Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapılan modern spor tesisleri ile beraber Türkiye'nin bir spor devrimi yaşadığını söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Kayseri'de "Özümüzden Geleceğe" sloganı ile düzenlenen Türkiye Buluşmaları'na katıldı. Burada konuşan Bakan Bak; gençlere dokunmanın çok önemli olduğunu söyleyerek, "Belediye başkanları 14-15 yaşındaki bir gençle spor vasıtasıyla diyaloğunu rahat bir şekilde gerçekleştirebilir. Benim tavsiyem; sporla beraber gençlere dokunmak çok önemli. Yapacağınız spor okullarıyla, gerçekleştireceğiniz etkinlikler ile onlara vereceğiniz formalarla, malzemelerle, belediyemizin etkinlikleriyle evlere girmeniz çok kolay. Onlara dokunmanız çok kolay. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim en önemli işlerimizin bir tanesi de çağımızda çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkan bağımlılıkla mücadele. Dijital bağımlılıkla mücadele, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar mücadele. Bunun en önemli argümanı da sporu kullanmaktır. Sporun iyileştirici ve birleştirici gücünü kullanmak. Amatör spor kulüplerine destek olmak, okullardaki spor faaliyetlerini artırmak hepimizin görevi. Belediye başkanlarına da bu noktada önemli görevler düşüyor. Bunu birlikte yapmamız lazım" dedi.
"Türkiye spor devrimi yaşamaktadır"
Bak, "Cumhurbaşkanımızın sporun içerisinden gelmesi, gençleri çok anlaması sebebiyle gerçekten bir spor devrimi de yaşamaktadır. Türkiye'nin dört bir yanında modern stadyumları, yüzme havuzları, kapalı spor salonları ve atletizm tesisleri gibi binlerce eser ile beraber milletimizin hizmetinde. Özellikle Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi çerçevesinde 11 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik. Türkiye'nin dört bir yanında olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları kazandırdık. Burada gençlerimize yüzmeyi öğretiyoruz. Ailenin en çok memnun olduğu konulardan bir tanesi de yüzme havuzlarına gelmeleri. Bunu dönüşü de bizim için çok önemlidir. Belediye başkanlarımız da bu noktada havuzlar ve tesisler yapıyorlar. Buralarda gençlerimize dokunuyoruz. Gençlerimizi bu noktada kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için bu tesisler çok önemli. Çocuklarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. İşte bu nedenle AK Parti gençlerin partisi, milletin partisidir. Eser siyasetiyle beraber bugün de teşkilatlarımızla beraber sahada olacağız" ifadelerini kullandı.
"Türkiye spor devrimi yaşamaktadır"

"Türkiye spor devrimi yaşamaktadır"
Etiketler: "Türkiye spor devrimi yaşamaktadır"
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Kayserispor, Trabsonspor maçı bilet fiyatlarını açıkladıSüper Lig ekibi Kayserispor, Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşmanın bilet fiyatlarını açıkladı.
Kayserispor'da Trabzonspor maçı hazırlıkları başladı Süper Lig ekibi Kayserispor, evinde karşılaşacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarına başladı.
ASKF'den ikinci amatör küme takımlarına deplasman desteğiKayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), ikinci amatör küme takımlarına yönelik önemli bir destek kararı aldı.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 19:33 - Kayserispor, Trabsonspor maçı bilet fiyatlarını açıkladı
- 19:21 - Kayserispor'da Trabzonspor maçı hazırlıkları başladı
- 19:18 - Kayseri'de seyir halindeki otomobil alev aldı
- 18:35 - Kayseri'de 14,5 yıl hapisle aranan hükümlü yakalandı
- 16:54 - Kocasinan'da 2’nci kattan düşen 3 yaşındaki çocuk yaralandı
- 16:48 - Eğitimcilerden öğretmen cinayetine sert tepki: Bu bir felakettir
- 16:23 - Talas Belediye Başkanı Yalçın, 2026 yılı bütçesi 2 milyar 100 milyon TL
- 16:08 - SİNAN BURHAN, DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ
- 15:53 - Talas’ın Genç Yetenekleri Milli Yolunda
- 15:49 - Selçuk Onat: "Enflasyon Açıklanıyor, Etiketler Değişmeye Devam Ediyor"
- 15:46 - MELİKGAZİ’NİN KAZANDIRAN FİNANS MODELİ
- 14:37 - KCETAŞ, 2026'nın İlk Yatırımını Büyükşehir'in Kartal Kavşağı Projesi'ne Yapıyor
- 12:04 - CHP’li Aşkın Genç: Emekli ikramiye bekliyor, iktidar bedelli askerlikten fon arıyor
- 11:49 - Hulusi Akar: Mehmetçik 7 gün 24 saat üstün teknoloji ile donanmış olan hudutlarımızı savunmak için görevinin başında
- 11:41 - Baki Ersoy: "Türkiye bir gecede girip, devlet başkanını aldığınız Venezuela değildir"
CHP’li Aşkın Genç: Emekli ikramiye bekliyor, iktidar bedelli askerlikten fon arıyor
Ulaşamadığı hasta annesi için 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı
KCETAŞ, 2026'nın İlk Yatırımını Büyükşehir'in Kartal Kavşağı Projesi'ne Yapıyor
Hulusi Akar: Mehmetçik 7 gün 24 saat üstün teknoloji ile donanmış olan hudutlarımızı savunmak için görevinin başında
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00


















