• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ÜRGÜP BELEDİYESİ, GES İLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK

ÜRGÜP BELEDİYESİ, GES İLE KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
SALOMON KAPADOKYA ULTRA-TRAİL ÜRGÜP'TE KOŞULACAK.

Başkan Aktürk,Kayseri News Genel Yayın Koordinatörü Ali Burhanın Gündeme Dair Sorularını Yanıtladı.

ooooo-010.jpg

ÜRGÜP ULUSLARARASI BAĞ BOZUMU VE BALON FESTİVALİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Ürgüp Belediye Bakanı  Mehmet Aktürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum’dan  finans desteği istedikleri ve belediyeyi büyük bir maddi yükten kurtaracak olan Güneş Enerjisi Santrali'nin (GES) en kısa sürede hayata geçirileceğini  müjdeledi.

uuuu-008.jpg

ÜRGÜP BELEDİYESİ’NDEN  “GES” ATAĞI

Ürgüp Belediye Bakanı  Mehmet Aktürk  yine dev bir projeyi daha ilçe  halkıyla buluşturmaya hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la  görüştüm. Dünya Bankası’ndan finans desteği sağlanacağının sözünü  aldık. Ürgüp’ümüze  hayırlı olsun. Allah utandırmasın inşallah” dedi.

zzzzzz-004.jpg

Aktürk sözlerini şöyle sürdürdü..

“Belediyelerin en başta sorunu  gider sarfiyatlarıdır. Su kuyuları gider sarfiyatı oluşturuyor.

Bizde gider kaleminden kurtulmak için  içme suyu kuyularının olduğu yerdeki kendi mülkiyetimize ait arazimizde şu anda güneş enerjisi santrali kurulum projemizi hayata geçirdik. Şu an son aşamada finans kısmındayız. Bütün anlaşmalarımız tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza konuyu aktardığımız zaman İller Bankası genel müdürümüze talimat vererek bu noktada Dünya Bankasından finansman sağlanacağı dair  yardım sözü verdi. İnşallah şu an İller Bankası ile bu konuda çalışmalarımız yürütüyoruz. Elimizden geldi kadar bu projeyi de belediyemize bir yük getirmeden hayata geçirip belediyemizi çok ciddi bir gider kalemi yükünden kurtarmanın müjdesini vereceğiz vatandaşlarımıza”

GENÇLERİN YKS ÜCRETLERİ ÜRGÜP  BELEDİYESİ'NDEN

Genç bir nüfusa sahip bir ilçeyiz yaklaşık 8 bin öğrencimiz var. Gençlerle gelecek adına sürekli istişarelerde bulunuyoruz. Gençleri dinlemeyi fikirlerini almayı çok önemsiyoruz. Gençlerimize her konuda destek olmak için çeşitli etkinliklere imza atıyoruz. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek ilçedeki lise son sınıfı öğrencileri ve 2021 yılında mezun olan tüm öğrencilerin sınav ücretlerini karşıladık. Türkiye gençlik festivalinde Ankara’da stant açmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

t222.jpg

Gençlerimize bu yılki eylül ayında başlayan eğitim öğretim döneminde barınma sorunu ile alakalı bir yurt sırası gelmemiş kalacak yeri olmayan   yaklaşık  50 öğrenciye  otel kiraladık.1 yıl boyunca masraflarını belediyemiz ödeyecek. Aile ortamında onları misafir ederek eğitim hayatlarına  destek oluyoruz.

KAZANLAR İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN KAYNIYOR

Kadınlara yönelik projeleri önemsiyoruz. Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Sosyal Tesis ve Kadın İstihdam projemi var. Yöresel ürünleri orada üretip tüm Türkiye ye tanıtımını sağlıyoruz. Aynı zamanda belirli sayıda kadını istihdam ederek aile ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

t2-059.jpg

Sosyal tesislerde ramazan ayında başlatmış olduğumu şu an yalnız yaşayan kendi bakımlarını sağlayamayan yaklaşık 50 yaşlımızın yemek ihtiyacını da her gün oradan sağlıyoruz.

 

SALOMON KAPADOKYA ULTRA-TRAİL ÜRGÜP'TE KOŞULACAK

Türkiye’de ilk defa balon festivali Ürgüp’te oldu.2022 yılında normalleşme ile birlikte balon festivalimizi ayrı bir tarihte,  50.cisini yapacağımız bağ bozumu festivalimizi de yine eylül ayının ilk haftasında yapılacak.Şu an çalışmaları ve hazırlıkları yapılıyor. İnşallah yapılacak festivallerle birlikte Ürgüp’ü ulusal anlamda çok ciddi kitlelere tanıtmak amacındayız.

Salomon Kapadokya Ultra-Trail Ürgüp'te koşulacak. Ev sahipliğini biz yapacağız. Bu yılda ekim ayında bu organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın hazırlıklarını yürütüyoruz”

bbbbbb-010.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39