı ilçesinde girdiği ağır hasarlı binadan çıkamayıp vinç sahipleriyle tartıştı

Nurdağı ilçesinde girdiği ağır hasarlı binadan çıkamayıp vinç sahipleriyle tartıştı
''Beni devletim kurtarsın'' diyen yaşlı adam gelen 2 özel vince binmeyi kabul etmeyip itfaiye aracı istedi.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde eşyalarını kurtarmak için komşusunun kiraladığı vinçle girdiği ağır hasarlı apartmanın 3. katındaki evinden inemeyen Ökkeş Can ve eşi merdivenli itfaiye aracı ile kurtarıldı. Vinçlerin kendisini indirmek için 2 bin TL istediğini ileri süren öfkeli Ökkeş Cen ve eşi, görevliler tarafından çağrılan 2 vinçe de binmeyi kabul etmeyip 'Beni devlet kurarsın' deyince gergin anlar yaşandı. Yaklaşık 1 saat boyunca devam eden ikna çabalarının ardından depremzede ve eşi belediyenin merdivenli kurtarma aracıyla evden alındı.

c2-162.jpg
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı'nın ilk belirlemelerine göre 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edilen Nurdağı'nda vatandaşların ağır hasarlı binalardan eşya kurtarma telaşı devam ediyor. Yasak olmasına rağmen vinçlerin yanaştığı ağır hasarlı binalardan kurtarabildikleri ziynet eşyaları ile beyaz eşyalarını alan ev sahipleri zaman zaman zor anlar yaşıyor.


İlçede komşusunun kiraladığı vinçle yan dairedeki evine çıkan, ancak aşağı inmek için vinç sahibinin kendisinden 2 bin TL istediğini ileri süren adamı ikna etmek kolay olmadı. Aşağıdaki vinç sahibine hakaretler yağdıran Ökkeş Can'ı duyan bölgedeki görevli korucular adamı ikna etmek için çalıştı ancak başaramadı. Ardından vinç sahibini ikna eden korucular bu defa da ev sahibinin inadıyla karşılaştı. Yoldan geçen 2'nci bir vinçi durduran ekipler Can'ın bunu da kabul etmemesi üzerine zor anlar yaşadı. Hiçbir özel vinçle inmeyeceğini söyleyen adam 'Beni devletim kurtarsın' diye inat etti.

d4-013.jpg
Bunun üzerine koordinasyon merkezinden yardım istendi. Bölgeye gönderilen merdivenli kurtarma aracı ayakta zor duran binaya yanaşıp adam ve eşini binadan çıkardı. Yaklaşık 2 saat ekipleri meşgul eden Ökkeş Can'ın elinde bir avize ile aşağı inmesi dikkati çekti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39