Kayseri'de 12 Mayıs'ta etkili olan sağanak nedeniyle kent merkezinde bir çok
noktada su taşkınları meydana geldi.
Yeşilhisar ilçesinde sağanak ve dolu nedeniyle tarım arazileri ve meyve bahçeleri zarar gördü. Yeşilhisar Ziraat Odası Başkanvekili Ayhan Argun, "Kayadibi Mahallesi'nde yağan yağmur, dolu ile birlikte dağlardan gelen sular, mahalleyi ve tarım arazilerini bastı.
Dere yataklarının DSİ tarafından ıslah edilmesi gerekiyor. Kanallar yeterli gelmiyor. Dere yataklarının ıslah edilip, belirli yerlere kanallar açılıp önlem alınması gerekiyor.
Yoksa sel, her geldiğinde mahalleyi mahvediyor. Dere yataklarını bir an önce ıslah edip, bahçeleri kurtarmak lazım. Mahalleyi 3-4 yerden sel basmış. Yani 300-350 dönüm araziyi sel basmış durumda.
Ağaçların dibine kadar dolmuş. Damlama boruları suyun altında kalmış. Nisan ayının 14'ündeki doludan dolayı elma ile kayısı bahçeleri zarar görmüştü.
Bir de bu dolu sel afeti tamamen buradaki çiftçinin moralini bozmuştur. Devletimizin buna duyarlı olacağına inanıyorum. Devletimizin üreticimizin arkasında olacağına inancımız tamdır" dedi.
'YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ'
Kayadibi Mahallesi'nden Yunus Altıparmak ise, "14 Nisan'da meydana gelen don olayından zarar görmüştük. Kalan yüzde 5 elmalarımız da sağanak ve dolu afetine yakalandı.
Arazimizi de sel bastığından dolayı şu an da mağduruz. Dere yatakları dolduğu için taşıp bahçemize gelen su, ağaçlara zarar verdi. Yetkililerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.