Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Erdal Altun öncülüğünde, "Asgari Ücret Değil, İnsani Ücret" sloganıyla bir basın açıklaması düzenlendi.
Başkan Altun, açıklamanın sonunda Hazine Bakanlığı'na PTT aracılığıyla sembolik olarak 4 TL gönderdi. Bu protesto, mevcut ekonomik durum karşısında vatandaşların yaşadığı sorunları dikkat çekici bir şekilde ortaya koymayı amaçladı.
"MİLYONLAR 'GEÇİNEMİYORUZ' ÇIĞLIĞI ATIYOR"
Altun, konuşmasında yurdun dört bir yanında halkın "Geçinemiyoruz!" feryadının yükseldiğini vurguladı. Emekçinin insanca yaşayabilmesi için onurlu bir şekilde çalışması gerektiği ve emeğinin karşılığını alabilmesi talebi dile getirildi.
"Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca emekçinin sesi yankılanıyor. Bugün açlık sınırının altında kalan bir asgari ücrete mahkûm edilen vatandaşlarımızın yanında durmak ve bu politikalara karşı bir duruş sergilemek için buradayız" ifadelerini kullanan Başkan, "Asgari değil, insani bir ücret talep ediyoruz" diyerek taleplerini yineledi.
"AÇLIK SINIRININ ALTINDA BİR DÜZEN DAYATILIYOR"
Erdal Altun, hükümetin son açıkladığı asgari ücret kararını eleştirirken şu açıklamalarda bulundu:
"Son asgari ücret rakamıyla, sermayenin talepleri emir kabul edilmiş, tüm ekonomik yükü yine vatandaşın sırtına yüklemişlerdir. Enflasyon, hükümetin açıklamalarına göre bile %47 seviyelerinde görünürken, bu artış bile asgari ücretliye çok görülmüştür."
Altun, TÜİK'in verilerinin gerçeği yansıtmadığını, halkın enflasyonunun %80'ler civarında olduğunu bildiklerini belirtti ve hükümete yetkililer aracılığıyla bir dizi sorular yöneltti:
"Sizin çarşıdan, pazardan haberiniz var mı? Market fiyatlarını biliyor musunuz? Vatandaşın yaşamını sürdürmeye çalıştığı gerçek enflasyon rakamlarını biliyor musunuz?"
"AÇLIK VE YOKSULLUK ARASINDA SIKIŞAN MİLYONLAR"
Başkan Altun, hükümetin belirlediği asgari ücretin, yoksul kesimi daha da yoksullaştırdığını söyledi. Mevcut koşulların yalnızca rant ve ayrıcalıklı bir kesimin çıkarlarına hizmet ettiğini şu sözlerle vurguladı:
"Bu asgari ücret;
- İşçinin değil, sermayenin rakamıdır.
- Evin kirasını nasıl ödeyeceğim diye düşünen annelerin değil; sofraları zengin olanların rakamıdır.
- Okula yırtık botla giden çocukların değil; lüks araçlardan inip 'Türkiye'de herkes mutlu' diyenlerin rakamıdır.
Kısacası, açıklanan bu rakam milyonların değil, rantçı azınlıkların çıkarına hizmet eden bir karardır."
"4 LİRA İLE NE ALINIR, SİZ BİLİYOR MUSUNUZ?"
Hükümetin enflasyonu kontrol etmede başarısız olduğunu söyleyen Altun, asgari ücretin artan maliyetler ve düşen alım gücü karşısında hiçbir anlam ifade etmediğini vurguladı. Altun, mevcut ekonomik koşulları sembolize etmek için açıklamasının sonunda 4 TL örneği sundu:
"Bugün elimde bulunan şu 4 lirayı örnek olarak gösteriyorum. 2002'de bu parayla 8 paket makarna veya 30 adet yumurta veya 4 adet dürüm-ayran alınabiliyordu. Bugün bırakın bu saydıklarımı, bir ciklet bile alınamıyor. Bu 4 lira artık hiçbir anlam ifade etmiyor."
Bu detaylarıyla alım gücündeki ciddi düşüşü gözler önüne seren Saadet Partisi İl Başkanı, açıklamasının sonunda şu soruları yöneltti:
"Bu ücretle yaşam nasıl idame edilecek? Kiralar nasıl ödenecek? Pazar fiyatları nasıl karşılanacak? Çocukların okul masrafları nasıl karşılanacak?"
"BU RAKAM TEKLİF EDİLEMEZ BİLE, BU ZULÜMDÜR"
Başkan Altun, vatandaşın üzerine ağır bir yük olarak bindirilen ekonomik şartların bugün sadece halkı değil, emek veren işçileri de tehdit ettiğini ifade etti. Ayrıca, kira ve pazar fiyatı artışlarının işçilerin maaş artışlarını dramatik şekilde erittiğini vurgulayarak, "Bu rakam kabul edilemez, hatta teklif dahi edilemez bir zulümdür" dedi.
Altun açıklamasının sonunda bir çağrıda bulunarak, "Tüm Türkiye'de milyonlarca vatandaş bu şartlarda yaşamaya zorlanıyor. Soğuk evlerde kombisini açamayan, beslenme çantasına sadece ekmek koyan emekçilerimizin gözyaşları sizi boğmadan bu yanlıştan dönün!" ifadeleriyle hükümete seslendi.
"HAZİNE'YE SEMBOLİK 4 TL GÖNDERDİLER"
Basın açıklamasının ardından Altun ve beraberindekiler, ellerindeki 4 TL'yi PTT aracılığıyla Hazine ve Maliye Bakanlığına gönderdi. Altun, bu paranın bir sonraki çay-simit hesabında kullanılabileceğini ifade ederek şu sözlerle açıklamasını noktaladı:
"Bizler asgari değil, insani bir ücret talep ediyoruz. Bunun için bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da halkımız için mücadeleye devam edeceğiz."
Saadet Partisi Kayseri Teşkilatı'nın bu çağrısı ve sembolik eylemi, asgari ücret tartışmalarında önemli bir yer edindi.
SAADET PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANLIĞI'NDAN ÇARPICI ÇAĞRI : "ASGARİ ÜCRET DEĞİL, İNSANİ ÜCRET"

"MİLYONLAR 'GEÇİNEMİYORUZ' ÇIĞLIĞI ATIYOR"
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
FİL HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN 12 MİLYON TL İSTENİLDİKAYSERİ FİL HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN 12 MİLYON TL İSTENİLDİ.
5 Yıldır evden çıkamıyor 300 kiloya ulaştıKAYSERİ'de 12 yıl önce fil hastalığı'na yakalanan Engin Akbadal 5 Yıldır evden çıkamıyor 300 kiloya ulaştı.
Nevşehir'de yolcu midibüsü ile otomobil çarpıştı: 11 yaralıNevşehir'de yolcu midibüsü ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı
Konya'dan gelen çok sayıda heyet Şifanın ve Huzur Kaynağı Kozaklı Termalya Otel Kaplıcalarını Tercih ettiKonya'dan gelen çok sayıda heyet Şifanın ve Huzur Kaynağı Kozaklı Termalya Termal Hotel Kaplıcalarını Tercih etti.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 12:53 - FİL HASTALIĞI TEDAVİSİ İÇİN 12 MİLYON TL İSTENİLDİ
- 12:44 - 5 Yıldır evden çıkamıyor 300 kiloya ulaştı
- 12:33 - Nevşehir'de yolcu midibüsü ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı
- 12:22 - Mehmet Yılmaz termalya hotel ile dev yatırım
- 11:54 - Mehmet Yılmaz,Türkiye’nin dört bir yanından binlerce misafiri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz
- 11:49 - Konya'dan gelen çok sayıda heyet Şifanın ve Huzur Kaynağı Kozaklı Termalya Otel Kaplıcalarını Tercih etti
- 11:41 - Kayseri’deki eylemine ilişkin komutana, ihmal davasından beraat
- 11:31 - Keykubat Mahallesi Güllübahçe Caddesi'nde Kaza 4 kişi yaralandı
- 11:27 - 2'Si yaya 4 kişi yaralandı; kızının yaralandığını duyan baba tepki gösterdi
- 11:03 - Adliye çalışanlarının kurduğu ritim topluluğu konser verdi; Başsavcı türkü söyledi
- 10:41 - Termalya Otel Bir Yılda Binlerce Misafir Ağırladı
- 10:32 - Kozaklı Termalya’da Büyük Yenilenme: Bir Yılda Binlerce Misafir Ağırladı
- 10:22 - 6 ilde dolandırıcılık ve tefecilik yapan suç örgütlerine operasyon: 46 tutuklama
- 14:13 - Başkan Büyükkılıç'tan DSİ Kavşağına Yakın Takip
- 13:54 - Başkan Akay: "Üretim Sahada Karşılığını Buluyor"
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00























