• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Şaban Andaç 2020 yılını değerlendirdi

Şaban Andaç 2020 yılını değerlendirdi
İş insanı Şaban Andaç 2020 yılını değerlendirdi

Andaç Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Andaç, Kayseri News Genel Koordinatörü Ali Burhan’a 2020 yılını değerlendirdi.

ANDAÇ MOBİLYADAN 30   ÜLKEYE MOBİLYA İHRACATI…

Bugün itibarıyla 23 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde faaliyet gösteren firma, yüzlerce kişilik ekiple üretimin yüzde 80’ini   yaklaşık 30  ülkeye ihraç ediyor.

 

ANDAÇ MOBİLYADAN, 2020'DE ÜLKE EKONOMİSİNE 7  MİLYON DOLAR KATKI ...

Koltuk, kanepe, avangard mobilya grupları alanında mobilya sektörüne hizmet veren Andaç Mobilya, üretiminin yüzde 80’ini,  Avrupa ve körfez ülkelerine  ihracata kanalize ediyor.

Halen başta Avrupa ülkeleri olmak üzere,  Irak, Romanya, Fas ve Suudi Arabistan gibi  30  ülkeye ihracat yapan firma, masa üretimi yapan  firmalar  için de  dijital baskılı cam üretmeyi  sürdürüyor.

 

KAYSERİ’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ

Sektörde 36 yıllık deneyime sahip olduklarını anlatan Andaç Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Andaç, Kayseri News Genel Koordinatörü Ali Burhan’a 2020 yılını değerlendirdi, 2021 yılından  beklentilerini anlattı.

Sizi tanıyabilir miyiz?

Andaç Mobilya ve OSB Yönetim Kurulu Üyesiyim. Evli ve 3 çocuk babasıyım.

Andaç A.Ş kuruluşu 1985 baba ve amcamın kurduğu ortak bir  şirkettir. Bende  aile şirketi olan firmamızın ikinci kuşak temsilciliğini yapıyorum. Yıllarca mobilya sektöründe faaliyet gösterdik. İlk kurulduğumuz yıldan beri sektörü yeniliklerle buluşturduk. Bunu yaparken sağlamlık ve kalite prensibimiz sayesinde pazarda kayda değer bir yer edindik. Son 3 yıldır da  cam,  tekstil,  muhtelif ham madde ve yatak gibi sektörlerde faaliyet göstermekteyiz. Kısmet olursa 2021 yılında inşaat sektöründe de faaliyet göstermeyi hedefliyoruz”.

OSB DE İHRACAT PATLAMASI YAŞANDI ELEKTRİK TÜKETİMİ % 5 ARTTI.

2020 yılı nasıl geçti ?

Bugün itibarıyla 23 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde faaliyet gösterdiklerini anlatan Şaban Andaç, yüzlerce  kişilik ekipleriyle üretimin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini söyledi.

 Ağırlıklı olarak Ortadoğu pazarına ihracat yaptıklarını söyleyen Andaç, “2020 yılı dünya genelinde covid 19 salgını nedeniyle zor günler yaşadı. Şükür pandeminin etkileri yavaş yavaş azalmaya başladı. Sanayi sektörü olarak çok ciddi anlamda ihracat patlaması yaşadık. Kayseri OSB elektrik tüketimini %5 artırdı.2020  yılı ihracat anlamında başarılı geçti. Salgına rağmen iyi bir sene geçirdik.

 YAKLAŞIK 30 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK

İç pazara ürün vermiyoruz, yaklaşık 30 ülkeme masa,  sandalye,  sehpa,  yatak ve muhtelif ürünleri ihracatı yapan ,  AMPAŞ  dış ticaret diye   dünya üzerinde çalışan bir pazarlama şirketimi var ciddi anlamda 2020 yılında firma olarak üleke ekonomisine yaklaşık  7 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdik.

  

 

İŞ VAR İŞÇİ YOK

Sektörün sorunlarına da değinen Şaban Andaç, kalifiye elaman bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Andaç,  yeni jenerasyon maalesef iş beğenmiyor. Kayseri OSB Teknik Koleji olarak 2 bin 600 öğrencimiz var. OSB yönetimi olarak sanayicimize her yıl iş gücü öğrenci yetiştiriyoruz. Önümüzdeki günler  için de  Kayseri OSB  ikinci okul için yatırımlar yapıyor. İş beğenmemeyi iş sevdirme olarak yönlendireceğiz.

PİYASALARIN TOPARLANMASINI BEKLİYORUZ.

Arz talep dengesinde olan bozulmadan dolayı son 4 aydır hammadde fiyatlarında dövizin artması aynı zamanda hammaddeye gelen %20’lik zamlarla  beraber sanayicimiz çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Doların düşmesiyle beraber normalde hammadde fiyatlarını düşmesi gerekirken şu an dolar düşüyor hammadde hala üst seviyelerde duruyor. Bazı sektörlerde dövizin düşmesinden kaynaklı % 5 ekstra zamlarda gelmiş,  önümüzdeki günlerde piyasaların toparlanmasını bekliyoruz.

146327338_206787571159864_1610522580275761682_n.jpg

2021 YILININ 2020 DEN DAHA İYİ OLACAĞINI BEKLİYORUZ

Ürün çeşitliliği ve tasarım alanında da çalışmalar yaptıklarını belirten Şaban Andaç, “Ar-Ge mobilya sektörü için oldukça önemli. Sürekli gelişen bir alandayız. Dolayısıyla teknolojiyi ve sektördeki yenilikleri takip ederek, müşteri memnuniyetini sağlayabiliriz. Biz de modern çizgide günümüz gereksinimlerini karşılayan tasarımları müşterilerimize sunmanın gayreti içindeyiz” diye konuştu.

 

DUBAİ PROJESİ VİZYON PREJESİDİR

Kayseri OSB yönetimi,  3 yıl önce 130 sanayicinin ön talebi ile yola çıkmış ve şu an Dubai’de 11 bin metre kare kapalı 8 bin metresi fuar alanı şekline dönüştürülmüş dünyanın en büyük ticaret merkezinin şu an kurucusudur. Yaklaşık  35 firmamız var. Dubai’ye  gitmeden önce görüştüğümüz firmalar Dubai’ye gitmenin mutluluğunu yazılı ve sözlü olarak bizlere ilettiler. Tahir başkanla bir süre önce pandemi sürecine rağmen  bütün riskleri göze alarak sanayicimiz için gittik. Orada bulunan firmalarımızın hepsi de çok memnunlar. Yolun başındayız daha iyi projelere imza atacağız. Orada 11 personel istihdam ediyoruz. Onlarda ürünlerimizin dış bağlantılarını gerçekleştiriyorlar.  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39