• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Ruhsat Sorunu için Kayseri Büyükşehir'den önemli adım

Ruhsat Sorunu için Kayseri Büyükşehir'den önemli adım
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsatlandırılmasında önemli bir değişikliğe gittiklerini ve bu değişikliğin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Binaların yangından korunması ile ilgili yönetmeliğin gereğinin Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili ilçe belediyelerine devredildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, böylece ruhsat alımında yaşanan sürecin hızlandırıldığını kaydetti. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsatlandırılmasında önemli bir değişikliğe gittiklerini ve bu değişikliğin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini belirtti. 
İnşaatların ruhsat problemlerinin, su ve elektrik aboneliğini engellediğini ve böylece pek çok vatandaşın inşaat elektriği ve suyu kullanarak daha fazla para ödemek zorunda kaldığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bu sorunu en aza indirgemek için önemli bir adım attık.

Bir anlamda bürokraside sadeleştirme olarak da ifade edebileceğimiz bu kararımız Büyükşehir Belediye Meclisimizden de oy birliği ile geçti. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin gereği olarak kontrol ve onay işlemini Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki İtfaiye Daire Başkanlığımız yapmaktaydı. Bu kontrol ve onay işleminin merkezden yapılması, proje yoğunluğu ile birlikte gecikmelere sebebiyet vermekteydi.

Ruhsat sürecinin hızlandırılması ve ruhsat sürecinden kaynaklanan sorunların en aza indirgenmesi için Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmeliğin 4 ve 5’inci maddesinde değişikliklere giderek, proje kontrollerinin ruhsat vermeye yetkili ilçe belediyelerine devredilmesine karar verdik. Bu karar ruhsatlandırma sürecini hızlandıran adımlarımızdan birisi oldu. Almış olduğumuz kararlarla pek çok vatandaşımızın mağduriyetini de gidermiş olacağız” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39