YENİ AKİT KÖŞE YAZISI
SİNAN BURHAN
Hep söylüyorum. İsmet Paşa bile Kılıçdaroğlu kadar güçlü bir genel başkan değildi.
Bu söz çok iddialı gelebilir. Neden mi? CHP ile ideolojik olarak taban taban zıt partilere 39 vekil verebilmek büyük bir güç ister.
Bu riski almak büyük liderlik ister. Kılıçdaroğlu bunu yaptı.Doğru yanlış tartışmaları ayrı bir konu.Partisini merkeze açarak demokratik bir çizgiye oturtmaya çalıştı. Ama siyaset sonuç alma işidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybedince hedef tahtasına oturtuldu. Ekrem İmamoğlu tarafından desteklenen CHP medyasının gayretleri ile 38. Kurultayı kaybetti.
Kabul etmek gerekir ki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çok büyük bir bütçesi var. Bu bütçe Kılıçdaroğluna seçim kaybettirdi. Kemal Kılıçraoğlu seçimlerden hemen sonra “bazı gazeteciler parayla beni yıpratıyorlar. Bir yerlerden para aldılar” dedi. Aslında adresin İmamoğlu’na çıktığını herkes biliyordu. Sonuçta olan oldu. İmamoğlu ve Özgür Özel ikilisi Kılıçdaroğlu’nu CHP’den gönderdiler.
Değişimin birinci ayağı tamamlanmış oldu. Şimdi sıra İYİ Parti’den Meral Akşener’i göndermeye geldi. Buradan iddialı bir biçimde şunu söyleyebilirim; Meral Akşener de en geç yerel seçimler sonunda partisinden ayrılmak zorunda kalacak. Siyasette yeni bir dönem başlayacak. Yeni aktörler devreye girecek. O nedenle Akşener de bırakacak.
Zaten bu konuda ciddi işaretler var. Sayalım mı bu işaretleri? Bir kere İYİ Parti’de kötü bir tartışma başladı. Vekiller, il başkanları Genel Başkan Akşener’i suçlamaya başladılar. Akşener ve ailesinin akçeli işlere bulaştığını iddia ettiler. Ben değil onlar iddia ediyor. İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Genel Başkan Akşener ve kocasının mal varlığı araştırılsın, banka hesapları soruşturulsun” diyor. Bununla yetinmiyor özel kalaminin de mal varlığı araştırılsın diyor. Bunu söyleyen kim İYİ Partili vekil. Meral Akşener’in akrabası olduğu belirtilen vekil.
Bu iddialar vahim ötesi. Tuz kokmuş. Yine İYİ Parti Ankara Eski İl Başkanı Faruk Köylüoğlu partisinden istifa etti ve partim Mansur Yavaş’ın kaybetmesi için çalışıyor dedi. İstifalar her gün devam ediyor. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, “CHP ile ittifak yapmak yanlıştır. İttifakı biz Cumhur İttifakı ile yapmalıyız” diyerek partisinden istifa etti.
Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz da partiden istifa etti. Keza Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de İYİ Parti’den istifa etti. Kazan kaynıyor. Yeni istifalar yolda. Bir partide yolsuzluk, hırsızlık gündem oluyorsa, memleket meseleleri arka planda kalıyorsa bu parti bitmeye yakın demektir. Peki Meral Akşener ne zaman bırakır? Yerel seçimler sonucunda Akşener bırakacak. Şu an ki tabloya bakılırsa, İYİ Parti büyük bir vurgun yiyecek. Kimseye yaranamıyor. İçten içe kaynıyor. O nedenle vatandaşa güven vermiyor. Yerel seçimler sonucunda Akşener bırakmak zorunda kalacak. Siyaset yeniden dizayn edilecek.
Bütün bu yaşananları İYİ Parti’de önemli görevlerde olan bir arkadaşıma sordum. Onun da keyfi yoktu. Yaşananlarla ilgili genel başkan ne düşünüyor dedim. İYİ Partili etkili kaynağım “Akşener yaşananlardan son derece rahatsız. Huzuru kalmadı. Ailesinin hedef alınması moralini bozdu. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyor. Yerel seçimlerde istediği neticeyi alamazsa istifa edecek hatta yerel seçimlerden önce de istifa ederse şaşırmayın” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.