projeyle okul öncesi öğrencilerinin çevre bilincini öğrenmeleri için “Sıfır Atığa Sıfırdan Başlıyoruz” uygulaması hayata geçti.
Mevlana Mahallesi Hanım Aydoğan Anaokulu’nda Dünya Tasarruf Günü münasebetiyle düzenlenen programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Başkan Yalçın ve Kaymakam Dönmez, sınıfları tek tek dolaşarak anasınıfı öğrencileriyle buluştu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yalçın ve Kaymakam Dönmez, miniklerle sohbet ederek geri dönüşüm bilinciyle ilgili bilgiler verdi.
Sınıfları dolaşan Başkan Yalçın ve Kaymakam Dönmez daha sonra, patenti Talas Belediyesine ait olan Sıfır Atık Eğitim Seti önüne geldi. Atıkların azaltılması ve miniklerde geri dönüşüm konusunun gelişmesi adına yapılan çalışmada minikler, hazırlanan küçük magnetleri ait oldukları geri dönüşüm tabelalarına yapıştırdı.
"117 anasınıfında başladı"
Programda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, geri dönüşüm bilincinin anasınıfından başlamasının önemine dikkat çekerek, sıfır atık eğitim setinin ilçedeki 39 okuldaki 117 anasınıfında başladığını söyledi.
“Çok güzel bir örnek"
Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de, küçük yaşta çevre bilincinin aşılanması adına yapılan çalışmaların çok güzel bir örnek olduğunu belirterek Başkan Yalçın’a teşekkür etti.
Talas'ta yine Türkiye’de bir ilk; sıfır atık eğitim seti

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından Türkiye’de ilk kez başlatılan,
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Müebbet hapis cezası bulunan A.S. (52), polis ekiplerince yakalandıKayseri'de Müebbet hapis cezası bulunan A.S. (52), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi,tarım ve hayvancılığa ayırdığı desteklerle 30 büyükşehir arasında ilk sırada yer aldıKayseri'nin son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında da önemli bir ivme yakaladığını dile getiren Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığa ayırdığı desteklerle 30 büyükşehir arasında ilk sırada yer aldığını söyledi.
BAŞKAN YALÇIN: "BU ESERLER GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK"“Kayseri Girne Hattı" albümünün ikinci cildi tanıtıldı.
Sarımsaklı Aile Doğa Kampı kayıtları başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen,ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:36 - Müebbet hapis cezası bulunan A.S. (52), polis ekiplerince yakalandı
- 15:55 - Kayserispor'da geçen sezon 10 binin üzerinde satılan kombine satışları 520'de kaldı
- 15:26 - Kayseri Büyükşehir Belediyesi,tarım ve hayvancılığa ayırdığı desteklerle 30 büyükşehir arasında ilk sırada yer aldı
- 14:42 - Benhur Keser: "Yarım kalan hikayemi tamamlamak için evime döndüm"
- 14:35 - Benhur Keser: Abim Ahmet Dirgenali'ye teşekkür ederim
- 14:23 - BAŞKAN YALÇIN: "BU ESERLER GELECEK NESİLLERE IŞIK TUTACAK"
- 14:20 - Erciyes, spor kulüplerinin kamp üssü oldu
- 14:17 - Sarımsaklı Aile Doğa Kampı kayıtları başladı
- 14:09 - Köşk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için yıkım sürüyor
- 14:07 - Yağmur Bulut, halterde Türkiye şampiyonu oldu
- 14:04 - Başkan Büyükkılıç, üniversite adaylarını Kayseri’ye davet etti
- 13:53 - BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR'DAN KAYSERİSPOR AŞISI
- 21:49 - Okan Marzıoğlu,8 ilçe başkanını görevden aldı
- 21:47 - 11 yıl hapisle aranan firari hükümlü yakalandı
- 21:39 - Kayseri’de 13 yıl 9 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00





















