Melikgazi Belediyesi Nurettin-Naciye Setenci Aile Sağlığı Merkezi Açılış töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Şu anda bizim bakanlık olarak binden fazla şantiyemiz var. 300 bin civarında konutun yapımı devam ediyor. 4 bin 333 köyde de çelikten köy evi yapıyoruz" dedi.
31 Mart seçimlerini değerlendiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşın bu seçimde kendilerine ihtar verdiğini söyledi. Bakan Özhaseki, "Seçimleri atlattık. Değerli başkanlarımıza yeniden sizler yetki verdiniz. Onlar da göreve 'bismillah' diyerek yeniden başlıyorlar. Misyonumuzun otuzuncu senesi. Kolay değil, dile kolay. Çok şükür hizmet dolu bir ömür geçti. Bu sefer vatandaş biraz ihtar etti. 'Bak' dedi 'aklınızı başınıza alın. Size ufak bir ihtarımız var' dedi. Onu da herkes almıştır herhalde. Ben de daha doğrusu. Başkanlarımız da almıştır. Ama daha çok hizmet ederek devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Deprem bölgesindeki çalışmaları da değerlendiren Bakan Özhaseki, "Haliyle son günlerde bu güzel ülkenin belki de sıkıntılı taraf olan depremden dolayı biraz dışarılardayım. Malumunuz bir sene kadar önce büyük bir deprem faciası, daha doğrusu 9 saat arayla iki deprem. Bu depremlerden tam 18 tane ilimiz etkilendi. 14 milyon insan da zarar gördü. 53 bin 500 kardeşimizi toprağa verdik. 680 bin kadar evimiz yıkıldı. 170 bin kadar da dükkan ve iş yerleri yıkıldı. Maddi hasar 100 milyar doların üzerinde. Naçizane o bölgeleri ayağa kaldırmaya uğraşıyorum. Her bir köşede gayretimiz var. Şu anda bizim bakanlık olarak binden fazla şantiyemiz var. 300 bin civarında konutun yapımı devam ediyor. 4 bin 333 köyde de çelikten köy evi yapıyoruz. Dile kolay 4 bin 333 köyde. Hani hep derlerdi ya büyüklerimiz 'Allah devletimize zeval vermesin' diye. Allah devletimize zeval vermesin. 110 bin kişilik bir ordu çalışıyor adeta orada. Evleri bitiriyoruz, teslim ediyoruz. Yenilerini yapıyoruz. Zaten yarın bir gün yine o taraflara gidip devam edeceğim. İnşallah oradaki depremzede kardeşlerimiz, evleri yıkılanlar yuvalarına oturuncaya kadar biz bu hizmete de devam edeceğiz" diye konuştu.
Özhaseki: "Bu sefer vatandaş, 'aklınızı başınıza alın' dedi"

Özhaseki: "Bu sefer vatandaş, 'aklınızı başınıza alın' dedi"
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Elitaş: "Birlikte çalıştığımız için Büyükkılıç ile gurur duyuyorum”Elitaş, “Geleceği gören vizyon sahibi belediye başkanımızla birlikte çalıştığımız için gurur duyuyorum” dedi.
2 çocuk babası, kadavradan alınan böbrekle sağlığına kavuştu Kayseri Şehir Hastanesi’nde, 2 çocuk babası forklift operatörü Emin Doğan (50), kadavradan alınan böbrekle sağlığına kavuştu.
Çin'den 3. Dünya Savaşı açıklaması: Türkiye ile birlikte hareket ediyoruzÇin Büyükelçisi Jiang Xuebin, İran, ABD-İsrail savaşına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu.
AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan Hızlı Tren AçıklamasıElitaş,Hızlı tren konusunda önümüzdeki hafta pazartesi günü Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Sayın Hulusi Akar o konuyla alakalı bir iftar yemeği düzenleyecek.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:13 - Elitaş: "Birlikte çalıştığımız için Büyükkılıç ile gurur duyuyorum”
- 16:05 - Kayseri Erciyes 38 FK-Kırşehir FSK: 3-2
- 15:55 - 2 çocuk babası, kadavradan alınan böbrekle sağlığına kavuştu
- 15:49 - Çin'den 3. Dünya Savaşı açıklaması: Türkiye ile birlikte hareket ediyoruz
- 11:51 - AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan Hızlı Tren Açıklaması
- 15:09 - Erciyes’te 2 bin 500 araçlık yeni otopark projesi için çalışmalar başladı
- 15:07 - Melikgazi zabıtasından bayram öncesi denetim
- 14:24 - Kayseri'de Saat 3.37 de, 5.6 şiddetinde deprem meydana geldi
- 14:17 - Başkan Yalçın’dan Meclis Başkanı Kurtulmuş’a Anlamlı Ziyaret
- 14:12 - CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç: 200 TL ile bir kilo patlıcan bile alınamıyor
- 14:07 - Kayseri’de Ermeniler’den Miçing ayini
- 14:05 - Kayseri’de otomobil devrildi: 1 ölü
- 14:01 - Kayserispor’da Samsunspor maçı hazırlıkları sürüyor
- 13:56 - KTB tarafından yürütülen Jeotermal Sera OTB projesine yakın takip
- 13:49 - NAKLİYE SEKTÖRÜNDEN KRİTİK UYARI!
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00




















