• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Özhaseki’ye “gerçek” destek ve kardeşlik Sinan Burhan’dan gelmişti

Özhaseki’ye “gerçek” destek ve kardeşlik Sinan Burhan’dan gelmişti
39 yıllık meslek hayatımın ikinci kere uzun ve bir kişiyle ilgili gururlanmam sonucu yazdığım yazıdır.

Bu yazıyı;  geçici öğretmenlik dönemimde, yıllar öncesinde vermiş olduğum kısa da olsa bir emeğin,  ders aralarında ‘onunla “yapmış olduğum sohbetlerin,  sonucunu gören “geçici bir öğretmenin” mutluluğunun satırlara dökülmüş hali olarak görün, lütfen…!

Sinan’ı tanır mısınız ?

Ben tanırım, iyi ki tanımışım ve şimdi size de anlatmaya , sizinle de tanıştırmaya çalışacağım.

Çünkü herkesin tanıması gereken ve artık yok olup giden o yağız, donanımlı ve bu oranda da mütevazı bir Anadolu genci. Daha doğrusu ben tanıdığımda genciydi artık orta yaşta bir aydın meslektaşım.

48 yaşında Ankara’da bir taraftan gazetecilik yapan bir taraftan da, seçildiği Altındağ Belediye meclis üyeliği (aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği de yapıyor) sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan  Sinan Burhan ile, 1990’lı yıllarda Kayseri’deki Şeker Lisesi’nde, İngilizce dersi verirken tanışmıştım. Ders aralarında sohbet ederdik, ben İngilizce dersine dışardan girdiğim için, asıl mesleğim olan gazetecilikle ilgili pek çok sorular sorardı. Ben de, hiç usanmadan her sorusuna yanıt vermeye çalışırdım.

Anadolu’nun başkenti  Kayseri’mizin 1990’lı yılların genç kuşaklarından olan Sinan’la sonrasında yollarımız pek kesişmedi. Ama yıllar sonra buluştuğumuzda, gazeteci olduğunu öğrenince çok sevindim ve daha sohbetimizin başında bana dedi ki;  “Hocam gazeteci olmam da, sizinle yaptığımız sohbetlerin çok etkisi var”

Liseden sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni kazanmış ve başarıyla bitirmiş. Sonrasında pek çok ulusal medya organlarında görev yapan Sinan kardeşim, KON TV’nin Ankara Temsilcisi olarak Ankara’da yeni ufuklara yelken açtığında belki, bugünkü başarılarla dolu geçmişine imza atacağını bilemezdi.

Ama her daim doğrudan ve haklıdan yana duruşu, kul hakkına sözde değil özde inancının gereğini samimiyetle uygulaması, onun pek çok başarılı projeye imza atmasına neden oldu. Çünkü her başladığı işte iki şeyden korkarak başlardı Sinan, bir Allah’tan iki kul hakkından..

Çoğunun başlayıp sonunu getiremediği, sivil toplum örgütcülüğü adımını, hem de gazetecilik gibi zor bir meslek grubunda başarıyla attı ve yıllardır sürdürüyor.

Her hafta değilse bile, ayda en az birkaç defa Kayseri’ye gelen ve doğruca köyüne gidip orada, akrabalarıyla hemhal olan, toprağa ve atalarına olan hasretini gidermeye çalışan Sinan Burhan, köyünden, köylüsünden, topraklarından hiç kopmadı. Zaten onun büyükşehir etkisiyle değişmesine engel olan en büyük ilaç da, köyünün ve köylüsünün, atasının o buram buram kokusuydu. O kokuyu üzerinden hiç silmedi Burhan, kimselere sildirmedi de. Çünkü bugün Sinan Burhan’sa, gazeteciyse ve gerek Ak Parti’nin en üst yönetimiyle, gerekse Külliye’yle kadim dostluklar, abi-kardeşlikler kurmuşsa, bunun en büyük sebebi özünden kopmaması, özünün değerlerini unutmaması ve hayatın başarı merdivenlerinde yükseldikçe bilakis kibrit kutusuna sığacak kadar küçülmesi, mütevazı olmasıydı.

Anadolu Yayın Platformu ve Anadolu Yayıncılar Derneği’ni kuran ve başkanlığını yapan Sinan Burhan, mesleği gereği ülke meselelerinin de hep içinde buldu kendini. Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonlarla birlikte gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerine karşı, ortak yayınları yapmak,  gerçekten neyin ne olacağı belli olmayan o  tarihlerdeki bu adımları atmak, cesaret isterdi.  Peki bundan bir menfaati oldu mu ? Hayır çoğu kere,  bedel ödedi ama bundan hiçbir zaman da gocunmadı. Sinan ‘ın söylediği bir sözü vardı “ demirden korksak trene binmezdik” Doğru, o, gençliğinden beri bindiği, o trenden, hiç inmedi.

17-25 Aralık olayları, gezi olaylarında olduğu gibi,  15 Temmuz hain darbe kalkışması sürecinde de,  hainlere karşı kendisi de , kalemi de hep dik durdu, eğilmedi. Sinan Burhan başkanı olduğu,  142 kurum üyesi bulunan Anadolu Medya örgütlenmesiyle, 15 Temmuz gecesi  Konya’dan bu hain kalkışmaya karşı durdu.

Ankara gibi koca bir şehirde imar, iskanş fen işleri  vs. açısından takip edilecek o kadar “ballı börekli”işler var ki, bunları çözmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’ın karşısında olmamak lazım, yani omurgasiz olmak lazım. Meclis üyeliğine  Ak Parti’den seçilip de, sonrasında Başkan Yavaş’la iş tutanlardan asla olmayan Sinan Burhan, insancıl ve mütevazı kişiliğiyle Ankara da gazetecilik yaptığı yıllarda, o kadar çok dost edinmiş ki, bunu ben bizzat Mehmet Özhaseki’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğu dönemdeki, Sinan Burhan’ın çalışması ve gayretinde gördüm.Diyebilirim ki, o dönem hemşehrisi , partili abisi ve büyüğü Mehmet Özhaseki’ye “gerçek” destek ve kardeşlik Sinan Burhan’dan gelmişti. Ancak tabi ki, dost görünümlü Melih Gökçek’in siyasi arenada, seçim surlarında “o değilmiş gibi” göstermeden açtırdığı surlardaki gedikler, o kadar yaraladı ki Haseki ve ekibini seçim döneminde, kalan süre bu  dost kazıklarını telafiye yetmedi.

O zaman bir kere daha gördüm ki, Sinan Burhan gerçekten Özhaseki’ye  ve Kayseri’ye dosttu. Haseki’ye de o seçim dönemi süresince, Ankara’nın tecrübeli bir gazetecisi olarak elinden gelenin fazlasını yaparak destek oldu.

Sinan kardeşimin bu seçim döneminde sanki artık TBMM’ye girme zamanı geldi gibi. Daha önce Kayseri’den aday adayı olan ama o zaman kısmet olmayan parlamenterlik için,  bu adımı yeniden atmasının yerinde olacağına inanıyorum. Sanki şimdi tam zamanı gibi.  Hiç değilse Kayserili bir meslektaşımız Meclis’te sesimiz kulağımız, gözümüz olsun, üstelik de bu kadar tecrübeyle dolu bir ismin orada olması , sadece Kayseri değil tüm memleketteki gazeteciler için faydalı olur.

İlter Sağırsoy

köşe yazısı

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39