• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

TOMARZA BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN CHP'Lİ ARIK'I YALANLADI

TOMARZA BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN CHP'Lİ ARIK'I YALANLADI
Tomarza Belediye Belediye Başkanı Davut ŞAHİN,CHP milletvekili Çetin ARIK'ın asılsız iddialarını yalanladı.

11 Aralık Cuma günü TBMM de Bütçe görüşmelerinde CHP KAYSERİ Millet Vekili Sayın Çetin ARIK Beyin Tomarza Belediyesi hizmetlerinde usulsüz çalışmalarına karşılık Belediye Başkanımız Davut ŞAHİN iddiaların asılsız olduğunu beyan ederek basın açıklaması yaptı açıklamasında;

CHP’Lİ ÇETİN ARIK, MİLLETİN MECLİSİ’NDE YALANLAR SAVURDU

Yine bir yalan rüzgarı ve iftira ile karşı karşıyayız. Aslen Kayseri Milletvekili olup, Kayseri ‘de varlığı ile yokluğu belli olmayan, 17-0'lık seçim hezayanı başına vuran CHP Milletvekili Çetin Arık'ın ‘çamur at, izi kalsın’ tarzı yalanlarına cevap verme zorunluluğu doğmuştur. 'Balık baştan kokar' deyimi ile örtüşen bir şekilde, ana muhalefet liderinin yalan politikasına ayak uyduran CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kayseri’de eser ve hizmet siyasetinin karşısında var olabilme çırpınışıdır.

a2-083.jpg

Biz bu çamur siyaseti muhatap aldığımız için değil, aziz milletimize verdiğimiz değerden dolayı bu iftira ve yalanlara cevap vermek durumundayız. Zira millet bizim gözbebeğimizdir, zira millet bizim varlığımızın sebebidir.

CHP’nin sözde vekili, Tomarza ilçemize kadar zahmet buyursalar, halk ile temasta bulunsalar, teveccüh edip ilçe halkıyla istişare etseler, en azından telefon açıp bize sorsalar bahsettikleri her fatura kaleminin nereye harcandığını öğrenirlerdi. Yine şeffaf hizmet anlayışı ile çalışan Tomarza Belediyemiz’den zahmet buyurup talep etseler, mikro açıklamalara en ince ayrıntısına kadar vakıf olabilirlerdi. Ama yok, her zamanki gibi iftira için kolları sıvadılar. Yine çamur at izi kalsın cehaletine sığındılar...

Sırasıyla iddialara kısa cevaplarımız:

1- SEMA YAPI adlı firmanın belediyemizde başkan yardımcısına ait olduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Belediyemizde işçi, memur, yönetici vasfıyla ve benzeri vasıfla görevi olmamıştır. Hele hele başkan yardımcılığı görevi asla yapmamıştır.

2- PUSATLI MAHALLESİ TUVALET YAPIM İŞİ

Pusatlı mahallemizde bahsedildiği gibi erkek ve bayan olmak üzere 2 tuvalet yapılmıştır. Bu binanın yanına 1 adet de morg yapılarak hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. İddiada bahsedilen elektrikli kapı, morg binasına aittir. Aynı zamanda pusatlı muhtarlık binamızın tamir tadilat işlemleri de eş zamanlı olarak yapılmıştır, harcamalar bu işlemler için gerçekleştirilmiştir.

a3-043.jpg

3- DADALOĞLU VE KARAPINAR MAHALLESİ YAPIM İŞLERİNDEKİ İDDİALAR

Kaymakamlığımız tarafından ihtiyaç sahibi bir aileye yapılan evin yarım kalan muhtelif işleri ile mahalle camisine müştemilat yapılmıştır.

Bu yapım işleri için 3 firmadan teklif toplanarak uygun fiyat veren firma ile malzeme temini yapılmıştır.

Dadaloğlu mahallemizde ise alınan bu malzemelerden ilköğretim okul binasına dış cephe boyası verilmiş, okuldaki muhtelif yerler boyanmıştır ve okul bahçe duvarları briketle yükseltilmiştir. Bütün işlemler hukuka ve vicdana uygundur.

a4-020.jpg

4- ÜÇKONAK MAHALLESİ KÖY KONAĞI ONARIM İŞİ

Yine aynı mahallemizde bulunan camiye ve imam evine kalorifer tesisatı ve lavabo tadilatları, mantolama, iç ve dış boyama, çatı tadilatı, ıslak zeminlerin düzenlenmesi işleri yapılmıştır.

Bu hizmetleri için yine 3 firmadan teklif alındığı ve uygun fiyat veren firmadan malzeme temini yapıldığı piyasa araştırma tutanağından da anlaşılmaktadır.

5- TEMİZLİK MALZEMESİ ALIMI

Bilindiği üzere Belediyemiz camilerin, Kuran kursların, okulların, ana sınıfların halıları belediye hizmet binalarının temizlik ve hijyen giderlerini karşılamaktadır.

a6-003.jpg

Yine Tomarzalı hemşehrilerimiz bilirler ki her yıl düzenli olarak camilerimizin halıları belediyemiz tarafından yıkanmaktadır, iddia edildiği üzere alınan 5500 TL’lik temizlik malzemesi yapılan bu hizmetler için kullanılmıştı.

6- LPG ALINMASI

Kurumumuzda lpgli araç olmamasına rağmen lpg alınmış iddiası tamamen asılsızdır. 2011 Model 38 UL 009 plakalı toyota avensis markalı aracımız benzin ve lpg ile çalışmaktadır.

a1-023.jpg

Görüleceği üzere ruhsatında bu bilgiler mevcuttur. Tamamı bu aracın yakıt bedeli gibi gösterilen 46500 TL’lik fatura belediyemizin tüm araçlarının 15 günlük yakıt faturasıdır, bu faturada sadece 85 TL’lik lpg alımı olduğu gözükmektedir. Fatura incelendiğinde tüm detaylar net bir şekilde gözükmektedir. Belediyemiz, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetimine tabi olup her yıl düzenli olarak denetlenmektedir.

131929739_232000975112409_2000516680377428926_n-002.jpg

TOMARZALILAR, ÇETİN ARIK’I YALANCI VEKİL OLARAK ANACAK

Oysa milletvekili olarak maaş aldıkları koltuktan biraz ayrılıp, izah ettiğim konuları araştırma zahmetinde bulunsalar, bahsettikleri fatura kaleminde yer alan boya ile okulun boyandığını, temizlik malzemesi ile okul ve caminin temizlendiğini, hülasa milletin her kuruşunun millete döndürüldüğünü öğreneceklerdi. Ama yok... Ankara'da konforunu bozmadan koltuk altına sıkıştırılan yalanları okuyup, geçmek var... Olmaz Arık Bey, böyle siyaset, böyle hizmet olmaz! Daha da acısını söyleyeyim böyle cehalet olmaz. Bu memlekette hukuk var, adalet var! Buyurun, elinizdeki tüm belgeleri adalete sunmakta hür'sünüz! Siz vermezseniz, biz sizi YALANCI VEKİL olarak mahkemeye vereceğiz…

Bir de utanmadan 22.000 nüfuslu Küçük ilçe diyerek, Tomarzamızı ve hemşerilerimizi küçümsüyorsunuz. YAZIKLAR OLSUN SİZE, KAÇ DEFA TOMARZA’YA GELDİNİZ, HADİ BIRAKIN GELMEYİ, ELİNDE “MAL BULMUŞ MAĞRİBİ” GİBİ SALLADIĞIN FATURALARIN İÇERİĞİNİ ARAŞTIRMA ZAHMETİNDE BULUNMADINIZ.

a9.jpg

Elbette burada bizimde size soru sorma hakkımız doğar; Yağlı boyanın litresini hesaplıyorsun da yapılan işin çapına neden bakmıyorsun, gerçi sende haklısın basit bu araştırmada çap ister, 5500 TL ye temizlik malzemesini diline pelesenk ettin, bu malzemeler ile nereler ne kadar sürede temizlenir bunun hesabını yaptın mı? Yine soruyorum Tomarza için Kayseri Milletvekili olarak hangi yaralı parmağı pansuman etmeye çalıştın? Gerçi ben de size göre küçücük Tomarza’yı soruyorum, kusura bakmayın Kayseri’nin Büyük Milletvekili (!)

Ama merak ediyorum, CHP olarak, üç dönem belediye başkanlığınızda Kayseri’de kaç km yol yaptınız? Kaç alt geçit-üst geçit yaptınız? Kaç köprü, kaç park yaptınız? En azından Kayserili hemşehrilerimiz için ne yaptınız?

Sayın Vekil, ben size Kayseri’deki CHP belediyeciliğini hatırlatayım.

Kayseri’de CHP belediyeciliğinden hafızalara kazınanlar; yolsuzluk, rüşvet, büfe cenneti ve irtikaptır. Bunlara ilaveten yapılmayan kanalizasyondur, pis kokudur, hastalıktır. Hazine ve vakıf arazilerinde gecekondu işgallerine önayak olmanız ve göz yummanızdır. Parkları mafyalara teslim etmenizdir. Sonradan kurtarılmış mahallerin ortaya çıkmasıdır. Altyapısız yerleşim bölgelerini hizmet diye göstermek; garabet belediyeciliklerinizin en basit göstergesidir.

a12-007.jpg

Bugün tüm bunlar hemşehrilerimizin içinde nasıl bir yer etmişse; CHP, Kayseri’de tek bir belediye dahi kazanamamıştır. İşte tüm bu yalan ve iftiraların temelindeki ana sebep ise; bu hazımsızlıktır.

a7-002.jpg

CHP’nin Kayseri’de bir eseri ya da bir dikili taşı dahi yoktur. Siz iftira ve yalanlara devam ede durun, biz Tomarza’mız ve Kayseri’miz için hizmet etmeye devam edeceğiz…

Kamuoyuna saygı ile duyurulur

DAVUT ŞAHİN

TOMARZA BELEDİYE BAŞKANI

a10.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39