• BIST 4.812,93
  • Altın 1213.935
  • Dolar 19.1595
  • Euro 20.7705
  • Kayseri 1 °C
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 11 °C

RUSYA'DA 50 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAK KAZASI KAMERADA

RUSYA'DA 50 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ UÇAK KAZASI KAMERADA
Rusya’nın Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da 50 kişinin ölümüne neden olan uçağın düşme anının görüntüleri ortaya çıktı.
Havaalanında güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde uçağın burun üstü piste çakılışı görülüyor. Uçağın düşmesiyle olay yerinde dev bir alev topu beliriyor ve alevler kısa sürede çevreye yayılıyor.

Dün akşam meydana gelen kazada 44 yolcu ve 6 mürettebat hayatını kaybetmişti. Kazayla ilgili soruşturma ise devam ediyor. Olay yerini inceleyen ekipler, uçaktaki iki kara kutuya ulaştı. Kara kutular, deşifre için Moskova 'ya gönderildi. Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, soruşturmanın sürdüğünü ve terör eylemi hariç, her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Sokolov, kazanın pilotaj hatası, teknik arıza, uçak emniyet kurallarının ihlali ya da kötü hava koşullarından kaynaklanıyor olabileceğini ifade etti.

TATARİSTAN UÇAK KAZASININ YASINI TUTUYOR

50 kişinin ölümüne neden olan uçak kazasının ardından Rusya 'nın Tataristan Özerk Cumhuriyeti 'nde yas ilan edildi.

Uçağın düştüğü Kazan havaalanında bayraklar yarıya indirilirken, havaalanının kapılarına hayatını kaybedenlerin anısına çiçekler bırakıldı. Pazar akşamı meydana gelen kazada, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov 'un oğlu İrek Minnihanov da hayatını kaybetmişti. Uçağın enkazı halen düştüğü yerden kaldırılmazken, yetkililer kazanın çıkış nedenini araştırmaya devam ediyor. Interfax haber ajansının, Tataristan Havayolları yetkililerine dayandırarak verdiği haberde, uçakta herhangi bir arıza olmadığı ifade ediliyor. Öte yandan, havaalanından yapılan uçuşlar belirsiz bir süreliğine durduruldu.





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39